Platinum Rig

Reviews Strong Viking Hills Edition

Zaterdag 23 mei, 6.00 uur. Fuck wat gaat die wekker vroeg. Ik geloof dat ik een uurtje of 5 daarvoor de wekker nog had gezien. Ik ben veel te gespannen voor deze dag. Maar h?, bakkie cappuccino en een ontbijtje naar binnen en we staan er helemaal klaar voor. Mijn voorbereiding was redelijk, best nog wel wat kilometertjes kunnen maken en de laatste twee weken lekker rustig aangedaan. Ik voel me dan ook helemaal uitgerust en gemotiveerd. Vandaag staat de Iron Viking op het programma: 42 km, meer dan honderd hindernissen en een behoorlijk aantal hoogtemeters.

Iron Viking
Iron Viking – Mijn marathon uitdaging

Voorgeschiedenis

Maar eerst even een stukje voorgeschiedenis. Voor dat ik begon met obstacle running was het verste wat ik ooit gelopen had een halve marathon. En dat was me zo goed bevallen (saai, gaap) dat ik gezworen had nooit een hele marathon te gaan lopen. Kort daarna kwam ik in aanraking met het OCR-virus. Via de DMM-pagina zag ik dat Mud Masters een try-out had gedaan met een marathon afstand. Na het evenement heb ik vol aandacht de review van Toine gelezen. Ik dacht toen nog: wat een gekken, wie gaat er nou voor zijn plezier 42 km door de modder ploeteren. Ik dus van zijn lang zal zijn leven niet!

Toch die marathon?

Tot vorig jaar een van mijn DMM-vrienden vroeg of ik zin had om samen met hem en nog een paar vrienden de Mud Masters Marathon te gaan lopen. Echt niet dacht ik toen nog, helemaal geen zin in. Maar zoals dit vaak werkt in zo’n groep wil je ook niet onderdoen voor je maatjes dus heb ik me toch maar over laten halen. En een dag later stond ik ingeschreven voor mijn allereeste marathon. In de aanloop hier naartoe kreeg ik er steeds meer zin in. Echter werd mijn planning helemaal op zijn kop gezet door het WK OCR . De marathon-afstand werd ingeruild voor een laatste rondje voluit knallen op de 19 km, twee weken voor mijn vertrek naar Amerika.

Alexander
Samen met Sanne

Iron Viking!

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu stond ik dan toch eindelijk aan de start voor de aftrap van die gruwelijke 42 kilometer afzien. De dag begon regenachtig, maar ik had al op buienradar gezien dat vanaf het startschot er geen regen meer naar beneden zou komen in Spaarnwoude. Ik vond het jammer dat er dit jaar geen Iron viking deelnemers shirts waren, zodat andere lopers konden zien dat jij de langste afstand liep. Maar gelukkig had Sofie een watervaste stift bij de hand en met de letters IRON op ons voorhoofd werd ook die onduidelijkheid weggenomen.

Cynthia
De warming-up met Cynthia

Van start

Om 9.30 klonk het startschot en samen met Sanne begon ik aan onze lijdensweg naar Walhalla. Ik vond het in het begin heel moeilijk om niet te hard van start te gaan. Ik ben echt een racer en eigenlijk helemaal geen langeafstandloper. Ik wist dat Sanne hier veel beter hier was, want ondanks mijn pogingen om af en toe wat harder te gaan bleef hij een mooi constant tempo vasthouden. Zeker de eerste ronde had ik het gevoel dat ik continu met de handrem erop aan het lopen was, maar ik wist ook dat ik hier in het laatste deel de vruchten van zou plukken.

Monkeybars
Demo op de monkeybars

Gezellig onderweg

Onderweg was het trouwens ook echt gezellig, veel bekende gezien en dat maakt dat ik ook echt kon genieten van de run. Het scheelt natuurlijk ook dat de run georganiseerd werd door Strong viking, dus dat betekent gegarandeerd leuke hindernissen en uitdagingen. Want hoe vaak ik ook al een Strong Viking heb gelopen, ik blijf genieten van hindernissen als The Iceman en de monkeybars. Die laaste had ik trouwens nog een appeltje mee te schillen want tijdens de Mud editie gleed ik met mijn koude natte handen uit en plonsde ik in het water. Dat kan dus echt niet met mijn staat van dienst. Maar zoals eerder gezegd, de motivatie was hoog en ik heb met een smile op mijn gezicht twee maal een perfecte demo monkeybar neergezet. Een van mijn favoriete onderdelen tot nu toe, is de uit het WK overgekomen Platinum?Rig. Ik vind deze vooral zo gaaf omdat hij iedere keer weer net iets anders is. Je weet dus van te voren niet welke techniek je moet gebruiken.

Flying Ragnar

Een hindernis waar ik heel erg naar uitkeek was de ?Flying ragnar?. We zijn al vaak geteased met filmpjes, maar dit werd de eerste keer dat we hem ook echt uit mochten proberen. En ik moet zeggen, hij is helemaal te gek! Nu was ik heel blij met de marathon afstand want dit betekende dat we hem twee keer mochten doen, woehoee! Verder was het voor mij ook de eerste keer dat ik door de indoorskihal mocht rennen. Hoe gaaf is het om met een buitentemperatuur van 15 graden toch door de sneeuw te kunnen kruipen!

Voeding onderweg

Dan weer even terug naar de race. Ik was wat betreft eten en drinken goed voorbereid. Want ik had gezien dat er verschillende verzorgingsposten onderweg stonden. Dus ik had alleen een nood voorraadje meegenomen om wat aan te kunnen vullen mocht dit niet genoeg zijn. Aan de meegenomen halve liter Isostar, 2 repen en 2 gelletjes had ik dan ook voldoende. Het was misschien wel fijn geweest als er voor de marathon lopers een waterpostje was geweest bij start/finish, want hier zijn we 4 keer langs gelopen. Andere oplossing zou zijn een tafel waar de lopers zelf een voorraadje eten en drinken neer kunnen leggen. Dit heb ik eerder dit jaar in Engeland gezien en werkt zeer goed.

Finish
Samen met Sanne, Dave, Rudy en Jeff over de finish

Samen naar de finish

In de tweede helft van de race sloten Dave, Jeff en Rudy bij ons aan en hebben de rest van de route gezamenlijk gelopen. Ik had verwacht dat ik op zo’n afstand mezelf wel een paar keer tegen zou komen, maar door dit gemotiveerde topgezelschap en de goede omstandigheden vlogen de kilometers voorbij. Aan het eind was de snelheid er wel een beetje uit, maar zonder noemenswaardige problemen kwamen we nog ruim binnen de 6,5 uur over de finish.

Medaille
En daar is de medaille

De medaille!

Met trots mocht ik daar mijn Iron Viking medaille in ontvangst nemen. “Yes i have nailed my first OCR marathon!” Dit was zo veel leuker dan ik vooraf verwacht had. Dus wie weet komt er nog wel eens een vervolg op dit avontuur. Eigenlijk viel mij de spierpijn na de run ook wel mee, echter heb ik toch ergens mijn pols mee geblesseerd. Nu maar hopen dat deze snel wil herstellen want mijn agenda staat voorlopig nog gevuld met te veel leuke uitdagingen.

Vikings bedankt!

Als laatste even een dankwoord aan iedereen die dit avontuur mogelijk heeft gemaakt: Strong Viking die weer een fantastisch evenement heeft neergezet, de vrijwilligers die ons onderweg hebben aangemoedigd, de overige deelnemers die ons heel veel respect hebben gegeven onderweg door ons succes te wensen en waar nodig voor lieten gaan en als laatste Sanne, Rudy, Jeff en Dave voor het plezier onderweg waardoor de pijntjes onderweg werden vervangen door een flinke dosis humor.

Op naar de volgende!

Zelf meedoen aan Strong Viking? Kijk dan op onze speciale Strong Viking pagina?en schrijf je snel in!

Inschrijven

Foto’s

Uitslagen

De uitslagen komen ongeveer komende vrijdag online. Dan zullen we ook over de WK-kwalificatie en Competitie berichten.

Bedankt voor de foto’s OCR Foto’s

23 gedachten over “Reviews Strong Viking Hills Edition”

 1. Hele fijne en veilige run
  Hebben schitterende dag gehad
  Organisatie bedankt

 2. Ik heb de marathon gelopen. Zeer goed georganiseerd geen opstoppingen tot het laatste rondje bij 1 onderdeel. Het enige echte minpunt was de voeding bij de verzorgingsposten. Lopen op alleen banaan en droge ontbijtkoek in combinatie met red bull en water is niet echt energie om op te lopen. Beter zou zijn sportdrank, water en gelletjes en powerbars.Dit heeft waarschijnlijk met de sponsoring te maken. Dat snap ik wel. Alleen nogmaals een superloop op de voeding na. Top dag.

 3. Voor mijn is de organisatie van de strong viking de beste organisatie.
  Alles is top geregeld echt alles! Petje af!
  De parcours zijn klasse beter dan andere en wat betreft douchen zeker de beste!
  Het heeft wat zon slang en als daar ook nog eens warm water uitkomt ben ik zeer tevreden.
  Moeite en geld waard dit is wat je mag verwachten.
  1 puntje van feedback om mee te nemen naar de volgende Hills is.
  Laat please de iron viking na de ODIN groep starten ik haat wachten bij obstakels!

 4. Het was een geweldig evenement. Ik vond dat een aantal zaken veel beter liepen dan bij de mud edition (uitgifte startnummers, tassen inname etc. ) alleen maar complimenten wat dat betreft aan de organisatie. Een kleine ergernis van mijn kant blijft het betaald parkeren, ?8,- is gewoon erg veel aangezien je ook al fors betaald voor een kaartje.

 5. Zelf de Iron viking gelopen. Wat heb ik genoten! Alles was gewoon top. Parcour, organisatie en de flying rangar. Wat een super tof obstakel om te doen!
  Deel ook de mening van zoals eerder is vermeld dat er aleen water red bull en snelle jelle beschikbaar was. Echter stond dit wel in de laatste mail vermeld dus heb ik zelf gelletjes meegenomen. plus punt voor dmm overigens dat we de tassen in de tent mochten leggen.

  Al bij al ontzettend genoten!!!!

 6. Top run, veel modder, veel obstakels en uitstaande organisatie. Enig minpunt wat irritant blijft zijn de wachtrijen bij sommige obstakels als je later dan 12:00 start. Ik startte 12:40 en moest echt regelmatig lang wachten bij sommige obstakels terwijl vrienden om 12:00 startten en nergens wachttijden hadden. Volgende keer start ik vroeg met de 19KM.

 7. linda willems

  Wij hebben varjagentickets. Alle klachten die de vorige edities waren zijn deze maal met verve opgelost. Alleen maar lof voor de organisatie! Een dikke 10!

 8. Het zat weer strak in elkaar. Goed georganiseerd, en weer een mooi parcour met een paar nieuwe hindernissen. Het was weer dik genieten. Jammer van het shirt aan het het einde, maar ook dat werd weer goed opgelost. Dik genieten.

  Waar is toch het Varjargan obstakel??

 9. De 4 Viking voor ons naar de geweldige water edition vorig jaar, door naar de heel zware Brother. Dit jaar gaan we voor Verjagen. De Mud had wat min puntjes las ik op internet zelf hadden we daar niet veel last van gehad. Alleen dat de iceman dicht was en de flying ragnar toen nergens te vinden was.

  Hadden we natuurlijk weer zin in deze run, de voorbereiding bestonden net zo als gewoonlijk. Youtube filmpjes kijken en het finish biertje trainen. Dit bleek weer genoeg te zijn om hem uit te lopen. We hadden nog wat pijntjes van de breakout run dus heel snel ging het allemaal niet meer. Maar gelachen hebben we zeker, altijd gezellig bij de viking. Sfeer is onder weg goed iedereen helpt elkaar.

  Naar de warming up met Cynthia waren we klaar voor de eerste muur, zelf vind ik dit altijd beetje klooien iedereen wil snel over de muur en is erg druk. Maar daarna spreid het gelukkig snel. Verder nergens lang hoeven wachten. Misschien omdat wij de bezem wagen van de 19 Loki waren.

  Ook deze keer hadden ze de icehal weer open gegooit om door heen te renen, Nu moest je er nog langer in rond rennen. Zelf heb ik een speklaagje dus had het niet heel koud. Het blijft toch een unieke ervaring om dit mee te maken. De flying ragnar was er nu wel wat een gaaf ding. Die moet zeker terug bij de water editie.

  De modder vond ik deze keer tegen vallen, het thema van de hills kwam er ook niet echt in terug. Voor mij gevoel had je bij de brother meer heuvels.

  Ze hebben goed geleerd van de fouten bij de Mud. Tassen waren beter geregeld, omkleed ruimte was schoon en warm water bij de douche. Super!!!!

  Finish shirt hebben ze goed opgelost, fouten kan iedereen maken.

  Al met al heb ik mee weer zeer goed vermaakt, op naar de water editie.

  Ook deze keer hebben we weer een aftermovie gemaakt.

  https://youtu.be/snlC-jZyStw

 10. dynamic_dre

  Ontvangst: super. Alles uiterst correct en snel. Alleen parkeren volgende keer in de prijs verwerken, is een domper als je 8 euries apart moet betalen voor een plekkie in de wei waar dan ook nog geen nummering staat, zodat je moet zoeken als je weg gaat en vroeg bent gestart…..

  Was nieuwsgierig naar de obstacles en deze waren gaaf. Top.
  Verdere faciliteiten : Keurig

  Opwarming door Cynthia : PERFECT . wat een enthousiasme, geweldig die meid.

  parcours: mooie hindernissen, verrassend.
  Al en al lof voor de strakke organisatie.

 11. Ik heb de iron viking gelopen met 3 vrienden en we hebben een fantastische dag gehad. Alles wat we verwacht hadden en zelfs het weer werkte mee. Leuke opdrachten met als top de Flying Ragnar.
  Verder al het goede dat we mogen verwachten van SV.
  Minpuntje was het Water Edition shirt dat ik kreeg ipv het Hillsshirt en ook het douchen. Als je na 42km over de finish komt en je krijgt te horen dat het water helemaal op is, dan is dat flink balen

 12. Ik vond het een erg mooie run, die weer fantastisch georganiseerd en aangekleed was.
  Leuke obstakels, die voor wat betreft zwaartepunt vooral in het begin van het parcours zaten. (Dat is natuurlijk wel leuker voor het publiek, omdat die daardoor meer obstakels kan zien.)

  Dikke pluim!

 13. Ik vond de verzorging qua voeding juist prima. Bij ?normale? hardloopwedstrijden heb ik nog nooit ontbijtkoeken gezien, alleen bananen. En de Red Bull doet (in mijn lichaam) beter dan sportdrank.
  Daarnaast ben ik van mening dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen voeding en dat je organisatie daar niet in moet/kan betrekken.

  Verder was SV een TOP evenement:
  – warme douches
  – geen last van opstoppingen (vroeg gestart)
  – gescheiden kleding inname en uitgifte
  – fantastische finish (heerlijk om te eindigen met uitzicht over het terrein, de startvakken en nog te worden ‘meegenomen’ op de muziek).

  En ik was blij dat er geen sizzler was opgenomen in het parcourcs !

  Puntje voor verbetering: De volgorde van obstakels.
  De touwen over het water aan het einde van de run waren niet te doen, omdat iedereen daar met modder besmeurde handen aankwam. Het touw was dardoor te glad om de ‘oversteek’ te kunnen maken.

  Verder was alles in orde.
  Dit was voor ons de best georganiseerde obstacle die wij hebben gedaan !

 14. Was weer een goede run, heb zelf de Iron gedaan. De obstakels waren de bekende SV obstakels alleen de Ragnar was nieuw maar zeker wel een leuke. Verder goed en strak georganiseerd wat top is, genoeg vrijwilligers. waren enkel een paar min puntjes, het eten en drinken op het parcours zou wel beter kunnen, verschillend fruit zou leuk zijn en iets anders dan water en red bull zeker als je de Iron loopt normaal op de 19km maak ik nooit gebruik van de posten maar op de 42 wel nodig. Oook jammer was dat er geen mooi speciale Iron Viking shirt was, de medaille was zeker wel top en vet. Al met al blijft SV een topper onder de obstakel races.

 15. Weer een geweldige run gehad. Maar heb idd 2 obstacles gemist de glijbaan en het verjagen obstacle. Verder ik ga de volgende runs de 19 lopen. De flying ragnar was ook een heerlijk ding.

 16. Ik wil niks afdoen aan de rest van organisatie, naast de voeding want dat was perfect geregeld.

  Alleen wanneer je een marathon loop is het qua voeding een ander verhaal dan 19 km of minder. Je begin dan op den duur wel leeg te raken. Ontbijtkoeken zie je niet bij hardloopwedstrijden omdat ze niet snel naar binnen te werken zijn. Daarnaast je eigen verantwoording. Bij sommige obstakels is niet handig om een tas op je rug te hebben en dat terwijl de verzorgingsposten er toch staan. Dat is er onderdeel van..

 17. Gestart in Odin en weinig meer dan dikke complimenten voor SV. De organisatie is echt aan de slag gegaan met het, terechte, commentaar van de Mud editie. Jammer van de shirts, maar dat lossen ze ook snel op met die vouchers. Heerlijk om warm af te kunnen douchen en de in- en uitgifte van de tassen was perfect geregeld!

  Persoonlijke topper was de Flying Ragnar met koebel, aanfluiting is het ‘exclusieve Varjagen obstakel’ (gewoon niet meer beloven SV) en ook genoten van het naar beneden rennen in de skihal. Jammer van de kleine wachtrij voor het naar binnen gaan hier en spijtig om te zien dat mededeelnemers uit Odin het nodig achten om voor te dringen onder het motto ‘maar we willen ons kwalificeren’. Het is een volgende keer handiger Odin voor de Strong Viking (respect!) te laten starten. Het wedstrijdvak moet gewoon vrij baan hebben met alleen medestrijders op de baan. Behalve dit was de sfeer onderweg weer fantastisch met zowel de Odin als Iron Viking lopers. Mooi ook om de monkeybars naast het startterrein te plaatsen, erg motiverend om daar wat publiek te hebben.

  Locatie van de Hills is gaaf, maar het start/finish terrein blijft een ongezellige parkeerplaats tegenover het strand van de Berendonck. Wel was het erg tof om hier nog wat te kunnen doen zoals spijkers slaan en hamburgers te scoren en gewoon een fatsoenlijke koffie te kunnen scoren in de bar.

  Aanvullende kleine tip: behalve bananen, kan je ook denken aan sinaasappels, appels en stukjes chocolade. Een partnership met Tony Chocolonely of Fred & Ed zou best mogelijk kunnen zijn.

  Verzoek aan obstakels.com: kunnen jullie voor een run eens een artikel wijden aan de veiligheid van het terrein? Hoe worden de sloten gecontroleerd waar we vol vertrouwen blind en zo lomp mogelijk inspringen, de (onder)stromingen in het water, de rotsblokken waar we tegenop klimmen, de kwaliteit van de modder en het water, wie voert hier de eindcontrole op, etc, etc.

 18. Looks like Roubini and Faber have softened their gloom and doom priotciedns. Does someone at cnbc have a gun pointed at them? or maybe we’ll be okay afterall.

 19. If you’re concerned with your hair thinning, you may want to revitalize new hair growth by exercising the head. This is achieved by approximately rubbing your scalp extensively having a challenging bristles after head of hair has dried.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?