Sebastien de Sutter

10 vragen aan…Sebastien de Sutter

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Mathias Vermuelen?. Vandaag gaan we verder met Sebastien de Sutter, de 25 jarige sport duizendpoot!

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Mij naam is Sebastien De Sutter, ik ben 25 jaar en woon in Gent (Belgi?). Binnenkort start ik als?vastgoedmakelaar, wat na mijn druk studentenleven veel zal veranderen qua tijdsbesteding aan?sport. Mijn leven bestaat uit 4 belangrijke dingen namelijk werken, vrienden, familie en sport. Op?vlak van sport doe ik al geruime tijd aan krachttraining. Sinds een jaar doe ik daar ook cardio bij en?sinds kort terug begonnen met muurklimmen. Voor volgend jaar plan ik nog 2 nieuwe sporten
namelijk kajak en paragliden.
Sebastien de SutterHoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?

Begin 2014 had ik contact met Mathias Vermeulen om samen in Augustus de dodentocht te stappen?aangezien ik die al een tijdje op mijn To Do lijst staan had. Ik merkte toen op dat?hij aan obstakellopen deed. Na het zien van mijn eerste obstakelloop in Gent (Run to escape) had ik?er ook direct zin in om er mee te beginnen. En zo was mijn eerste obstakelloop, de week nadien, de?19km van de Strong Viking Water edition. Direct een zware om mee te starten!

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
De combinatie van cardio en kracht maakt het voor mij leuk om aan obstakellopen te doen. Ik kan?uren in de gym staan trainen of uren buiten lopen. Maar in obstakellopen kan je jezelf echt?beproeven en heb je ook een doel om naar toe te trainen.?Daarnaast is het lopen in groep, de mensen die mee lopen en helpen, enorm aangenaam. Je leert?veel nieuwe mensen kennen, je ziet mensen afzien en hun grenzen verleggen.
Sebastien de SutterHoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Ik heb er nog niet zo veel gelopen, maar ik doe liever de grote en zware runs dan de kleine en voor?iedereen toegankelijke runs.Momenteel heb ik er 6 gedaan.

Hoe train je voor je obstacle runs?
Ik ga niet echt trainen voor een obstakelrun. Maar ik behoud mijn sportplanningen van elke week.?Namelijk 3 krachtsessies en 2 cardio.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Meest memorabele was toch wel mijn eerste obstakelrun, de Strong Viking Water edition. Op?voorhand nog zo een waarschuwing gekregen dat ik het rustig moest aan doen, en daar lag ik dan na?3km af te zien onder de prikkeldraad in de modder. Uiteindelijk heb ik daar ook kunnen uitrusten?waarna ik nadien gewoon verder ging en de totale 20km uitgedaan heb.?Daarnaast het respect dat ik kreeg van medelopers tijdens de Strong Viking Water edition toen ik de?dragon tail gewoon deed als een speer. Wel met een blessure achteraf.
Sebastien de Sutter

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
In water springen van op grote hoogte! Ik blijf daar toch wel 2 minuten staan?

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Rate race dirty weekend 2015 32km, kijk ik nu al enorm naar uit. 2 keer lopen is het doel maar 1 keer?is voor mij al een voldoening.

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Ik heb enorm genoten van de Strong Viking water editie maar de topper tot nu toe was toch wel The?Nuts Challenge in Engeland. Zo een natuurlijk obstakelterrein, dat moet je eens gedaan hebben.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Je gaat enorm snel het virus te pakken hebben in obstakellopen. Obstakellopen houdt vooral cardio?in maar ook kracht dus train zeker beiden. Er is een grote ondersteuning van Team Dutch Mud Men?dus voor advies kan je zeker daar terecht. En wat zeer belangrijk is, heb plezier in je obstakellopen!?Zeg niet dat je het niet kan, maar doe het gewoon.

Sebastien de Sutter


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top