Spartan RAce

Volg het ijskoude EK Spartan Race live

De komende vier dagen zijn we in Andorra om live bij het Europees Kampioenschap Spartan Race te zijn. Op onze live-pagina zullen we zo veel mogelijk verslag proberen te doen en kijken we hoe het de Nederlandse atleten vergaat.

Deelnemers

Eerder hebben we al een lijstje gemaakt van de Nederlandse deelnemers die aan de start staan. Wil je kijken wie er allemaal meedoen, dan kun je dat hier terugzoeken: herendames. De mannen zullen om 8.30 van start gaan. De vrouwen om 8.45.

Winters weer bij het EK

De start in Encamp ligt op ongeveer 1.300 meter hoogte en de pieken van het ski-gebied gaan tot 2.500 meter. Hoe het parcours precies zal lopen is niet bekend, maar Spartan kennende gaan die heuvels flink beklommen worden. Volgens de laatste weerberichten wordt het zeer koud.

Hierboven ziet het er allemaal nog bijzonder blauw uit. Schijn bedriegt want alle deelnemers zijn ge?nformeerd dat de regels voor een winter-Spartan zullen gelden. Dat wil onder andere zeggen dat je verplicht een fluitje en isolatiedeken mee moet nemen. Het laatste weerbericht heeft het over 13 centimeter sneeuw en tijdens de start zal het zo’n -5 graden zijn.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top