kwalificeren voor ek en wk

Kwalificeren voor EK en WK? Dat kan direct!

Een NK is er nog niet, maar kwalificeren voor EK en WK? Dan kan over twee weken al bij de Dutch OCR Sprint Series.

Kwalificeren voor EK en WK

De NLOSF (Nederlandse Obstakel Sport Federatie) heeft in samenwerking met 3 trainingslocaties de Dutch OCR Sprint series georganiseerd. Dit is een serie van sprintwedstrijden van 3 kilometer met ongeveer 20-25 hindernissen waarbij je techniek, kracht en snelheid op de proef gesteld wordt.

De wedstrijden zijn geschikt voor de doorgewinterde OCR atleet die daar ook de mogelijkheid heeft om zich te kwalificeren voor het EK en WK maar is ook geschikt voor de recreatieve sporter die eens kennis wil maken met het competitief racen over een obstakelparkoers zonder bij de hindernissen in de rij te staan.

Dus toegankelijk voor iedereen; ook qua prijs: Voor 35 euro kun je jezelf al uitdagen wat voor een OCR event een zeer schappelijke prijs is. En ben je lid van de NLOSF en wil je meedoen aan alle drie de wedstrijden van kan je een combiticket aanschaffen van 85 euro.

Er wordt gewerkt met het FISO format van het EK en WK; dus 1 poging per technische hindernis en 3 bandjes. Hindernis niet halen is 1 bandje doorknippen. Vlak voor de finish moet je dan voor elk verloren bandje een penalty loop lopen. Bij 3 verloren bandjes ben je gediskwalificeerd.

Ben je lid van de NLOSF en finish je 2 wedstrijden met op z’n minst 1 bandje om de pols? Dan ben je gekwalificeerd voor het EK in Italië en het WK in Coast Rica! Voor meer info over deze events:

Voor regels aangaande kwalificatie: https://nlosf.nl/kwalificatie-informatie/

Wedstrijdkalender korte afstand

  • 16 Maart, Fort Alpha, Alphen ad Rijn
  • 30 Maart, The Outdoor Pact, Made
  • 13 April, Gymforce One, Dordrecht

Inschrijven kan via de website van de NLOSF: https://nlosf.nl/dutch-ocr-sprint-series/

Wedstrijdkalender Lange Afstand

Maar je kan je ook op de langere afstanden kwalificeren bij de Strong Viking Run en Spartan race; De wedstrijden die daar voor in aanmelding komen:

  • 20 April 2024, Strong Viking Wijchen OCR World Series
  • 4 Mei 2024, Strong Viking Gent OCR World Series
  • 26 Mei 2024, Spartan Super Zandvoort 26 Mei 2024

Voor inschrijving zie de websites van Strong viking en Spartan.

dutchmudmen com alles voor je obstacle run

Zelf meedoen? Bekijk onze kalender. Spullen nodig? Bezoek DutchMudMen.com.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?