Wat trek je aan bij Obstacle Run

Wat trek je aan bij Obstacle Run?

Er zijn lopers, zoals in de foto hierboven, die bijna niets dragen, maar wat trek je aan bij Obstacle Run? Sinds 2012 nemen we actief deel aan obstacle runs, mud runs en trailruns over de hele wereld. In al die jaren hebben we talloze uitrustingen getest, variërend van teleurstellend tot buitengewoon enthousiasmerend. We waren zo enthousiast over bepaalde producten dat we in 2013 besloten ze te gaan verkopen op DutchMudMen.com. Dus, als je op zoek bent naar de perfecte kleding voor je obstacle run, mud run of trail run, of je nu meedoet aan evenementen zoals Mud Masters, Strong Viking, YU MAN Race, Spartacus Run, Tough Mudder, Spartan Race, of een andere mud run, lees dan snel verder!

Schoenen

Als je voor het eerst meedoet aan een obstacle run, kun je gewoon je hardloopschoenen aantrekken of kiezen voor betaalbare obstacle run-schoenen. Maar als je van plan bent vaker deel te nemen, is het de moeite waard om te investeren in goede schoenen. Goede obstakelschoenen moeten licht van gewicht zijn, uitstekende grip bieden en snel water afvoeren na het doorkruisen van modderige hindernissen. We hebben uitvoerig verschillende merken schoenen getest, waaronder Salomon, Asics, Icebug, VJ Sport, Oriocx, Scott, Saucony, Craft, Brooks, Reebok, Inov-8, Vibram, Nike, Adidas en Teva. Je kunt ons schoenenoverzicht raadplegen voor meer informatie.

Tights en Shorts

Naast schoenen is kleding de volgende belangrijke stap. In principe kun je je hardloopbroek dragen voor obstacle running, kort in de zomer en langer en warmer in de winter. Echter, tijdens de zomer dragen veel deelnemers liever langere tights die over de knieën vallen. Dit komt omdat je bij het tijgeren en bij andere obstakels vaak met je knieën de grond raakt, waar scherpe voorwerpen zoals steentjes en gruis kunnen zijn. Als je je huid waardeert en geen fan bent van schaafwonden, dan is het dragen van tights die over de knieën vallen een goed idee. Onze favoriete tights en shorts zijn afkomstig van merken als Fusion, Craft en 2XU. Hier kun je lezen welke kleding precies geschikt is voor jou.

Sokken en Gaiters

Laat je katoenen sportsokken thuis! Tijdens een obstacle run worden je sokken namelijk nat en drogen ze niet meer op. Blaren en schuurplekken zijn de laatste dingen waar je mee te maken wilt hebben. We zijn persoonlijk grote fans van teensokken, met name die van Injinji. Geloof ons, als je eenmaal bent overgestapt op teensokken, wil je niets anders meer! Het dragen van teensokken vermindert de kans op blaren tussen je tenen omdat ze niet langs elkaar kunnen schuren. De Injinji sokken voor de trails zijn dus ideaal.

In de winter zijn sokken van merinowol heerlijk. Darn Tough biedt zelfs sokken met levenslange garantie als ze onverhoopt stuk gaan. Deze sokken houden je voeten warm, voeren vocht af en zitten comfortabel.

Sommige lopers kiezen ook voor compressiesokken of -tubes. Deze bieden niet alleen bescherming voor je huid, bijvoorbeeld tijdens touwhindernissen, maar helpen ook bij het voorkomen van blessures en dragen bij aan een sneller herstel. Het effect op je loopsnelheid is echter nogal omstreden.

Bovenkleding

Onze eerste en belangrijkste tip: vermijd katoen! Katoenen kleding blijft nat en koud, wordt twee keer zo zwaar en vult zich overal met zand en andere vuiligheid. Dit geldt niet alleen voor shirts, maar ook voor broeken en sokken.

In de zomer dragen we meestal alleen een strak t-shirt, zodat je nergens achter blijft hangen en het niet gaat lubberen als een jurk. Tijdens de koudste runs in de winter kiezen we voor een combinatie van wol en een windjack voor de nodige warmte.

Handschoenen

We dragen handschoenen niet alleen tegen de kou, maar ook voor extra grip en ter bescherming van onze huid. We begrijpen dat niet iedereen het eens is met het dragen van handschoenen en sommigen liever met blote handen lopen. Bij runs met veel touwhindernissen zijn handschoenen echter geen overbodige luxe, vooral als je gevoelige handen hebt. Eenvoudige fitnesshandschoenen zijn vaak niet voldoende omdat ze glad worden als ze nat worden. Kies daarom voor handschoenen met veel grip, zoals de populaire Craft Essence Gloves.

Horloges

Veel obstacle runs hebben geen officiële tijdregistratie en de afstand is meestal slechts een schatting. Als je je prestaties wilt bijhouden, is het dragen van een sporthorloge een slimme keuze. Er zijn tal van opties beschikbaar, dus bekijk hier onze selectie van sporthorloges.

Wat trek je aan bij Obstacle Run?

Samengevat komt het op een paar belangrijke basics aan;

  1. Schoenen met grip.
  2. Sneldrogende kleding.
  3. Geen katoen.
  4. Eventueel bepaalde accessoires als je dat nodig acht. Zoals handschoenen, een Buff of gaiters.

Je haalt je obstacle run kleding natuurlijk bij Dutch Mud Men.

Als je specifiek advies wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via service@dutchmudmen.com. We helpen je graag verder!

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?