Wat betekent OCR eigenlijk?

Sinds het WK obstacle running (OCRWC) zie je bij ons de term OCR misschien iets meer voorbij komen. Nou ademen wij zo’n beetje modder, dus begrijpen wij prima waar OCR voor staat. Toch krijgen we daar af en toe nog wat vragen over. Wat is OCR? Dus bij deze een korte uitleg van een veel gebruikte term in de sport.

OCR = Obstacle Course Racing

De afkorting OCR staat dus voor Obstacle Course Racing. In Nederland spreken we vaak over een obstacle run of obstakelloop. In het buitenland hoor je ook nog vaak de term Mud Run, die vooral gebruikt wordt voor modderige evenementen zoals Tough Mudder.

Van buiten spelen naar serieuze sport

De term OCR sluit ook goed aan bij de trend dat obstacle running zich steeds meer als een sport gaat manifesteren. Daar waar het begon als uitdaging om een parcours met obstakels te overwinnen, oftewel buiten spelen, zien we dat het allemaal iets competitiever wordt. We hebben natuurlijk net het eerste WK obstacle running achter de rug waar het echt om de prestatie ging, het stukje?Racing in de titel OCR. Ook wij zullen daar in 2015 meer aandacht aan gaan geven. We hebben dit jaar stiekem proef gedraaid met onze competitie en gaan hier in 2015 vol op inzetten. Dus verwacht meer wedstrijdvakken, competitie en de zoektocht naar de snelste obstacle runners van Nederland!

Oh, en OCR is natuurlijk de leukste sport van Nederland! Goed weekend!

OCR united
OCR united

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven