mud run

Alles wat je zeker moet weten over een mud run!

Heb je al eens aan mud run meegedaan? Nee? Komt het omdat je misschien twijfel hebt of je het wel kunt? Of zijn er dingen die je nooit hebt durven vragen? Geen nood! Wij geven antwoord op al je vragen. Nog steeds vragen? Stel ze dan gerust aan ons via Whatsapp

Wat is een mud run?

Een mud run is een hardloopevenement door de natuur waar je onderweg modder en hindernissen tegenkomt. Het is niet gericht op prestatie, maar op plezier.

Hoe kun je meedoen aan een mudrun?

Je kunt eenvoudig meedoen aan een mudrun door je er voor in te schrijven. Als je oud genoeg bent mag je meedoen. Je hoeft niet lid te zijn van een club, bond of vereniging. Het is dus voor iedereen toegankelijk. Een overzicht met alle evenementen vind je op onze speciale mud run kalender.

Hoe zwaar is een mudrun?

De vraag hoe zwaar een mud run is, hangt van allerlei factoren af. Je level van fitheid, hoe ver is de afstand, is het lekker weer, bij welke organisatie loop je mee en nog veel meer. Door de bank genomen kun je er dus van uit gaan dat de zwaardere hindernissen op de langere afstanden staan. Hoe korter de afstand, hoe eenvoudiger de hindernissen dus.

Hoe ver is een mud run?

Mudruns zijn er in alle afstanden. Voor volwassenen zijn de meest korte ongeveer een kilometer of 4. Dit loopt op tot een complete mud run marathon. Er zijn zelfs nog unieke evenementen als de Ultra Viking van 60 kilometer en een 24-uurs evenementen bij Ultimate Warrior.

Hoe lang duurt een mudrun?

Je kunt de tijd die je bezig bent met een mud run niet echt terug rekenen naar de tijd die je gewend bent bij een gewone hardloopwedstrijd. Het parcours is zwaarder, de hindernissen nemen tijd in beslag en je moet misschien wel op je vrienden wachten. Het is namelijk geen wedstrijd, maar meer een sportief evenement.

Hoe oud moet je zijn voor een mud run?

Veel mud runs hebben ook een kids run of family edition. Het hangt een beetje van de organisatie af wat de leeftijd is die je moet hebben om mee te kunnen doen. Meestal is dit vanaf 5 of 6 jaar oud. De afstanden zijn ook wat korter en meestal tussen de 1 en 5 kilometer.

Moet je alle obstakels van een mudrun doen?

Nee. Dat is het korte antwoord. Je doet het natuurlijk voor de fun en voor jezelf. Als je liever geen hindernissen hebt kun je beter een trailrun gaan lopen natuurlijk. De hindernissen zijn meestal leuk om te doen en goed haalbaar. Ze zijn niet verplicht. Evenementen waar dat wel het geval is, en je met polsbandjes aan de start staat? Dat zijn survivalruns, een serieuzere variant van de mud run of obstacle run.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?