proteine poeder voor je obstakelrun

Supplementen die je nodig hebt om op je best te zijn voor een obstakelrun

Hardlopen is een geweldige oefening voor lichaam en geest. Het is gemakkelijk overal te doen, kan bij elk weer en kan zowel door jonge mensen als door oudere volwassenen worden gebruikt. Het rennen van lange afstanden of participeren aan een obtakelrun vereist meer dan alleen hard werken. Het vereist ook de juiste supplementen zoals proteine poeder.

Eiwit poeder

Eiwitpoeder zoals dat van Matchu Sports is een geweldige manier om de eiwitten binnen te krijgen die je nodig hebt voor een obstakelrun, vooral als je op zoek bent naar een snelle en draagbare snack of maaltijdvervanger voor onderweg. Een schep eiwitpoeder in water is een uitstekende hersteldrank na de training. Een paar bolletjes gearomatiseerde eiwitten kunnen worden toegevoegd aan smoothies en recepten om ze wat extra smaak en voeding te geven.

Creatine

Creatine is een van nature voorkomende stof in het lichaam die helpt bij het leveren van energie aan spieren. Creatine supplementen kunnen ook worden gebruikt om de prestaties te verbeteren, de kracht te vergroten en het uithoudingsvermogen te vergroten. Hoewel creatine niet specifiek is gemaakt voor een obstakelrun, is het een geweldige aanvulling voor elk type oefening vanwege het vermogen om je te helpen harder te trainen en sneller te herstellen. Daarom zijn ze een goed supplement voor deze race.

MCT-olie

MCT’s zijn een groep vetten die te vinden zijn in kokosolie, palmpitolie en andere natuurlijke bronnen. Ze worden ook toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen zoals eiwitpoeders of energierepen vanwege hun vermeende gezondheidsvoordelen. Wat zijn MCT’s precies? MCT staat voor middellange keten triglyceriden. Ze verschillen van de lange keten triglyceriden (LCT) die in de meeste plantaardige en dierlijke oliën worden aangetroffen, omdat ze kortere ketens van koolstofatomen bevatten waardoor ze gemakkelijker te verteren zijn. Dit betekent dat je lichaam ze sneller verwerkt dan andere soorten vet.

Visoliecapsules

Visolie is een soort essentieel vetzuur (EFA). EFA’s zijn vetten die ons lichaam niet kan produceren, dus we moeten ze halen uit het voedsel dat we eten. EFA’s helpen bij de hersenfunctie, huid gezondheid en stemming ondersteuning. Je kunt deze gezondheidsvoordelen krijgen door voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan omega-3-oliën, zoals zalm, makreel of tonijn. Als je geen fan bent van deze voedingsmiddelen of moeite hebt om ze elke dag in je dieet op te nemen, zijn visoliecapsules een uitstekend alternatief. Visolie bevat twee soorten omega-3 EFA’s namelijk EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). EPA helpt ontstekingen in je hele lichaam te verminderen. DHA helpt je hart gezond te houden en helpt depressie symptomen te bestrijden door meer serotonine in je hersenen aan te maken. Perfect om dit te nemen voor je obstakelrun. Met bovenstaande supplementen zul je op je best presteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven