Dave Engels

10 vragen aan…Dave Engels

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Sebastien de Sutter. Vandaag gaan we verder met?Dave Engels, de altijd vrolijke obstacle runner.

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben dus Dave Engels 41 jaar, vader en co ouder van twee apen of kleine obstakelrunners van 9 en 6. Ook bij hen stroomt de verslaving al door de aders. In het dagelijks leven werk ik als projectleider bij een grote multinational welke de laatste tijd helaas te vaak in het nieuws is geweest. Verder ben ik druk met dingen die er allemaal bij horen. In mijn beperkte vrijetijd sport ik als het ff kan. Of vind je me naast het voetbalveld bij de wedstijden en trainingen van de kids. Ik werd tijd geleden simpelweg uitgedaagd een 10k wedstrijd te lopen. Dit was best wel hilarisch, op elk feestje etc ?ik, lopen, echt niet ? ,?ik heb geen loop lichaam ? dit denk ik overigens nog steeds. Voor echte duurlopen ben ik gewoon te zwaar en loop als een bizon. Onlangs de obstakel nickname lijst voorbij zien komen op datum en geboorte jaar, de mijne was ?Dirty Rhino? nou dat past dus wel?bij mij!
Dave EngelsHoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?

Da?s een goede vraag, kort antwoord kan ik geven, ik liep namelijk een trail en daar in gesprek gekomen met een trail loper, die hetzelfde als ik vaak wat miste in of tijdens het lopen of sport. Hij attendeerde mij op de Strong man Run,?dus ik maar eens het internet opgedoken en daar kwam ik een mud/obstakel run tegen. Mijn eerste run was niet zo uitdagend maar het idee en beleving van de sport had mij al snel in zijn greep. Bij terugkomst meteen ingeschreven voor de eerste strongviking en een toughmudder, toen was het klaar ?dit was het ?.
Dave Engels

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?

Leuke vraag, ik zie namelijk veel parallellen tussen het normale leven en de sport. Iets wat me het meeste aanspreekt is dat hier geen verschil zit tussen de mensen, allemaal gelijk gestemde. Je wordt voortdurend uitgedaagd om je grenzen te verleggen, net iets meer van jezelf te vragen en de lat altijd hoger te leggen voor jezelf. Een ander belangrijk aspect is dat, ondanks het wedstrijdelement, de basis van iedere run is dat je elkaar helpt waar nodig. Je staat klaar voor je mede-runners, steekt even een handje toe, of geeft een ?schouder? waar nodig. In ons dagelijks leven en werk komen we ook voortdurend uitdagingen tegen en wordt er vaak ook gevraagd om net even iets meer te geven, nog even door te zetten waar anderen ophouden en elkaar dan als bij de hand te nemen en samen door te zetten.

Ik zeg maar altijd zo ?Blijven lachen, pijn doet het toch?.

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?

Ik denk dat het aantal zo rond de 15a 20 stuks ligt. Kan er eentje meer of minder zijn, het is maar net hoe je ze telt. Sommige dagen liep je twee keer het parcours of nog een rondje voor de fun met de bootcamp.
Dave Engels

Hoe train je voor je obstacle runs?

Voordat ik voor het WK trainde, trainde ik niet echt functioneel op obstakels. Wel kracht, conditie etc, maar techniek? Niet echt een keertje een stormbaan of dergelijk. touwklimmen etc gingen mij altijd vrij goed af misschien?omdat mijn favoriete vak op school gym was ?of ?lichamelijke beweging ?zoals dat toen heette, nadat ik gekwalificeerd was ben ik wat meer op functioneel gaan trainen.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?

Voor WK oktober zou ik gezegd hebben the nutt challenge. Na drie rondes kom je onderkoeld de finish over en denk je dat je nog helder bent, maar hoor je achteraf dat ik maar wat stond te brallen en dus helemaal niet verstaanbaar was. Maar goed ik heb nu het WK staan bovenaan staan, beide dagen de emotie die voor, in en om het WK ontstond die is zo geweldig dat hij alles in zijn schaduw achter zich laat. Hier heb je zo naar toe geleefd, getraind etc en dan sta je daar aan de start niet wetende wat er gaan komen. In ??n woord… geweldig.

Dave Engels

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?

Ik denk de obstakels waar het echt op gripkracht aankomt, daar ben ik tijdens het wk wel achter gekomen en recent weer bij een obstakel, mijn grip heeft moeite om mijn 85kg te borgen.

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?

In februari ?The Eliminator race 26,2 ml? en in maart ?the nutt challenge? dit keer wil ik proberen 4 laps te behalen, daarnaast staat het proberen te kwaliferen voor het WK e rook weer bij.
Dave Engels

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?

Waarom? niet meer??? Oke! The nutt challenge winter editie! zeker omdat het niet de obstakels zijn die het moeilijk maken maar de hoeveelheid en het grootste obstakel is wel de temperatuur. Waar het om gaat bij een mud/obstakels run ?THE MUD?, ik zou mij zo kunnen voorstellen dat het daar is uitgevonden. Verder zijn er ook runs in NL die heel goed zijn qua organisatie etc. Onder andere de Strongvinking staat bij mij goed aangeschreven.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?

Gewoon doen, ga het gevecht met je demonen aan, overwin je grenzen, verleg je lat. Jje staat er nooit alleen voor, als je je grenzen wilt verleggen doe het daar dan, iedereen wil je helpen om de finish te behalen.

We hebben Dave?gevraagd aan wie hij?het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Benjamin Meeuse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?