Inov-8 X-Talon 230

Review Inov-8 X-Talon 230

In 2003 is het merk Inov-8 opgericht in Engeland. Sinds 2008 maken ze het model X-Talon 212. Daarbij staat X-Talon voor de naam van de zool en 212 voor het aantal gram dat de schoen weegt. Nu bijna 10 jaar is het tijd voor een doorontwikkeling van dit model. Welkom Inov-8 X-Talon 230.

X-Talon 212

We kunnen onze review van de X-Talon 230 niet starten zonder heel even bij de X-Talon 212 stil te staan.

X-Talon-212-2008
De originele Inov-8 X-Talon 212 uit 2008. Hij is geen haar veranderd.

Als je goed naar de nieuwe X-Talon 230 kijkt zie je natuurlijk dat hij er hetzelfde uitziet als de X-Talon 212. De X-Talon 212 is een van de meest populaire schoenen van Inov-8 en wordt nog steeds erg goed verkocht. De schoen heeft zich bewezen in het natte en modderige terrein en is een favoriet van veel (top-)lopers. Elk jaar komen er nieuwe kleuren uit, maar ziet de schoen er verder hetzelfde uit.

Inov-8 X-Talon 230

De X-Talon 212 blijft gewoon in het assortiment, maar de X-Talon 230 wordt daarnaast gezet. Wat is er nou precies anders aan de schoen, want een groot deel is hetzelfde. De drop van 6 millimeter, de smallere pasvorm en de looks zijn hetzelfde. Toch zijn er een aantal verbeteringen die de moeite waard zijn.
Inov-8 X-Talon 230

De nieuwe zool met Sticky Grip

De samenstelling van het rubber van de zool is aangepast. Zo heb je nu bij de voorvoet 50% meer grip en bij de hiel zo’n 20% meer grip. We hebben er een aantal dagen binnen en buiten mee rondgelopen en het moet gezegd worden, de grip is inderdaad beter. Vooral op een natte en gladde ondergrond?plakt het rubber gewoon beter dan voorheen (bij de X-Talon 212.) Het doet ons denken aan de grip van de VJ Sport Irock 2 die lange tijd op 1 stond qua grip. Daar krijgt die schoen nu concurrentie van de nieuwe modellen van Inov-8 met hun Sticky Grip.

Powerflow+ in de zool

Een andere techniek die Inov-8 aan dit model heeft toegevoegd is de Powerflow+ zool. Met deze zool hebben we al kennis mogen maken in de X-Claw 275. Je kunt het zien als een soort van demping. Volgens Inov-8 wordt er 10% meer opgevangen aan schokken en veert de schoen 25% meer terug (energieteruggave) dan bij de voorgaande zolen. Dit is natuurlijk moeilijk te meten, maar als we het vergelijken met andere X-Talons lijkt hij inderdaad iets meer te?bouncen.

Nooit meer krimpen door een nieuwe stootrand

Een paar jaar terug was er het verhaal dat er een bepaalde serie van de X-Talon 212 zou krimpen. Het materiaal van de stootrand trok wat samen als het opdroogde. Ook de stootrand is aangepast in deze schoen. Hij is van een soort rubber gemaakt dat je tenen nog beter beschermt en wat geen druppel wat opneemt.

Conclusie

De X-Talon 212 is een van de beste en meest gebruikte schoenen voor mud runs, trail runs, survival en obstacle course racing. Toch heeft Inov-8 de mogelijkheid gezien om met een paar aanpassingen een verbeterde versie van deze schoen te ontwikkelen. Loop je al op de X-Talon 212 en bevalt die schoen goed? Kijk dan bij de aanschaf van een volgende schoen absoluut naar de X-Talon 230. Zoek je een nieuwe schoen en heb je geen al te brede voeten? Kom deze schoen dan snel passen in de winkel van Dutch Mud Men.
p.s. die mooie oranje schoen links op de bovenste foto? Dat is de nieuwe Inov-8 X-Talon 210. Daarover binnenkort meer!
Inov-8 X-talon 230
8.7 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Gebruikers (0 stemmen)
Pluspunten
* Stickygrip
* Powerflow+ demping
* Verbeterde stootrand
* Model heeft zich al 10 jaar bewezen via de 212
Minpunten
* De waterafvoer van Inov-8 blijft toch iets achter bij die van Reebok.
Samenvatting
De X-Talon 212 is een van de beste en meest gebruikte schoenen voor mud runs, trail runs, survival en obstacle course racing. Toch heeft Inov-8 de mogelijkheid gezien om met een paar aanpassingen een verbeterde versie van deze schoen te ontwikkelen. Loop je al op de X-Talon 212 en bevalt die schoen goed? Kijk dan bij de aanschaf van een volgende schoen absoluut naar de X-Talon 230.
Grip
Afwatering
Duurzaamheid
Wat andere gebruikers zeggen... Laat je review achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat je review achter

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top