Ram Run

Raceverslag Ram Run

In het eerste weekend van april stond de Ram Run op het programma. Team Dutch Mud Men is twee keer eerder bij deze run aanwezig geweest en sfeer, geweldige run en de prijs maakt dat we ook deze keer op vrijdag met 14 man richting Engeland reden.

https://www.youtube.com/watch?v=TD4agE15rAI&feature=youtu.be&app=desktop

Op weg naar Ram Run

Na wat miscommunicatie bij de trein kwamen we afzonderlijk met drie auto’s op het terrein aan. Na de gym te hebben bekeken (hier sliepen we) en hier en daar wat voorstellen was het tijd om de spullen uit te laden en te droppen in een afgesloten ruimte.?Nadat alle auto’s leeg waren zijn we op pad gegaan op zoek naar de supermarkt om spullen voor de komende dagen in te slaan. Vrijdagavond hebben we nog lekker gebarbecued met een aantal Engelse gasten en hierna is iedereen zijn bed ingedoken.

Ram Run

Ram Run dag 1

De volgende dag was race day, iedereen was al vroeg op (omdat de gym open ging en we onze spullen weer naar de afgesloten ruimte moesten verplaatsten). Het ontbijt was voor iedereen verschillend, maar we hadden natuurlijk gedacht aan een kookstel en een pan zodat de nodige eitjes gebakken konden worden. Toen was het tijd om de startnummers op te halen maar helaas stonden we als DMM niet goed op de lijst. Gelukkig was dit zo geregeld en konden we ons klaar maken voor de RAMPAGE900, dit is een 900 meter sprint voor het goede doel en tevens de kids run. Na een stukje van het parcours te hebben verkend met de RAMPAGE900 was er tijd om nog even wat te eten en anderen spullen aan te trekken.

Van start

Het regende en waaide s’ochtends maar vanaf de start van de 12 km was het ongeveer 15 graden en zon. Ikzelf startte?in de elite groep en de rest van de groep volgde ongeveer 10 minuten later.?Het startschot werd gegeven en we schoten weg om het 12km parcours te bedwingen. Het parcours is opgebouwd als een soort klavertje met 3 blaadjes, alle blaadjes zijn ongeveer 4km lang en het leuke van dit systeem is dat je elke 4km weer langs het startterrein rent. Dit is ook prettig voor de mensen langs de kant, want deze hoeven niet ver te lopen om toch veel obstakels te kunnen zien.

Ram Run

Soorten obstakels

Ik zal een aantal belangrijke obstakels uitlichten:

  • Muren en hurdles, als je van muurtjes houdt is dit echt je run! Er staan op de route minstens 20 muren, hekken en hurdles waar je overheen moet. Bijna alle soorten muren zijn aanwezig: laag/hoog, recht/schuin, volledige muren of met handgrepen.
  • Gele hekjes, op het 12km parcours stonden ongeveer 40 gele hekjes van ongeveer 50cm hoog verspreid. Over de eerste spring je gewoon heen maar na een tijdje worden ze erg vermoeiend.
  • Jungelgym, een Rig bestaande uit verschillende lanen, na elke laan mocht je rust nemen. Als je op een laan de grond aan raakte dan moest je als straf burpees doen. Elke laan bestond weer uit 3 onderdelen er de hoeveelheid burpees die je moest doen was afhankelijk bij welk onderdeel van de laan je er uit viel. De burpee straffen wisselde tussen de 50 en de 20. Laan 1 bestond uit: ringen, verticalen touwen en een horizontale vaste buis. Laan 2 bestond uit: apenhang, nog een keer apenhang en een los zittende horizontale buis. Laan 3 bestond uit een met waar je ondersteboven naar de overkant moest klimmen en een net waar je overheen moest klimmen. Laan 4/5 waren evenwichtsbalken aan touwen.
  • Swamp, een moeras wat aan het einde van het weekend een grote blubberboel was.
  • The bridge, normaal staat dit obstakels in de top 10 van zwaarste obstakels in Engeland maar helaas moest hij voor deze editie veranderd worden in verband met?met de waterkwaliteit.

Aan het einde van de dag was iedereen weer binnen en werd de barbecue wederom?aangestoken ?

Ram Run

Ram Run dag?2

De volgende dag stond de 24km op het programma, dit parcours was vrijwel hetzelfde als de 12km de vorige dag. Alleen moesten er nu 2 rondes gelopen worden. Iedereen die de 12km op zaterdag deed en de 24km op zondag kreeg bij de finish op zondag naast een normale medaille ook een extragrote medaille. Zelf heb ik zaterdag 24km gedaan en zondag 36km, aangezien ik de meeste kilometers ooit op dit?event had gemaakt was dit een mooie trofee waard. Na ’s avonds nog lekker met de groep te hebben gegeten zijn we maandag ochtend weer richting Nederland?vertrekken.

Ram Run - De buit
Ram Run – De buit

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top