10 vragen aan… Susanne Ulrich

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan?Danny Aarts.?Vandaag gaan we verder met?Susanne Ulrich, die ervaring heeft met vele sporten en?haar hart aan obstacle running en een Dutch Mud Man verloren?heeft!

10 vragen aan... Susanne Ulrich

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Susanne Ulrich, 24 jaar oud en ik woon in Apeldoorn. Ik heb sinds mei een relatie met Jeroen, ??n van de die-hard Dutch Mud Men. Ik hoop dit collegejaar mijn bachelor Diergeneeskunde af te ronden zodat ik de wijde wereld in kan om te ontdekken wat ik ?cht wil worden, want dat is dierenarts helaas toch niet. Qua sport heb ik van alles al uitgeprobeerd: klassiek ballet, jazzballet, zwemmen, hockey, golf surfen en een jaartje turnen. Pas in maart 2013 ben ik in aanraking gekomen met ?de touwen?, oftewel survival running!

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?
Ik kende MudMasters en Stormloop wel qua naam, maar ik kende niemand om er mee heen te gaan (dacht ik). Pas in maart dit jaar kwam ik erachter dat 2 vrienden van me zich hadden opgegeven voor MudMasters Biddinghuizen en toen dacht ik “Ik ga me ook inschrijven?!”. Daarna?ging het snel!

10 vragen aan... Susanne Ulrich

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
Vanuit de survival runs ben ik wel wat gewend qua obstakels, maar dat is maar een klein deel van het parcours! Het gaat bij obstacle runs ook om de omgeving. Tijdens de runs die ik nu in Duitsland heb gelopen is gebruik gemaakt van de bergen en dat geeft echt een andere dimensie aan de run! Je verlegt steeds weer je grenzen en je merkt ook dat je beter wordt in bepaalde dingen.

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Inmiddels alweer 15,en dat ?terwijl mijn eerste pas eind april dit jaar was! Het werkt erg verslavend?

susanne

Hoe train je voor je obstacle runs?
Door elk weekend naar een run te gaan, haha. Daarbuiten?train ik 1x (of 2x als ik geen run heb) per week op een survivalbaan in Doorn of Apeldoorn en ik probeer ook 1x per week hard te lopen. Verder ben ik er (nog) niet heel erg mee bezig omdat ik naast sport ook nog een studie en bijbaan heb.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Dat was bij de Electric Eel tijdens Tough Mudder Rhein-Main. Hierbij moet je tijgeren door stroomdraden in een plas water. Ik raakte gespannen toen ik zag dat je best vaak geraakt wordt en durfde niet te gaan. Vervolgens kwam mijn vriend bij me en gingen we samen er doorheen, maar terwijl we kropen?werd ik wel zo?n 10 keer geraakt door de elektriciteit. Hierdoor begon ik te hyperventileren na het obstakel. Het?duurde wel even voordat ik weer rustig werd.

IMG_4724

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
De Berlin/Great Walls, oftewel de hoge muren. Het is me bij Mud Masters voor het eerst bij gelukt om over een 1.75m hoge muur te komen, maar hoger lukt me echt nog niet. Ik hoop dat dat nog komt!

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Waar ?ik erg naar uitkijk is de Spartan Trifecta te voltooien op 11 oktober. In april 2015 ga ik meedoen aan de Stormbaas, wat inhoudt dat je in 5 uur zoveel mogelijk rondjes van 6 km moet voltooien. Ook ga ik in die maand naar China voor de halve marathon op/bij de Chinese Muur. Verder zijn er nog veel meer uitdagingen te bedenken: alle soorten Spartan Races voltooien, de zwarte band van Tough Mudder behalen, gekke runs in het buitenland, etc. etc.

10 vragen aan... Susanne Ulrich

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Van de 15 die ik nu gelopen heb, vind ik qua Nederlandse runs de Strong Viking Run Hills Edition het leukst. Hierin zit zowel de uitdaging van de heuvels als de obstakels. Strong Viking Runs zijn goed georganiseerd en leuk om te lopen.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Ga niet meteen voor de langste afstand, maar bouw het langzaam op (natuurlijk afhankelijk van je fitheid). Ik ben van 6 naar 19 km gegaan en dat viel erg tegen. Ik had misschien wel de conditie, maar mijn pezen/spieren/aanhechtingen waren er nog niet klaar voor, waardoor ik veel heb moeten wandelen. En, het belangrijkste, heb plezier tijdens je run! Je doet het voor de fun en vergeet dat niet!

We hebben Susanne?gevraagd aan wie ze het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Joey Marlet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven