waterafvoer

Drie obstacle run schoenen met een goede waterafvoer

Het seizoen klopt op de deur en de eerste grote runs beginnen binnenkort weer. Zoek je nog nieuwe schoenen? We hebben even drie modellen in drie prijsklassen onder elkaar gezet. Overeenkomst is dat ze allemaal een systeem hebben om water snel af te voeren. Naast gebruik voor je obstacle run of mud run zijn deze schoenen ook erg geschikt voor je swim run dankzij de goede waterafvoer.

Reebok All Terrain Craze 2.0

Het systeem van Reebok heet H2O-drain. Ze waren de eerste die schoenen maakten met gaatjes erin om het water er snel uit te laten lopen. Op vier plekken net boven de binnenzool zitten gaatjes aan de binnenkant en dunne gaas aan de buitenkant.

Craze H2O-drain

Conclusie: een schoen die op prijs niet te verslaan is. Loop je niet al te vaak, dan is dit een prima schoen om mee te beginnen.

Bestel ze hier: 79,95.

Oriocx Malmo

Bij het Spaanse Oriocx heet de waterafvoer het “shark-drain” systeem. Hier werkt het net iets anders en zitten er gleufjes onder de binnenzool waardoor het water naar buiten gaat. Deze komen uit de rubber buitenzool.

Oriocx Malmo Shark Drain

Conclusie: een schoen die gemaakt is van een super stevig materiaal. Voelt daardoor wat stugger aan, maar is niet kapot te krijgen.

Bestel ze hier: 109,95

Craft OCRxCTM

Craft heeft hun waterafvoer Hydrain genoemd. Craft is een nieuwe speler op het gebied van schoenen, maar maakt al jaren bijzonder goede kleding. Sinds het partnership met Spartan maken ze ook deze schoen, die goed ontvangen is in de OCR wereld. Ook hier kleine gleufjes bij de voorvoet waar het water uitstroomt.

Craft OCRxCTM

Conclusie: fijne schoen met goede waterafvoer en veel comfort. Je kunt de speedlace veters ook vervangen door normale veters. Soms zitten ze bij het touwklimmen in de weg.

Bestel ze hier: 139,95

Uiteraard zijn er nog veel meer geschikte schoenen die ook een prima waterafvoer hebben. Deze drie hebben er extra aandacht aan besteed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven