spartan death race

De legendarische Death Race komt terug

Sinds vorig jaar hebben we in Nederland evenementen van het grote Amerikaanse Spartan Race. Wat niet iedereen weet is dat Spartan Race ontstaan is uit een ander, veel zwaarder, concept van dezelfde grondlegger, Joe De Sena; de Death Race.

Spartan Death Race

Sinds 2004 was er in de Verenigde Staten een jaarlijks evenement dat de Spartan Death Race heette. Dit is een evenement als geen ander evenement. Het kan soms wel 4 dagen duren, maar je weet vooraf niet hoe lang het precies duurt. Wat je precies moet doen is ook niet bekend, maar je wordt zowel fysiek als mentaal tot het uiterste getest. Het doel is eigenlijk dat niemand de “finish” haalt. Wil je weten hoe zo’n race er precies uitziet, dan raden we dit raceverslag van Outside Online magazine en?dit raceverslag van OCR-legende Junyong Pak zeker aan. Een paar jaar geleden was helaas de laatste editie en sindsdien is het stil rondom de Death Race. Tot nu toe, want er komt een nieuwe editie van dit extreme evenement in 2018 lezen we op de site van de organisatie, Peak Races.

Zelf meedoen

Meedoen is hier natuurlijk geen kwestie van even inschrijven en naar de race toe rijden. Er kunnen slechts 100 deelnemers aan de start staan om het prijzengeld van 100.000 dollar te verdelen. Dit zijn de vijf mogelijkheden om kans te maken om mee te doen:

You must?be registered AND you must do one or more of the following:

  • complete an?AGOGE
  • complete the?Peak Bloodroot Ultra?100 while carrying 10% of your body weight
  • complete some other insane event we choose to?recognize
  • have a Death Race skull you have earned
  • beg to be let in by emailing Joe [email protected]

Mocht jij overwegen om mee te gaan doen dan horen we dat natuurlijk heel graag! Hieronder de video voor de twijfelaars.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top