Raceverslag Reestdal Fun Run

Op zaterdag 28 juli 2018 stond de Reestdal Fun Run 2018 op de agenda.Deze run werd onder andere georganiseerd door Patrick Bloemberg (de man achter www.reestdaloutdoor.nl) en zijn team.?De start- en finish was bij de vaste trainingslocatie van Reestdal Outdoor direct gelegen naast camping ?t Reestdal, camping Si-Es-An en het Heuveltjes Bosbad.?

Reestdal Fun Run

Voorafgaand was er veel informatie te verkrijgen via nieuwsbrieven en de Facebook pagina.?Op de Facebook pagina werden onder andere tips gegeven voor het juist en zo effectief mogelijk nemen van diverse hindernissen.?In de nieuwsbrief welke kort voor het event gedeeld werd stond keurig netjes de starttijd vermeld met als tip; onthoud je startnummer voor bij de registratie.

Zaterdagochtend, na dichtbij geparkeerd te hebben was het strak geregeld bij de registratie en tassenafgifte. Vrolijke vrijwilligers kunnen uiteraard bij een event niet ontbreken en het leek dan ook of geheel Balkbrug was uitgerukt om te helpen.

Bij de registratie kreeg je een wedstrijdshirt, een bandje voor om je pols, een label voor aan de tas en een flyer met daarop een mooie kortingsactie voor het volgen van trainingen bij Reestdal Outdoor.?Het wedstrijdshirt was, zoals in de survival wereld standaard is voorzien van een nummer en diverse (lokale) sponsoren.

Start

Om 10.00 uur klonk het startschot voor de 1e wave.?Voor het wedstrijd vak zou er om de 3 minuten een startgroep weggeschoten worden van circa 8 man/vrouw.?Na de start vrijwel direct een nat pak wat heerlijk was bij de hoge temperaturen!!! (Circa 30 graden).

Na wat klim en klauterwerk over de naastgelegen camping waren daar ineens de Net Swingover, Postmanwalk en Band Swingover. Stuk voor stuk best pittige hindernissen voor een niet survivalaar.

Vervolgens weer lekker afkoelen in een sloot met daarin de ?Beverdammen?, duikertjes met tegenstroom, apenhang over de sloot en een dubbele catcrawl. Mooie afwisselingen op een inmiddels regenachtig parcours.

Ook een monkeybar, netcrawl en een heerlijk stuk in het Heuveltjes Bosbad ontbraken niet.?Onderweg vele verzorgingsposten met water, banaan en enthousiaste vrijwilligers!! Top geregeld.

Finish

Na een serie ?Borstwaartsom? stellages richting het startfinish terrein alwaar we nog 2 combinaties voor de kiezen kregen met onder andere banden, houten balken, netclimbs en triangels.

Patrick Bloemberg stond de hele dag enthousiast de deelnemers binnen te halen welke dus makkelijk te herkennen waren aan het nummer op het t-shirt.?Bij de finish een lekker watertje en een foto bij het finishbord.?Nadat alle wedtsrijdlopers onderweg waren was het tijd voor de Ouder-kids run en de recreanten.

Voor deze 2 doelgroepen werd het parcours ietwat ingekort en werden de wat moeilijkere?hindernissen aangepast zodat eenieder alsnog de run kon volbrengen.?Al met al een goede, strak georganiseerde run met elementen uit zowel de survivalsport als obstacle running.

Pluspunten

  • Lage prijs startgeld (20,50 voor 7km wedstrijdvak)
  • Mooie omgeving
  • Gratis parkeren
  • Douches
  • Hottub
  • Kwalitatief goede obstakels
  • Deel opbrengst naar goede doelen

Minpunten

  • Geen medaille

 

Als er een vervolgrun komt zijn wij zeker weer van de partij!!!

See you in the?mud,?Frenky


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top