IAK Klokgebouwloop

Bijna 2.000 traptreden bij de IAK Klokgebouwloop

Wat doe je in de winterstop als er weinig obstacle runs zijn? Juist, dan ga je andere uitdagingen aan. Lisanne deed zondag mee en nam direct de prijs voor snelste dame mee naar huis. Hier haar verslag.

De IAK Klokgebouwloop kwam op de Dutch Mud Men?Facebook pagina voorbij (lang leve Facebook). De IAK klokgebouwloop is een loopevenement waarbij je door het trappenhuis, de gangen en de bedrijfshallen van de voormalige Philips fabriek loopt. Dit leek me een leuke uitdaging, samen met een aantal Dutch Mud Men en Chicks reisden we af naar Eindhoven. Je kon kiezen uit drie verschillende afstanden; 2,5km (650 treden), 5km (1300 treden) en 7,5km (1950 treden). Het leek me een goede training voor het OCR-seizoen om wat hoogtemeters te trainen.

Bij binnenkomst kreeg je gelijk je startnummer. Het startnummer was voorzien van een tijdregistratiechip. Dit was ideaal; startnummer op en klaar.

Team No Limits
Team No Limits van het Revalidatiefonds was ook aanwezig

De start was binnen in een grote bedrijfshal, we liepen gelijk naar buiten om het gebouw heen op naar het eerste trappenhuis. Met mijn korte snelle beentjes nam ik iedere trede. Al gauw switchte ik over naar om en om een trede overslaan, dat ging toch vloeiender. Het parcours had veel scherpe bochtjes van 180 graden. We renden door de gangen van het gebouw. Later gingen we nog een keer een stuk omhoog en ook in verschillende trappenhuizen weer naar beneden. Deze afwisseling zorgde ervoor dat je het goed kon volhouden. Het rondje was nog geen kilometer lang dus dat klopte qua afstand niet helemaal. We moesten bij de 7,5 km namelijk 6 rondes lopen. In de tweede ronde kwam ik al weer mensen van mijn startwave tegen die ik in kon halen. Ook al liep ik als eerste dame, er waren nog voldoende mensen voor me om in te halen ?. Dat inhalen was soms erg lastig. Je gaat namelijk buitenom, maar voor je het wist?draaide het parcours de andere kant op en kon je niet anders dan aan de binnenkant inhalen.

IAK Klokgebouwloop
Start van de IAK Klokgebouwloop

Na iedere ronde kon je water pakken, wat?erg fijn was omdat de lucht in het gebouw vrij droog was. Vooral boven was het erg warm, maar als je snel genoeg naar beneden ging stond je alweer snel buiten. Ik had gehoopt op een hele zware wedstrijd maar dat was het voor mij niet. De trappen vielen reuze mee en de afstand was ook nog eens korter.?Voor het publiek waren er twee plekken om aan te moedigen. In de bedrijfshal van de start en finish en boven in een bredere gang waar de fanfare stond te spelen jaaaahoooee!

Conclusie?; het was een leuke kleinschalige wedstrijd, een keer heel wat anders! Een voordeel was dat je minder hebt om schoon te maken; geen modder aan je schoenen!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top