Veiligheid en obstacle running

En dan nu iets minder enthousiast artikel. Eerder deze maand kwamen we dit artikel tegen. Het gaat over de eerste dode die is gevallen tijdens een Tough Mudder in de VS. Bij het obstakel Walk the Plank is iemand is het water gesprongen en vervolgens niet meer boven gekomen. De precieze oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend. Volgens getuigen was de veiligheid niet goed genoeg en reageerde de duiker te laat. In de reacties onder het artikel zijn veel duidelijke meningen te lezen. Zelf krijgen we regelmatig vragen over hoe veilig het is als we vertellen over obstakels met stroom.

Omdat we ons beseffen?dat bij het informeren over obstacle running ook een stukje bewustwording qua veiligheid hoort, hebben een stuk geschreven over deze veiligheid bij obstacle running. Want hoe veilig zijn dit soort evenementen nou eigenlijk? Ondanks dat Tough Mudder nog niet naar Nederland is gekomen en het er hier nog wel iets rustiger aan toe gaat, zien we dit soort obstakels ook in Nederland verschijnen. We hebben besloten het niet als een los bericht te plaatsen dat langzaam naar de historie verdwijnt, maar om er een vaste pagina voor in te ruimen. Rechtsboven onder het kopje “Over de sport” kun je nu ook een kopje “Veiligheid” vinden.De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top