IJs

IJs. Heerlijk in de zomer, hels in de winter. Een mooi moment voor wat verkoeling of het begin van een serieuze onderkoeling. De status van het weer op de dag van de run is dus ook direct bepalend voor de zwaarte van dit obstakel. In Nederland zijn we al een paar bakken met ijsblokjes of ijsschotsen tegengekomen. Tijdens een Spartan Beast in Engeland hebben we tussen de ijsblokjes door mogen tijgeren. In Engeland is Tough Guy een befaamde race waar veel mensen onderkoeld raken doordat er in januari door het ijs gezwommen moet worden. Lees hier het verslag van onze vrienden van?Mudstacle, best indrukwekkend.

 

Trainingstips

Tsja… Kun je hier voor trainen? IJs blijft ijs en dus ontzettend koud. Volgens dit artikel van het amerikaanse Active.com kun je je lichaam laten wennen aan kou. Het komt er eigenlijk op neer dat je het vaak moet doen. Ga dus bijvoorbeeld zwemmen in koud water of neem regelmatig een ijskoud bad. Zelf hebben we dit jaar meegedaan aan de nieuwjaarsduik om toch al even te wennen aan hoe het koude water aanvoelt.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top