Jan De Clercq

10 vragen aan…Jan De Clercq

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Steven Haelterman.?Vandaag gaan we verder met Jan De Clercq, een doorgewinterde atleet met een passie voor obstacle runs!

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Jan De Clercq, ik ben 25 jaar oud en woon in Zottegem (Be). In het dagelijkse leven ben ik leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het lager onderwijs. Waar ik me op sportief vlak op toeleg zijn Triatlons, obstakelruns, marathons, wieler-terrorisme (zeer snel over gewone fietspaden racen) en muur klimmen. Ik houd van een grote vari?teit aan sporten liever dan me toe te spitsen op 1 tak van sport, noem het beroepsmisvorming. Trots lid van Team Dutch Mud Men.

Jan De Clercq

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?

Samen met enkele goede vrienden naar extremere sportdoelen gezocht na een zwaar motor ongeluk?en het verwijderen van een bot tumor die me een jaar lang van het sporten hebben gehouden. Die heb ik gevonden in onder andere obstacle racing. De verslaving?slaat toe na der eerste en is niet meer weg te krijgen, gelukkig maar.

Waarom is obstacle running zo leuk in jouw ogen?

Lopen we er ??n uit, dan is het alweer uitkijken naar de volgende run. We blinken zwaar uit en voelen ons op dat moment invincible. We willen meer, verdere en hardere parcours. We zoeken de lichamelijke limieten keer op keer op.

Jan De Clercq

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?

Na 1 jaar staat de teller op 26.

Hoe train je voor je obstacle runs?

Net als voor al mijn andere doelen; 2 fietstrainingen, 4 looptrainingen en 2 zwemtrainingen per week probeer ik aan te houden vanaf november tijdens de winter. Eens het lente is kan ik beroep doen op een goede basisconditie om het jaar door te komen en verminder ik de trainingslast.

Jan De Clercq

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?

Het modder-rollen blijf ik fijn vinden. Ligt er ergens een echt dikke, smerige smurrie dan duiken we er in en rollen gezellig in de modder. De kleren gaan toch in de was.

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?

Koude, lange waterpassages.

Jan De Clercq

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?

Rat race dirty weekend 40 miles (2 keer lopen) daar kijk ik het meest naar uit.

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?

In Engeland; Rat Race dirty weekend at Burghley. In Nederland; Strong Viking series. In Duitsland; Tough Mudder series. In Belgi?; Run for our lives.

Jan De Clercq

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?

Bouw je conditie rustig op specifiek naar je eigen doelen toe. Je loopuitrusting is het enige dat je hebt om jezelf te wapenen tegen de vele obstakels dus zeker hier niet gaan bezuinigen. Durf je limieten op te zoeken met zwaardere runs en langere afstanden.

We hebben Jan?gevraagd aan wie hij?het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Nicolas Deknudt


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top