Wat te dragen bij een zeer koude run

De winter komt er weer aan en het is tijd voor de koudere obstacle of trail runs. Wat draag je nou precies als je vooraf al weet dat het heel koud gaat worden. Eigenlijk zijn er twee opties en dat hangt er vanaf of je veel het water in moet.

Veel water: neopreen

Weet je vooraf dat je flink nat gaat worden, dan is neopreen je beste vriend. Denk aan evenementen als Tough Guy, Getting Tough The Race en World’s Toughest Mudder. Een neopreen beanie, neopreen handschoenen en eventueel neopreen sokken doen al veel. Ben je langer bezig of vriest het dan kun je kijken naar een wetsuit. Dan kan een complete zijn (mocht je 24-uurs races doen), maar ook alleen een shirt om je core warm te houden.?Let er daarbij op dat hij niet te dik is, want dan kun je niet meer lekker lopen. In de video hieronder advies over het kiezen van de juiste wetsuit door Obstacle Racing Media.

De juiste producten:

Minder water: merino wol + windstopper

Ga je niet elke paar kilometer kopje onder, dan kun je ook zeker denk aan merino wol als onderlaag met daarover een windstopper. De merino wol is een hele fijne en zachte variant van wol. Het heeft meer vezels in het weefsel, waardoor het meer kleine luchtdeeltjes insluit en hierdoor goed isoleert. Het kan daarnaast ook 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen en laat?dit vocht vervolgens van het lichaam wegvloeien, dit houdt de drager droog en comfortabel. Ben je toch wat nat geworden en staat er wind? Draag dan een goede windstopper.

De juiste producten:

Dit dragen de toppers

Als we kijken naar de twee beste mannelijke OCR atleten van de afgelopen jaren dan zie je dat dit ook hun keuze is voor koude evenementen.

Keep it simple. A lot of people are freaking out about it being cold and buying suitcases full of gear. Trust your preparation and experience. Use what you know/trust. Go kick some ass… being Canadian helps too ??????? 1. Wool baselayer -?2. Wind jacket and pack -?3. Wind proof pants – Ryan Atkins

Ryan Atkins

Obstacle racing has evolved from a winter sport to one that takes place mainly in warmer conditions. With this shift and an influx of new competitors, it is seems that the knowledge base of what to wear for cold wet races isn?t what it used to be. With a colder than usual @spartan world championships just gone and a colder wetter muddier (slower) @ocrwc around the corner we should all be thinking long and hard about clothing options. Easiest place to start is what not to wear…compression clothing, once wet a slight breeze over this material will deep chill you. Your two best friends are Merino wool if it?s not too bad and neoprene if it?s arctic or you are likely to be moving slow, with a wind stopper on top of it?s windy. There is no such thing as bad weather, just bad clothing. Function over fashion, even if you have bought a fancy t-shirt with your countries name on. – Jonathan Albon

Jonathan Albon


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top