Breakout Run

Foto’s, Uitslag en Reviews Breakout Run

Afgelopen zaterdagnacht brak Sjoerd uit tijdens de Breakout Run in Schaijk. Hierbij het ooggetuigenverslag.

Na op de valreep nog kaartjes overgenomen via de DMM Marktplaats (Geweldig om op het laatste moment nog kaartjes te vinden/kwijt te raken!) gingen mijn vaste loopmaatje en ik afgelopen zaterdag op weg naar Schaijk om daar deel te nemen aan de Breakout Run. Waar het bij de vroege startvakken nog minder goed weer was, knapte het steeds meer op en toen wij op het terrein aankwamen was het droog en dus prima te doen!

Breakout Run
Buddy carry!

Op naar de start

Onderweg naar het startterrein kwamen we?al verschillende borden tegen, de parkeerplaatsen waren prima te vinden. Nadat wij gratis mochten parkeren, (nog bedankt daarvoor parkeerwacht!) begonnen we?aan de wandeling naar het startgebied. En een wandeling was het zeker! Tegen de massa in kwamen we?al snel de eerste hindernissen tegen waar nog deelnemers van de dageditie over heen gingen.

Langs het parcours lopend kwamen we steeds meer hindernissen tegen en liepen we zo het startterrein op. Aangezien we?vroeg aanwezig waren voor de start van de avondrun konden we?zonder problemen onze startnummers ophalen. Typerend voor de obstakelruns blijft toch wel dat vrijwel iedereen het hele terrein beschouwd als kleedkamer. Of dit nou komt door de (helaas) beperkte faciliteiten vaak of omdat iedereen het wel best in vraag ik mij toch wel eens af!

Breakout Run
Ook de kleintjes mochten gewoon zandzakken sjouwen

Vervolgens begon de bij de DMM-kraam het klaarmaken voor de run, terwijl ondertussen de Kids run van start ging. Leuk om al die kids over het parcours te zien denderen, dit is zeker een leuke toevoeging voor dit soort evenementen. Jammer dat hiervoor het parcours aangepast werd, terwijl er nog mensen bezig waren met hun afstand. Iedereen zou toch dezelfde aandacht moeten krijgen. En dat alle vrijwilligers zich verplaatsen voor de kids run en zo alle obstakels onbeheerd laten terwijl er nog mensen lopen? Jammer!

Nachtrun

Nadat alle lampjes, kettingen en glowsticks tevoorschijn werden gehaald vertrok eerst het 16 kilometer?vak met ondersteuning van een vuurwerkshow. Wat een geweldig gezicht was dit, een hele stroom lampjes die door de zoeklichten en onder het vuur langs het strand het bos in vertrokken! Nadat ik nog snel een vlag van Dirk had ?geleend? en mijn maatje goed had vastgebonden (we liepen chained) vertrokken ook wij naar het startvak. Hier zag je toch wel behoorlijk wat festival-invloeden, wat een ontzettend gaaf startgebied! Ik kan mij voorstellen dat menig organisatie hier jaloers op is!

Breakout Run @ Night

Na een prima warming up, (als je echt goed opgewarmd wilt worden kun je dit toch echt gewoon het beste zelf doen,) was vooral de sfeer erin en konden we van start! We gingen onder het startvak door en al snel liepen we langs het water op weg naar het waterkanon, hier moesten we tijgerend onder een hek door terwijl we nat gespoten werden. Dat moet haast wel de beste vrijwilligersfunctie ooit zijn!

Breakout Run
De zon ging onder en de nachtrun ging van start

Het parcours liep verder, we liepen over verschillende zandheuvels heen, liepen door het bos en gingen ook nog een stuk door het moeras (denk ik, aangezien het nogal donker was, maar het was wel nat!). Na wat eerste muren zagen we het eerste water al, in tegenstelling tot vorig jaar zat er nu wel water in de nacht editie, erg gaaf! Via het water gingen we over naar een leuk klimobstakel (toch lastig, dat klimmen als je aan elkaar vast zit!) waarna we over een stel buizen heen konden klimmen. Na een stuk trail running door een omgeving waarvan ik wederom denk dat het wel mooi was in het licht, kwam we aan bij een stuk modder, heerlijk!

Breakout Run
Prachtige foto’s in de nacht

Aangezien het parcours in de vorm van een lus gelegd was, kon je tijdens het rennen overal om het water lichtjes zien van mensen die voor of achter ons liepen. Dit was toch wel een unieke beleving, een nachteditie voegt naar mijn idee echt wel wat toe aan een obstakel run. Na nog meer zand kwamen we bij een auto-kerkhof aan met vervolgens een groot klimobstakel, dit was een leuk nieuw obstakel wat ik nog niet kende. Via nog zo?n gigantisch klimobstakel kwamen we uit bij de splash jump in het donker, aan het begin veel over gehoord. Uiteindelijk was er zoveel licht dat het wel leek alsof ik sprong terwijl de zon scheen.

Breakout Run
De prachtige startlocatie

De muziek die we langs het hele parcours konden horen, werd steeds luider.?Via de laatste obstakels waar we zijwaarts moesten klimmen, door een obstakel heen gingen en wat SWAT-mannen omver gooiden, kwamen we al snel weer bij de finish aan. Nu gingen we over het startobstakel heen en kwamen we met een glimlach bij de finish aan! Ik kon eindelijk dat gewicht van mijn arm afhalen om ons ergens in het donker om te kleden. Koud, lichtelijk vies (afspoelen in een meer werkt toch niet echt ideaal) dronken we nog een klein drankje en vertrokken we snel naar de warme auto om vervolgens in de late uurtjes thuis te komen.

Conclusie

Breakout Run had op enkele schoonheidsfoutjes de zaken goed voor elkaar met een gaaf parcours, leuke obstakels en groots opgezet start terrein. De nacht editie was een leuke verandering en zorgde voor een goede ervaring! Zoals we dan bij DMM zeggen, hij was gewoon leuk.

Pluspunten

 • Rennen in de nacht!
 • Groot startgebied
 • Leuk parcours
 • Aantal groots opgezette obstakels
Breakout Run
Uitbreken in de nacht

Minpunten

 • Vooral logistieke missers;
  • Geen overdekte kleedkamers
  • Rommelig startnummer ophalen/garderobe
  • Waarom geen tonnen met vuur in de nacht om op te warmen?
  • Parcours ombouwen voor kids run terwijl er nog mensen bezig zijn
  • Schoonmaak van het gebied
  • Ik hoorde iets over verkeerde medailles?
 • Er kan naar mijn idee meer met het thema gedaan worden (zeker bij de nacht variant)
  • Sirenes
  • Zwaailichten
  • Speakers met geluiden in het bos etc.

Uitslagen

De uitslagen van de Breakout Run vind je hier. Deze run telde mee in de Obstakels.Competitie. De tussenstand kun je hier vinden.

Foto’s

Met dank aan Breakout Run?voor?de prachtige foto’s!

20 gedachten over “Foto’s, Uitslag en Reviews Breakout Run”

 1. Bij aankomst om 10u stond er nog niemand van de organisatie op de parking om het parkeren te begeleiden, ook voor het afhalen van de startnummers waren ze alles nog in gereedheid aan het brengen.
  De opwarming en sfeer voor de start was goed, tijdens de run zelf veel lange loopstukken en hier en daar veel opstoppingen. Op vlak van veiligheid had het ook iets beter gekund waren niet veel duikers te zien bij de obstakels in het water en de vrijwilligers waren tamelijk jong op de meeste plaatsen. Bij de splashjump stond bij de eerste ronde veel te veel volk boven en had het obstakel de neiging naar voor te hangen en was serieus aan het kraken. Bij het ophalen van de bagage was het echt hectisch, te weinig vrijwilligers die de massa niet aankonden, waarbij je dan ook zag dat vele deelnemers zelf hun bagage gingen zoeken. Het had ook fijn geweest dat de kleedkamers overdekt waren zodat we ons niet hoefde om te kleden in de regen. Al bij al toch nog genoten van deze run op zich.

 2. Supergaaf evenement. Thema leuk ten tonele gebracht! Faciliteiten en organisatie perfect! veel nieuwe obstakels ten aanzien van vorig jaar, miste alleen de monkeybars. In 1 woord, TOP! =D

 3. De run by night was erg gaaf met veel mooie en verrassende elementen. Weinig opstoppingen, gave obstakels en lekker stukjes zwemmen tussendoor. Qua kou goed te doen, als je maar door blijft lopen. De warming-up viel erg tegen, muziek was daarentegen weer top en organisatorisch hadden ze in de avond veel geleerd van alle fouten overdag. Al met al een prima run met zowel uitdagende obstakels (klimmuur, touwen, zandzakken, hoogte elementen en heel veel zandheuvels) als obstakels voor de fun(doolhof, onder auto’s door, trappen over muren en tunnels). De special effects waren zeer gaaf om s nachts mee te maken en de sfeer was top. Deze run komt zeker in het rijtje van mudmasters, strong viking en de survival challenge.

 4. Leuke run. Organisatorisch hier en daar nog wel ruimte voor verbetering, zoals de jonge vrijwilligers inderdaad. De verzorgingspost(en) waren wat mij betreft magertjes met slechts een bekertje water en een banaantje. En bij de finish een glaasje (ter grootte van twee slokken) Amstel Radler… Dit mag gezien de prijs best wel eens kritisch bekeken worden.
  Overigens vond ik het gebruik van prikkeldraad wel wat overdreven voor een obstakel run met het merendeel aan ‘fun categorie?n’.
  Enfin hartstikke leuk dat zo’n evenement in buurt wordt georganiseerd. Ik neem een deelname voor 2016 zeker ter overweging, eerst maar eens wat beter trainen 馃槢

 5. Joost Verbrugge

  Ik liep in de categorie “Last men standing” en kan daardoor best wel beoordelen hoe de dag in elkaar zat denk ik zelf.
  Zoals hierboven benoemd, waren de vrijwilligers laat bij de parkeerplaats (waarom heb ik 5 euro betaald als ik toch gratis kan parkeren?) Ook bij het uitreiken van de startnummers was de organisatie laat vertegenwoordigd.
  In mijn eerste ronde, was er nog geen drugsdealer te bekennen en de emmertjes stonden nog onder een zeil, we wisten niet wat ermee moest gebeuren, dus hebben het laten staan.
  De vrijwilligers bij de drankpost op 4 km waren geweldig! Er was aandacht voor iedereen en men was vrolijk.
  Ik heb in die 4 rondjes die ik liep maar 1 keer 5 minuten wachttijd gehad. Dus er zijn nergens grote wachttijden geweest. Daar waar even wachttijden zijn geweest, zijn ze dus snel opgelost, anders was ik ze zeker tegengekomen (ieder rondje duurde een uur en een kwartier).
  Mooi dat er een hoop nieuwe hindernissen waren, jammer dat het paintballen eruit gehaald is, want dat was toch wel kenmerkend voor deze run.
  Ik heb het super gehad! Mudmasters, strong viking en men of steel hebben het dit jaar nog niet zo goed gedaan als jullie.
  Super bedankt voor de fijne organisatie en de mooie run!

 6. Mijn eerste OCR en meteen een goede ervaring. In het begin was het wat onduidelijk hoe en waar ik m’n startnummer moest ophalen, maar na even vragen bij 1 van de vele etenskraampjes uiteindelijk de tent met startnummers snel gevonden.
  Warming-up was leuk in thema van gevangenisuitbraak, maar niet heel spetterend.
  Parcours vond ik wel erg leuk, mooie omgeving waar ook goed gebruik van gemaakt werd. Aantal pittige heuvels met los zand. Helaas viel de hoeveelheid modder mij wat tegen en was het vooral water waar we doorheen moesten.
  Bij sommige obstakels was er geen/weinig begeleiding te vinden, waardoor het niet altijd helemaal duidelijk was wat de bedoeling was. Ik liep alleen, dus wist bij de buddy-carry niet goed wat ik moest doen (gezien ik dus geen buddy had). Uiteindelijk maar gewoon doorgelopen.

  Al met al, een erg leuke run en een goede eerste ervaring met OCR. Ga hem zeker volgend jaar weer lopen.

 7. Ik had hoge verwachtingen van deze run, had er ook echt veel zin in. Eerste nacht run, volgens mij 1 van de weinige. Natuurlijk hadden we met ons enthousiasme ook nog eens chained besteld. We waren weer eens erg vroeg zo als gewoonlijk. Nog stukje van de kids run kunnen kijken, leuk om die kinderen zo bezig te zien. En ik moest me vroeg op het plein vermaken…..

  Qua organisatie kan het altijd beter natuurlijk iedereen wil zijn tas meteen hebben en warme douche en lekker uitgebreid om kunnen kleden. Alleen denk ik dat dit bijna om mogelijk is. Met zoveel deelnemers. Wel vond ik het heel jammer dat we niet meer het 2de rondje mochten starten. We waren te laat klaar met het eerste rondje en mochten daarom niet meer door. Nu vond eigenlijk niemand het erg 2x het zelfde rondje is toch minder leuk. En die ketting om je been was ook niet echt zoon succes. Maar gewoon laten zitten natuurlijk.

  Sfeer zat er ook goed in, thema is erg leuk gedaan onderweg ook. Met je handen aan elkaar vast met handboeien. Al met al een top avond gehad.

  Natuurlijk ook weer filmpje proberen te maken, wel wat lastiger in het donker.

  https://youtu.be/oCrwIFLXN9g

  Tot volgend jaar, dan zijn we sneller en kunnen we gewoon de 16 lopen. (minder onzin onderweg en meer lopen)

 8. Meegedaan aan de avondloop met de start om 22:00, chained. Onze ketting was aan de korte kant vergeleken met andere kettingen om ons heen en daardoor hebben we deze afgedaan bij de buizen. Een zeer goede sfeer in het startvak en op het parcours onderling en een schitterend gezicht om achter je al die lampjes te zien deinen. Leuke obstakels en een aantal ook erg orgineel (doko, auto’s, buis in de lucht). Het viel onze knieen wel tegen hoeveel er gekropen moest worden 馃槈

  Het zwemmen was prima te doen, de jump was spannend in het donker en geketend, het water was niet echt koud. Echter, het is dan wel een gemis was om je na de run op te warmen, want na de run koel je heel erg snel af. Gewoon een paar kampvuren met een bijhorende vuurmeister op het strand had het al afgemaakt. Dit essentiele onderdeel vergeten lijkt wel een trend te worden om over het hoofd te zien door organisaties. We hebben een inspanning geleverd, onze lichamen koelen af en we willen ons graag opwarmen. Lijkt me niet zo lastig om hier vooraf rekening mee te houden organisaties.

  Bij de finish geen bier gezien, maar wel een bijzonder leuke avond gehad, zoals verwacht. Leuke locatie en een leuke run. Was het inschrijfgeld waard.

 9. Voor de 2e keer de Breakout Run gedaan.
  Een leuke run met afwisselende en nieuwe, originele obstakels, zoals de muur met blokken en touw, het prikkeldraad met waterstraal, de buizen op hoogte en de zandheuvels met verlichte apparatuur.
  Qua sfeer bij start/finish was het beter dan vorig jaar maar miste een aantal sfeer verhogende details van vorig jaar zoals de honden, de sirenes en de zwaailichten onderweg.
  Het omkleden was zielig te noemen. Gelukkig was het ‘s avond droog en stond er geen wind, maar het zal maar (stort)regenen. Met deze temperaturen koel je dan nog verder af.
  Verder was het genant om een enkele slok limonade uitgereikt te krijgen bij de finish. Doe dan niets.
  Ook schijnen we de verkeerde medaille te hebben ontvangen (die van vorig jaar). De goede wordt nagestuurd.
  Veel modder kun je op zo’n zandgrond niet verwachten. Vind ik ook niet zo’n probleem, die krijg ik wel bij andere runs.
  Tenslotte, hoewel ik er niet direkt op zit te wachten, vind ik dat in het inschrijfgeld, mede gezien de vele sponsoren, best een t-shirt als aandenken mag zitten. Wat kost dat nou? Zeker voor de vele mensen die de run voor het eerst lopen is het een mooi aandenken en als je die moet kopen wordt het een wel erg dure run.
  Het zijn een aantal verbeterpunten waar naar mijn idee aan gewerkt moet worden. Verder een fijne avond gehad en kom waarschijnlijk wel terug.

 10. Thema: leuk met grappige details zoals de drugsdealer met zn emmertjes, waterkanon en de sirenes.

  Vroeg in de ochtend geen aanwijzers op de parking, briefing uitgifte startnummers nog bezig, geen wc papier bij de dixies. Tas inname vrij traag.

  De locatie van de run incl het water is supermooi en daarom zonde dat je als je de 16km loopt 2x over hetzelfde terrein moet rennen.
  In / bij het water niet echt oplettende vrijwilligers / duikers gezien of vrijwilligers van vrij jonge leeftijd…
  Vooral bij de splashjump is het denk ik handig als de boot met duikers aan de afspring kant ligt en niet aan de achterkant..
  Kortom voor mij: een leuke gezellige run maar ook niet meer dan dat.

 11. Heerlijke parcours, gevarieerd met 32 diverse obstakels. Water, modder, mul zand, enz….. Organisatie kan op aantal punten beter, 2015 geen tenten voor omkleden 2014 wel. Eenmalige misser ga ik vanuit. Ikzelf heb dit overigens niet gemist.
  2016 zeker weer

 12. De run was top en geheel in thema! Vooral het ijsbad aan het eind was gruwelijk. Parkeren duurde helaas eventjes, doordat er maar ??n iemand stond voor het afrekenen.

 13. Was weer een super vette run! Goede organisatie. Het weer heeft ook de organisatie helaas niet in de hand. En we zijn natuurlijk geen watjes. Vorig jaar was het 25 graden en had niemand het erg gevonden om wat langer op de tassen te moeten wachten, met dit regenweer was het inderdaad fijn geweest als we ergens overdekt zouden kunnen omkleden, maar hier zal de organisatie vast volgend jaar rekening mee houden. Wij hebben er weer van genoten en hebben ons alweer aangemeld bij de voorinschrijvingen van volgend jaar. Complimenten aan de organisatie en vrijwilligers! Inderdaad jammer dat het shirt er niet standaard bij zat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven