ZombieRush

Wat is ZombieRush?

Binnen alle obstacle runs is Zombierush toch wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is geen klassieke obstacle run, maar zit wel vol met obstakels. Daarnaast zit er nog een spel in deze run. Vorig jaar waren we er al bij, maar we wilden toch graag even met organisator Harm de Laat spreken over wat ZombieRush?nou precies is.

Wat is ZombieRush nou precies?

ZombieRush is een obstacle & fun run. Het concept komt uit de VS en is uniek in Nederland. Het komt er op neer dat je een parcours aflegt met hindernissen terwijl je achterna wordt gezeten door “bloeddorstige” zombies.

Hoe werkt het spel?

Als loper krijg je een riem om met daaraan 3 rode vlaggen. Je mag met recht claimen dat je de Zombie-apocalyse hebt overleefd, wanneer je de eindstreep haalt met tenminste ??n rode vlag aan je riem. Tijdens het parcours kom je een flink aantal obstakels tegen die je zult moeten trotseren om de eindstreep te halen. Het parcours is bovendien voorzien van Zombies die het voorzien hebben op jouw levens: de rode vlaggen. Het komt er dus op aan dat je behendig weet te manoeuvreren tussen de obstakels en uit de handen weet te blijven van de zombies. Snelheid is hierin niet het belangrijkst. Het kiezen van een slim pad, samenwerken met anderen en behendigheid is nog belangrijker.

ZombieRush

Kan iedereen zombie of renner zijn?

Ja, in principe wel. Een combinatie van de twee is zelfs mogelijk! Het gaat om een parcours van 5 of 10 kilometer. De 5 kilometer run is vooral bedoeld voor echte fun-lopers. De 10 kilometer is beduidend zwaarder van opzet. Geschikt voor obstacle runners! Op beide parcours zul je om te kunnen ontsnappen aan de zombies moeten klimmen, kruipen en lopen! De 10 kilometer afstand is zwaarder en biedt daarom wat meer uitdaging.

Je kan er ook voor kiezen om als Zombie deel te nemen. Je begeeft je dan in het bosgebied met als enige taak om de lopers van hun levens te ontnemen door lintjes te scoren. Deel je mee als Zombie dan verzorgen wij voor een realistische make-over. Je draagt op deze manier natuurlijk ook bij aan de unieke sfeer van het evenement.

ZombieRush

Zijn er ook obstakels onderweg?

Jazeker! We hebben hindernissen die inspelen op de zombie-beleving. Maar ook hindernissen die fysiek het nodige vergen. Hoewel de obstakels iets minder uitdagend zijn dan bij de meeste Obstacle runs, maken de zombies de tocht v??l zwaarder dan je denkt. Telkens weg moeten sprinten om in leven te blijven blijkt behoorlijk zwaar!

Wat is het grote verschil met vorig jaar?

Vorig jaar was al een groots succes met ruim 800 deelnemers. We hopen dit jaar nog meer deelnemers te mogen verwelkomen. Verder zullen we het spel-element verbeteren met “zombie-vrije zones” en de mogelijkheid om levens terug te verdienen door het nemen van bepaalde hindernissen. Nog meer verbeteringen kun je hier vinden op onze website.

Zelf meedoen?

Wil je zelf met korting meedoen aan ZombieRush? Wij bieden nu een exclusieve 10% kortingscode aan.

ZombieRush

 


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top