Personal trainer

OCR training tips: Combi training

Fit, fitter, fitst. Hoe bereid je je optimaal voor op een obstacle run? Duik je de gym in of ga je buiten kilometers vreten?

Obstacle run training
Obstacle run training

Kracht & Duur

Het is belangrijk dat je zowel explosieve kracht als duurvermogen opbouwt. Richt je trainingen specifiek op een combinatie van rennen met krachtoefeningen, en bouw de lengte van deze trainingen rustig op. Mijn ervaring is dat, wanneer je geen regelmatige sportbeoefenaar bent, je het beste 3 maanden van tevoren kunt beginnen met de trainingen. Train 3 tot 4 keer per week.

Obstacle run training

Monkeybars halen?

Zorg in de sportschool dat de focus ligt op squats, pullups, push ups en dips. Probeer ook zolang mogelijk stil te blijven hangen aan de pullup bar (dead hang). Dit om kracht in je onderarmen te ontwikkelen als voorbereiding op bijvoorbeeld de monkeybars. Wanneer je de loopband gebruikt, stel deze dan in op een helling. Natuurlijk ga je ook veel buiten rennen. Probeer een parcours met hellingen en trappen te vinden. Bouw de duur van de looptrainingen ook gaandeweg op.

OCR training tips

Trainings voorbeeld:

  • Ren 5x 800/1600 meter
  • Na ronde 1, 3 en 5 doe je:
  • 12 push ups
  • 8 burpees
  • Na ronde 2 en 4 doe je:
  • 5 tuck jumps
  • 15 squats

Wordt creatief in het samenstellen van circuittrainingen die zowel cardio-, als kracht oefeningen bevatten.

OCR training tips

Bootcamp

Bootcamp trainingen vormen een ideale voorbereiding voor mud- en obstacle runs, omdat deze trainingen meestal een uur lang zijn en er afwisselend op kracht, conditie, snelheid en co?rdinatie getraind wordt. Kijk voor bootcamp trainingen bij jou in de buurt! In en rondom Amsterdam bootcamp is zo geregeld!

En nu…Trainen

2-3 Dagen voor de wedstrijd neem je rust of je doet nog een hele lichte cardio training. Op de wedstrijddag moet je ?eager? zijn! Zorg dat je uitgeslapen aan de start verschijnt. Zorg ook voor een stevig ontbijt ruim voor aanvang. Drink alleen nog water vlak van tevoren. Succes!

Jan Volmer

www.fizzik.nl

OCR training tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?