Raceverslag Nederlands Ruigste

Afgelopen weekend was de finale van het nieuwe RTL7-programma Nederlands Ruigste. Als partner van de groep obstacle runners waren we natuurlijk heel de dag aanwezig om live verslag te doen. Het Olympisch Stadion was prachtig aangekleed en sponsor Reebok zorgde ervoor dat de deelnemers goed aangekleed werden.

Moderne tienkamp

De dag begon met een moderne tienkamp. De deelnemers werden verdeeld in groepen van 10, 5 mannen en 5 vrouwen, waarna ze heel de dag punten konden verzamelen. De man en vrouw van elke groep met de meeste punten ging uiteindelijk naar de kwartfinale.

Sprint

De tien onderdelen waren als volgt;

  • Les Mills Drills (een combinatie van 3 onderdelen)
  • Shuttle Run Bushido (een pop tillen, rennen, laten vallen en weer oppakken)
  • Sleds (40 meter trekken van een slee)
  • Flipping Tyres (tractorband flippen)
  • Stairmaster (met een zandzak de tribune oprennen)
  • 100 meter sprint (de naam zegt het al)
  • Static Bikes (12 minuten fietsen)
  • Slamball heads up (een wallball optillen en laten vallen)
  • Hammer Time (met een hamer op een tractorband slaan)
  • Survival Climb (een korte survivalbaan)

De tienkamp werd in twee blokken van 5 onderdelen geknipt en tussendoor konden de deelnemers even eten, gemasseerd worden en uitrusten. Na de tien onderdelen werd om 19.00 de uitslag bekend gemaakt en gingen we direct verder met de finale’s.

Finale Nederlands Ruigste

damesVan de tien mannelijke finalisten waren er twee obstacle runners, Simon en Frans. Bij de dames was dat er eentje, Sabine. De deelnemers gingen ??n tegen ??n en de snelsten gingen door naar de halve finale. Dit was echt heel leuk gedaan. Zeker toen het donker werd en de deelnemers letterlijk in de spotlight stonden. De regen zorgde er helemaal voor dat er prachtige televisie gemaakt is en we kunnen dan ook niet wachten op de eerste uitzending. Op onze facebook-pagina kun je de video’s van een aantal heats terug bekijken.

finale Nederlands Ruigste

Na een aantal superspannende sprints kwamen zowel Simon als Frans in de finale terecht. Wie deze gewonnen heeft mogen we niet bekend maken, maar vanaf komende zondag half 7 kun je op RTL7 zes weken lang volgen wie er uiteindelijk Nederlands Ruigste man en vrouw geworden zijn.

Foto’s

De prachtige foto’s van Gotspe Design kun je terugvinden op Facebook.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top