Virtueel kwalificeren voor het WK met OCR Stars

Afgelopen weekend zou de zevende editie van het OCRWC plaatsvinden, het wereldkampioenschap in obstacle course racing. Helaas is ook dat sportevenement afgelast en kijken we al even naar 2021. Het WK is bijna een jaartje opgeschoven en zal dus eind september 2021 plaatsvinden in Vermont, Verenigde Staten.

Kwalificeren

Van oudsher kun je je via een aantal “normale” obstacle runs kwalificeren voor zowel elite als age group. Nieuw voor de 2021 editie is dat je je ook virtueel kunt kwalificeren. Dit kun je doen via OCR Stars, het idee van OCR posterboy Hunter McIntyre. In November kun je virtueel aan 4 evenementen meedoen. Je registreert je resultaten via de apps van Strava en WODproof en naderhand worden de punten berekend. De exacte uitleg staat op de site van OCR Stars. Wil je meer details horen, luister dan naar deze editie van de Obstacle Dominator podcast met Hunter zelf.

OCR Stars was born from the fallout of sport during the 2020 season. Competitions worldwide have been put on hold due to the Covid circumstances; this has left millions of participants and tens of thousands of athletes with empty race schedules. As a professional athlete, I have built the last nine years of my life around the schedule of my events. This was taken away late February and continues to show that there is no certainty it will come back any time soon. This has created an opportunity that can change the industry and save the 2020 season that is all but lost. With the resources that I have amassed over my career, my team and I are launching a virtual event with four workouts over four weeks to find the fittest OCR athletes in the world. Athletes globally will be tested by all the characteristics that define an OCR champion. By the end of the four weeks, we will crown workout winners and eventually an overall winner.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top