OCR NK

Regels OCRNK en kwalificatie WK Rusland bekend

OCRA Nederland heeft zojuist de regels voor het NK en de kwalificaties online gezet. Je kunt alleen meedoen aan het NK als je lid bent van de OCRA. Dat is nu waarschijnlijk niemand meer, dus je zult je opnieuw aan moeten melden. Alle info staat hieronder.

Meedoen aan het NK

Meedoen is simpel! Je koopt je ticket voor de OCR Series in Amsterdam via Strong Viking. Zodra de offici?le inschrijving geopend is nemen wij contact op met leden van de OCRA om inschrijving voor het NK te voltooien.

Vanaf het nieuwe seizoen 2020-2021 kunnen alleen leden van de nationale bond zich kwalificeren voor EK en WK. (conform de reglementen van de FISO – F?d?ration Internationale de Sports d?Obstacles) Daarom kunnen alleen leden van de OCRA-NL meedoen aan het NK.
Het lidmaatschap is per direct en is ook geldig voor het nieuwe seizoen 2020-2021.

Door het aanmeldformulier in te vullen, ben je dus verzekerd voor deelname aan dit OCR NK! (We gaan je de komende tijd ook meer informeren waar we aan werken en waarom het belangrijk is om lid te zijn).

Lid worden OCRA

Wil je lid worden van de OCRA? Klik dan hier.

Regels OCR NK 2020 en kwalificatie WK ?20 en EK ?21

 • Alleen leden van de nationale bond (OCRA) kunnen meedoen aan het NK en kwalificatie
 • Er wordt naast de titel NK, gestreden voor kwalificatie WK en EK
 • De top 3 (algemeen) plaatsen zich automatisch voor het WK en EK (Elite)
 • Met uitzondering van de top 3, wordt er een ranking gemaakt voor de age-groepen
 • De top 3 van elke age-groep kwalificeren zich ook automatisch voor het WK en EK (age-groep)
 • In elke groep (incl Elite) zijn er 2 wildcards, die worden uitgegeven door de OCRA
 • Om aanspraak te maken op de wildcards, dienen atleten zich binnen 4 weken na het OCR NK te melden bij de OCRA.
 • De OCRA bepaalt op basis van behaalde prestaties in het verleden (OCR wedstrijden, OCR NK, EK en WK) wie de wildcards ontvangen
 • Tevens zal er een reserve lijst opgemaakt worden (2 atleten) indien er sprake is van blessures bij de 5 gekwalificeerde atleten
 • Indien er een atleet bij het NK zich gekwalificeerd heeft in de age-groep, maar door een wildcard als Elite naar het WK en/of EK gaat, komt er een plaats vrij in de age-groep en zal deze aangevuld worden vanuit de reservelijst
 • De volgende age-groepen worden gebruikt M/V: 16-17, 18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 en 55+

Regels voor Para atleten

 • Alle nationaliteiten mogen deelnemen aan de para wedstrijden die door de OCRA worden georganiseerd. Ze kunnen alleen nooit aanspraak maken op nationale titels, wel op podium plekken.
 • Alleen Nederlandse para atleten hebben de verplichting om lid te zijn van de OCRA.
 • De resultaten van het NK en kwalificatie wedstrijden mogen ook door buitenlandse atleten gebruikt worden, om hun bond te laten zien dat ze goed genoeg zijn om deel te nemen aan een EK of WK.
 • Om deel te nemen aan het NK worden op dit moment alleen atleten toegelaten die een arm of een been missen. We streven erna om dit in de toekomst uit te breiden
 • Tijdens het NK 2020 hebben para atleten aangepaste race regels, er zullen deze race geen obstakels zijn die verplicht gehaald dienen te worden. Bij het niet halen krijg je een straf van 20 burpees, tenzij er een andere straf door de OCR Series is vastgesteld dan dien je deze straf uit te voeren. Er is geen sweeper voor Para atleten maar een vaste cut off tijd. Deze wordt vastgesteld door de plaatselijke Race Director en vooraf aan de race medegedeeld aan de atleten. Ben je nog op het parcours op het moment dat de tijd verstrekken is? Dan lever je je hesje in bij de eerste Marshall die je tegenkomt en kom je in de uitslag als DNF.
 • De afstand op NK 2020 is 19km
 • Bepaalde obstakels zou je anders mogen/kunnen nemen, als het natuurlijk wel veilig blijft. De marshall ter plaatste beslist of je het obstakel anders mag doen en op welke manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van je bij benen bij de monkeybars of een spanbandje of blokje als opstapje.
 • Er zal maar 1 klassement opmaakt worden, De top 3 plaatst zich voor het EK en WK. De OCRA heeft ook 2 wildcards die toegekend zouden kunnen worden op basis van progressie en de resultaten van het afgelopen jaar. Er zijn geen Age groups je bent direct geplaats als Elite. Er zullen geen reserves aangewezen worden.
 • De para atleten zullen een ander kleur hesje dragen, zodat ze op afstand goed zichtbaar zijn voor de marshalls

Het kan zijn dat landen waar het EK en WK gehouden worden een minimum leeftijdsgrens hanteren (bijvoorbeeld vanaf 18 jaar), we streven ernaar om dit internationaal zo snel mogelijk te reguleren. Voor het WK in Sochi (Rusland) geldt er helaas een minimum leeftijd vanaf 18 jaar.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top