Via http://www.flickr.com/photos/stignygaard/

Modder

Je kunt grofweg vier typen runs onderscheiden, deze vind je hier. De populairste van deze runs (als we onze Facebook-poll mogen geloven) zijn de?mud runs. Nou is het ook te gek om door de modder te waden, en doorheen te tijgeren, vast te blijven zitten in de slo mo mud of er in te springen. We hebben in Nederland al veel soorten meegemaakt. Tegenwoordig wordt de modder vaak speciaal aangelegd als er in de omgeving niet voldoende natuur is. Soms is de omgeving gelukkig zo uitgekozen dat er van nature veel modder aanwezig is, zoals bij de Dirtkings welke op een crossbaan plaatsvond. We?hebben zelfs vernomen dat er organisaties zijn die modder gaan testen voordat ze hem bestellen.

 

Trainingstips

Hardlopen door de modder kan vrij zwaar zijn. Je voeten worden vastgezogen en als het wat dieper is krijg je veel weerstand. Mits je niet zelf door zuigende modder gaat lopen is het vrij lastig dat gevoel na te bootsen. Wat jou zou kunnen doen is gewichten voor je schoenen?gebruiken om het gevoel iets te benaderen.

Hieronder een keertje geen trainingsfilmpje (hoe je je beenspieren traint kunt je prima googelen), maar een mooi modderig filmpje van een Amerikaans event.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top