Road to Trifecta

Als je een beetje interesse hebt in obstacle running ben je vast wel eens het evenement Spartan Race tegen gekomen.?Wereldwijd een van de marktleiders met enkele miljoenen deelnemers!

De evenementen zijn verdeeld in een aantal categorie?n, waarvan dit de populairste zijn:

  • Spartan Sprint: 5-7km en 15 obstakels
  • Spartan Super: 13km en 21 obstakels
  • Spartan Beast: 20+ km en 26 obstakels

Kenmerkend is het feit dat Spartan zich richt op het competitie element. Winnen word beloond, soms zelfs met geldprijzen en er is zelfs een Spartan Race Wereldkampioenschap. Om de druk wat te verhogen moet je, wanneer je een obstakel niet kan volbrengen een penalty van 30 burpees laten zien.

Oprichter Joe Desena heeft als doel om meer mensen aan het bewegen te krijgen, maar vooral om men te laten zien dat ze meer in zich hebben dan ze in eerste instantie dachten. Maar zoals we allemaal weten veranderd het eenmalig inschrijven en uitlopen van een race niet direct iemands leven.?Vandaar dat de Trifecta medaille bedacht is. Dit is een extra medaille die je moet verdienen door bovenstaande drie Spartan races binnen 1 jaar te lopen. Er zit een logische opbouw in dat voor velen haalbaar is.?Logisch dat deze Trifecta medaille bij bijna alle fanatieke obstacle runners op de bucketlist staat.

Road to Trifecta

Ook de leden van Team Dutch Mud Men is deze mooie medaille niet ontgaan en velen hebben al enkele van de benodigde evenementen gelopen. Zo zijn we al in Duitsland en Engeland geweest om de Sprint en de Super te lopen. Een enkeling is zelfs nog verder afgereisd voor bijvoorbeeld de Beast. De meesten van ons hebben zich 11 Oktober aanstaande ingeschreven in Engeland, Londen, om daar de Beast te lopen en zo de laatste fase van de Trifecta medaille af te vinken.

Road to Trifecta

Wil jij ook dit jaar nog je Trifecta behalen? Dat is nog mogelijk. Misschien dat je een last minute naar Barcelona kan boeken en dit weekend de Sprint, Super en de Beast in een weekend kan lopen. Of kies ervoor om deze drie races in Zuid-Frankrijk in de buurt van Marseille te lopen.

Omdat deze medaille van een hoog aanzien geniet onder de sporters, hebben we besloten om een aparte video te maken.?De video is genaamd, Road to Trifecta. In de film zullen leden van team Dutch Mud Men in hun training en tijdens de evenementen gevolgd worden tot het moment dat ze de Trifecta omgehangen krijgen. Zie hieronder alvast een kleine sneekpreview van de video die dit najaar gaat uitkomen.
De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top