Parcours WTM

Docu: Dit weekend allerzwaarste obstacle run

Morgen start in Las Vegas de allerzwaarste obstacle run van het jaar, want zo wordt hij door velen toch wel gezien. World’s Toughest Mudder (WTM) is de 24-uurs variant van Tough Mudder. Een parcours van 8 kilometer met 21 obstakels, waaronder de gevreesde cliff jump in het water. Deze is meer dan 10 meter hoog en zal ook gewoon ’s nachts open zijn. Een aantal obstakels dien je verplicht te halen en bij negen obstakels moet je een strafrondje (met gewicht) doen als je het obstakel niet haalt. Zo kan je rondje ineens 10,5 kilometer worden.

Parcours WTM
Parcours WTM

Nieuwe obstakels

Deze editie van Tough Mudder is altijd het moment dat een aantal van de?nieuwe obstakels voor het volgende jaar (2016) onthuld en getest worden. We zijn dan ook weer erg benieuwd wat Tough Mudder voor komend jaar bedacht heeft. Veel extremer dan het traangas van afgelopen jaar zal het niet worden.

Worlds Toughest Mudder

100.000 dollar hoofdprijs

Dit jaar heeft Tough Mudder een nieuwe uitdaging toegevoegd aan de run. Als er een team is dat 20 rondjes af weet te leggen binnen de 24 uur, dan krijgen ze de hoofdprijs van 100.000 dollar. Dat is dus 160 kilometer Tough Mudder en dan tellen we de strafrondes nog niet mee. De nummer 1 en 2 van de wereld (Jonathan Albon en Ryan Atkins) hebben een eigen sterrenteam samen met Matt Murphy en Eric Batty. Als er een?team is dat kans maakt op deze hoofdprijs, dan zetten wij ons geld in op dit team.

Docu: World’s Toughest Mudder 2014

Afgelopen jaar was WTM ook op deze locatie. Hij was toen bijzonder bruut en zwaar met een zware storm in de nacht. Bekijk hieronder de korte documentaire van World’s Toughest Mudder 2014.?Namens Nederland en Belgie staan Jeroen en Eric aan de start. Je kunt ze hier live volgen. Een compleet live verslag vanaf WTM kun je volgen via Obstacle Racing Media.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top