Inov-8 X-Talon G 235

Review Inov-8 X-Talon G 235

Met veel bombarie kondigde Inov-8 de afgelopen maanden aan dat er een nieuwe schoen aan zat te komen. De verwachtingen van dit nieuwe model bij Inov-8 zijn erg hoog. Zelf heb ik het geluk dat ik de schoenen een week of twee geleden al ontvangen heb en ze al even kort heb kunnen testen.

Inov-8 X-Talon G 235 en de rest

De G 235 is het nieuwste model in de X-Talon serie van Inov-8. Sinds 2008 maken ze deze serie en intussen is hij flink uitgebreid met diverse modellen. De G 235 is het nieuwste model uit de collectie en ook direct het paradepaardje omdat het de eerste uit deze serie is die de vernieuwe grafeen grip krijgt.

X-Talon

Eerste indrukken

Ik heb de schoen een aantal dagen gedragen. Het eerste dat opvalt is dat hij redelijk stug aanvoelt als je hem aantrekt. Dat gevoel verdwijnt na een aantal minuten. Dat kan te maken hebben met het ballistische nylon waarvan de bovenkant gemaakt is. Deze moet zo stevig zijn dat hij niet stuk te krijgen is. Ook bij deze schoen een goede bescherming van de voeten. De bescherming loopt wat verder rond dan bij de X-Talon 200, maar het is geen hele stugge rubber band zoals bij de 230.

Grafeen Grip

Ik heb nu drie modellen met grafeen grip en het verschil is te merken. Het is te vergelijken met de Sticky Grip van Inov-8 en het Butyl Rubber van VJ Sport. Als ik met de G 235 over natte tegels ren ga je nergens glijden. Met “eenvoudiger” rubber is dat wel eens anders heb ik gemerkt. Heb je de keus voor dit type rubber, dan zou ik dat zeker mee laten wegen in je keuze. De G 235 heeft daarmee een streepje voor op de X-Talon 212 die nog het ouderwetse Inov-8 Rubber. Het materiaal is vergelen met normaal rubber zo’n 50% sterker, 50% elastischer en 50% steviger.

Kenmerken

Wat zijn de kenmerken van de schoen precies?

  • Breedte: 2 / 5. Dit is een precision fit schoen. Hij is dus relatief smal. Op korte afstanden bevallen ze me goed, maar ik weet dat echt lange afstanden problemen opleveren omdat ze dan iets gaan knellen aan de zijkanten. Dat was bij de X-Talon 230 na een kilometer of 10-15 ook het geval. Voordeel van dit model is wel dat hier geen rubberen bumper om de complete schoen heenzit.
  • Drop: 6 milimeter. Het verschil tussen de hoogte van de hak en de voorvoet. Bij Inov-8 is dit het gemiddelde. Ben je “asfalt-schoenen” gewend dat kan het soms even wennen zijn dat je iets platter op de grond staat. Op ongelijk terrein is een lagere drop wel fijner omdat je wat stabieler staat.
  • Gewicht: 235 gram (vandaar de naam ;))
  • Tussenzool: Powerflow+. De naam die Inov-8 geeft aan schoenen die iets van demping in de tussenzool hebben.
  • Rock plate: META plate. Beschermt je voeten tegen scherpe rotsen waar je overheen loopt.
  • Noppen: 8 milimeter. Alleen de Mudclaw heeft een nog aggresiever profiel. Voor 99% van de evenementen en ondergronden is dit ruim voldoende.
  • Maatvoering: ze vallen zoals alle andere Inov-8 schoenen, dus heb je al een paar dan kun je dezelfde maat aanhouden.

Voor wie is de X-Talon G 235

Voor wie is deze schoen eigenlijk? Ga je voor de eerste keer meedoen en weet je niet of je het leuk vind? Dan is deze schoen misschien niet de beste keuze. Heb je een hele brede voet? Dan is dit ook niet de beste keus, maar kun je eerder naar de X-Talon 200 of X-Talon Ultra 260 kijken. Voor de rest is dit een hele goede schoen voor iedereen die een obstacle run of mud run gaat lopen of er voor aan het trainen is. Het bovenwerk kan heel wat survivaltrainingen aan, de grip in de modder is top en ook stukken over nat asfalt is geen probleem voor deze schoen. Ik verwacht dat je hem ook bij wedstrijdlopers terug zal gaan zien, want door de precision fit sluit hij goed om de voet voor direct contact. Samengevat is dit een schoen die lang mee zal gaan en aan alle eisen voldoet voor je volgende obstacle run.

Bestel ze hier

[rwp_box id=”0″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?