3 reacties op “Review Brandwonden Obstacle Run 2015”

 1. Leuke run met veel enthousiaste vrijwilligers. Behoorlijk veel hindernissen ook: 43 per rondje van 6 km. Apart om over het oefenterrein van de brandweer te lopen. Half afgebrande gebouwen en over autowrakken heen. Erg leuk allemaal. Nagenoeg geen modder maar dat mag de pret niet drukken. Faciliteiten zijn in orde. De bewegwijzering mag op sommige punten wat duidelijker. Natuurlijk ook prima om een goed doel te steunen!

 2. Vandaag de 6KM versie gelopen , en een paar keer de kids run met de kids. De locatie is wat lastig te vinden maar eenmaal daar alles op rolletjes, parkeren (gratis) gene probleem, even omkleden en (zonder warmup) gesmeerd van start. Het parcours is 6KM met 2 of 3 laps voor de 12km of 18km.

  Stralend weer, en een gezellige sfeer voor het hele gezin, de run mikt duidelijk op de wat minder hardcore groep runners met eventueel kinderen en slaagt daar briljant met 3 giga springkussens voor de kids, suikerspinnen en pannenkoeken- en popcornstandjes.

  Deze run is een obstaclerun meer dan een mudrun (paar keer KOUD water maar geen echte modder). De volwassenrun is evenwel tamelijk uitdagend met 43 obstakels, waarvan sommige briljant grappig en orgineel (steppen , een sluipdoor route door donkere kruipruimte van afgebrand huis, uitgebrande autos beklimmen). Er wordt veel gebruik gemaakt van het brandoefenterrein waardoor er echt heel veel leuke obstakels gemaakt kunnen worden welke tegelijk nog aardig uitdagend zijn.

  Het hele terrein is enorm , en bevat onder andere een spookdorp met overgroeide jaren 70 woningen , school, bejaardencentrum en nog veel meer – spooky. Tijd lijkt te hebben stil gestaan, gevoel alsof je soms door een dorp loopt waar de bevolking van de ene op de andere dag ontruimt is en iedereen alles heeft laten vallen uit de handen, met achterlating van hun hele leefgemeenschap – overwoekerd door de natuur en de tand des tijds.

  Organisatie is goed, mis een beetje een bagagedrop , maar dat was goed aangondigd dus voor die lage toegangsprijs nemen we dat erbij.
  Het utopiaterrein is een run-in-een-run , hele leuke hindernissen van aardige alure , stukje apenhang, monkeybar , survival-lianen-hang baantje en wat divers klim en krupwerk. Goed werk Ivan!

  Onvermijdelijk op dit terrein van de brandweer ; maar veiligheid is soms een dingetje. Paar keer blokken hout met spijkers van het parcours verwijderd, en her en der ligt puin met veel losse (bak)stenen en ander bouwzooi. Enkels is ff opletten geblazen. Zoals gezegd is hier weinig aan te doen, maar op de kidsrun vind ik het op die korte afstand wel bezwaarlijk – zorg daar in elk geval voor een echt veilig parcours.

  Overall;

  positief;
  + goede prijs , en daarvoor hele leuke goede run
  + leuke medaille!
  + goede voorzieningen (douche!)
  + geweldig voor de kids (5 euro kidsrun – ze hebben een topdag gehad echt top)
  + utopia (wanneer kan je daar nu eens live rondneuzen?)
  + leuke en uitdagend genoeg obstakels, ook in aantal (43)
  + Genoeg en gemotiveerde vrijwilligers
  + gratis parkeren
  + goed doel!
  + Unieke kans om een echte ghosttown te doorkruisen (voelt bijna zombierun zonder zombies)

  Minder;

  – Veiligheid (loop het parcours specifiek hiervoor van te voren paar keer na, zeker kidsrun)
  – Geen bagagedrop
  – langere afstanden zijn meervoud van de eerste 6km

  Vier+ uit vijf sterren.

 3. Erg leuke run, super genoten van de gemoedelijke sfeer en natuurlijk het zonnetje!
  Het parcours was heel afwisselend en was geen straf hetzelfde rondje nog een keer te lopen, geweldige lokatie die spookstad en Utopia, op zn tijd uitdagende obstakels, hier en qua veiligheid nog best een beetje ‘edgy’….. Eigenlijk alles wat hierboven al gezegd is met als aanvullingen:
  – totaal geen warming up, dat hoort er toch echt bij
  – sommige deelnemers wilden kennelijk niet nat worden en vernielden de linten waar je in de waterbak onderdoor moest kruipen, daar mag je als organisatie mensen best op aanspreken
  + de heerlijke koekjes bij de verzorgingsposten, jammie šŸ™‚
  Hulde aan de vele vrijwiliigers die deze dag een topdag voor mij hebben gemaakt

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: