Review Mc David Hexpad voor elleboog/knie

Bij obstacle runs kom je vaak obstakels tegen die (schaaf)wonden en blauwe plekken kunnen veroorzaken. Het is dan ook geen overbodige luxe om beschermende kleding te dragen. Want ook al houden we van bikkelen, we willen niet na elke mudrun met bloedende knie?n thuis komen. In deze review vertelt Sjoerd Anema over zijn?ervaringen met de McDavid Hexpad voor elleboog/knie.

mc david hexpad
De McDavid Hexpad heb ik?aangeschaft bij de Dutch Mud Men shop voor ? 29,50. Ik ben overgegaan tot aankoop van deze beschermers omdat ik mijn knie?n beter wil beschermen. De laatste tijd doe ik?elk weekend 1 of 2 obstacle runs?en kregen?ze niet genoeg?tijd meer?om tussendoor te herstellen. Dit resulteerde in wondjes op de knie die bleven open gaan, wat toch een minder prettig idee is met alle prut waar we doorheen mogen baggeren.

mc david hex

Hexpad en obstacle runs

Sinds de aanschaf van de Hexpads heb ik ze?erg veel?gebruikt. Ik heb meer dan 100 kilometer met de Hexpads gelopen, waaronder 5?obstacle runs. Ik heb het product gebruikt ter?bescherming van mijn knie?n tijdens?obstacle runs.

McDavid-Hexpad-voor-knie-en-elleboog
Pluspunten

De grootste voordelen van de Hesxpads zijn de bescherming en ondersteuning die ze bieden.?Als ik eenmaal aan het rennen ben tijdens een obstacle run voel ik de bescherming goed zitten; zodra ik met mijn knie de grond raak merk ik ?dat ze er zitten omdat mijn knie?n beschermd worden.?Ze beschermen je knie?n dus goed en geven daarnaast ook ondersteuning aan je knie?n. Ik heb dan ook minder snel last van mijn knie?n sinds ik ze draag. Dit is uiteraard per persoon verschillend.

jhb
Minpunten

Het grootste nadeel van het product is het zorgen dat de Hexpads goed zitten. Bij het aantrekken zitten ze vaak niet lekker, voel je ze zitten en knijpen ze een beetje?in je benen. Voor de start ben ik dus vaak aan het trekken, sjorren en schuiven. Ik doe tegenwoordig de pads naar beneden op mijn schenen, en pas als we bijna gaan starten trek ik ze omhoog naar mijn knie?n. Zodra er eenmaal gestart is, gaat deze irritatie snel weg en zitten ze als gegoten. Voor mijn gevoel gaan ze ook makkelijker zitten als ze eenmaal nat zijn, maar dat kan bedrog zijn.

mc david hexpad
Tijgeren

Een enkele keer gebeurt het dat de beschermers verschuiven?tijdens een obstacle run?en dat ik ze weer op hun plek moet schuiven. Dit is dan voornamelijk bij het tijgeren wanneer?je echt je knie?n over de grond sleept.

mc david hexpad
Performance

Ik vind dat de beschermers doen wat ze horen te doen: bescherming bieden. Wat dat betreft zijn ze super effectief. Toch geef ik ze op dit criterium?niet de hoogste beoordeling omdat?de bescherming voor mijn gevoel wat breder had mogen zijn.

mc david hexpad
Duurzaamheid

Na meer dan 100 kilometer zien ze er nog bijna uit als nieuw, zoals je kunt zien op bovenstaande afbeelding. Ik ben tot nu toe dan ook zeer tevreden over de duurzaamheid. Ik begreep van mede DMM dat er een aantal zijn gesneuveld door uitstekende spijkers en dergelijken. Deze kunnen?tussen de beschermde pads komen te zitten en trekken hem vervolgens kapot. Maarja, liever een spijker in je kniebeschermer dan in je knie zelf!

mc david hexpad
Conclusie

Voor nog geen ? 30,- kun je je knie?n beschermen?en hoef je maandag niet op je werk aan te komen met donkere plekken op je knie?n omdat er wondjes zijn open gegaan. Wat wil je nog meer! En ja, dat heb ik gehad.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top