Buffelrun 2019

Raceverslag Buffelrun 2019

Dit jaar vierde de Buffelrun haar vijfde verjaardag. In 2015 was de eerste editie en tegenwoordig is er naast de normale Buffelrun ook een Family Run. Aangezien deze mud run in het Brabantse Boerdonk zo’n beetje in de achtertuin van de Dutch Mud Men Store is kon ik mooi op de fiets naar de start.

Naast een grote parkeerplaats voor de auto’s was ook aan de fietsers gedacht. Een speciale parkeerplaats en duidelijke bewegwijzering naar de start. Met de faciliteiten zat het sowieso wel goed. Je kon binnen omkleden, je tassen stonden bewaakt, het afhalen van het startnummer en finishershirt (voor de start) ging snel en je kon na de run warm douchen.

Deze warme en droge zomer kwam deze zondag niet helemaal uit de verf, want op Buienrader was Nederland onzichtbaar onder een grote regenwolk. Dat mocht de pret bij de start niet drukken, want de start zag er prachtig uit dit jaar. Een groot logo van de buffel met daarbij verklede indianen, muziek en vuur maakte het in ieder geval spectaculair. De warming-up wil bij veel runs nog wel eens snel afgeraffeld worden, maar dat was deze dag niet het geval. We hadden ruimte genoeg in het startvak en de instructeurs van Lifestyle Center Laarbeek hadden een serieuze, maar ook leuke warming-up.

Buffelrun

Na de start stond er direct een kort straatje met een paar wat lastigere hindernissen. Hierdoor werd het startvak direct goed uit elkaar getrokken en hebben we verder op 1 enkele hindernis na nergens rijen gehad. Als je vaker aan een obstacle run of mud run meedoet, dan weet je wat er een beetje aan hindernissen staat bij de grotere runs. Bij de Buffelrun ontbrak het wat dat betreft aan niets. Klassiekers van de Buffelrun als de dranghekken en de lokale Brandweer waren uiteraard aanwezig. Verder veel water en veel strobalen. Ook traditionele hindernissen als monkeybars, muurtjes en netten waren allemaal aanwezig.

Dat het de 12 kilometer regende maakte eigenlijk niets uit, want er zaten zoveel waterhindernissen in dat je toch wel nat bleef. Naast slootjes, met een trampoline het water in, de glijbaan, een waterval en een jump was er ook een primeur van Urban Sky; de Execution Slider. Mijn persoonlijke favoriet van het weekend. Een meter of zes boven het water pakte je een ring, deze hield je vast en liet je net op tijd los. Liet je te laat los dan volgde een salto door de lucht voordat je in het water belande. Erg leuk om te doen en die gaan we hopelijk vaker terugzien.

Buffelrun
Foto via Mudradar.de

Ook is goed gekeken naar andere runs en wat daar aan hindernissen staat. Zo waren er diverse obstakels die we kennen van grote runs als Mud Masters en Strong Viking. Goed om te zien dat deze ook bij de wat goedkopere runs gewoon in het parcours zitten. Uiteraard mocht ook de modder niet ontbreken en die was dan ook zeker aanwezig. Was het niet bij de modder-obstakels, dan wel bij de omploegde weilanden door de hevige regenval.

trampoline buffelrun

Bij de finish nog een paar spectaculaire hindernissen. Zo stond de grote glijbaan er weer, maar gleed je direct het water in dit jaar. Net zo leuk en een stuk veiliger. Als laatste hindernis kreeg je een Ninja-wall om tegenop te rennen waarna je naar de finish mocht om je welverdiende medaille op te halen.

glijbaan buffelrunSamengevat is de Buffelrun absoluut de moeite waard. Het is intussen een blijvertje op de kalender. De fun factor is hoog, de uitdaging is voor iedereen te doen, het aantal hindernissen is goed en de prijs van een startbewijs is aan de lage kant.?Bekijk de video hieronder voor een kort verslag. Wil je zelf meedoen? Schrijf je dan op tijd in, want hij is elk jaar wel weer snel uitverkocht. Op 22 en 23 augustus 2020 is het weer zo ver.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?