hyrox

Unieke internationale fitnessrace HYROX naar Nederland en België

Dé fitness competitie voor every-body komt naar Nederland! Op 24 oktober vindt het eerste Nederlandse HYROX event in Amsterdam plaats. Goed nieuws voor elke fitness liefhebber die de sport door sluiting van de sportscholen de afgelopen tijd heeft moeten missen.  

Ben jij klaar voor de world series of fitness? 
HYROX is in 2017 ontstaan in Duitsland en wordt nu al wereldwijd georganiseerd in onder andere New York, Londen en München. De fitness competitie is geïnspireerd door het simpele idee dat miljoenen sporters over de hele wereld functionele fitness nu als hun ‘sport’ beschouwen, maar tot dusver hadden ze geen meetbare competitie. De competitie start met een run van 1 km, gevolgd door een functionele work-out en dit herhaalt zich in totaal 8 keer. De combinatie van conditie, functionele training en kracht maakt HYROX een race voor atleten met verschillende sportieve achtergronden.

Kansen voor de fitnessbranche en vitaliteits-programma’s
Koen Hermens, partner van sportmarketingbureau House of Sports, ziet de kansen die HYROX biedt in de Nederlandse en Belgische markt: “We zijn door COVID-19 nog meer onze eigen sportieve prestaties gaan meten om deze via “social influencing” samen te delen. Dit leidt in toenemende mate tot “challenges” waar de ongebonden sporter ook graag in de sportschool en bij evenementen invulling aan kan geven. Wij anticiperen hierop door een lange termijn partnership met HYROX aan te gaan. Op de evenementen-kalender zien we ruimte in de koude en natte wintermaanden in Nederland en Belgie om deelnemers uit te dagen deze unieke fitness challenge aan te gaan. Het event, wat geheel volgens de RIVM-richtlijnen wordt georganiseerd, is toegankelijk voor zowel de gemiddelde fitness-sportschool bezoeker met een actieve levensstijl als de fanatieke fitness atleet. Het deelnemers potentieel is groot.”

Door het aansluiten en motiveren van sportscholen via HYROX work-outs en het aansluiten van grote partners zoals PUMA, Warsteiner en Nightwatch, gaat HYROX het programma landelijk onder de aandacht brengen zodra de sportscholen weer open zijn. We hopen op deze manier fitness liefhebbers een trainingsdoel te geven. 

Op www.hyrox.com/nl kan je meer informatie vinden over de fitness race en de geplande Nederlandse evenementen. 
De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top