Beschermende kleding of natuurlijke heling?

Beschermende kleding of natuurlijke heling?

No pain, no gain” en?”No guts no glory” hoor je obstacle runners vaak genoeg tegen elkaar zeggen tijdens de run. Dan is het toch een gek gezicht om zo iemand wel met kniebeschermers, handschoenen en elleboogbeschermers te zien lopen. Als blauwe plekken echt zo stoer zijn als wij denken, waarom zien we dan steeds meer beschermende attributen bij de obstacle renners? Is een kusje er op na de run niet voldoende?

Auw…en doorlopen

Het meest horen wij over blauwe plekken en schaafwonden. Tijdens het tijgeren blijven hangen aan prikkeldraad, steentjes in de modder, schuren langs de muren of touwen bij?het klimmen. Iedereen kent het. Als je het voor je ziet gebeuren, zie je de bikkels vaak even kijken naar de verbrande handen of kapotte knie?n, op de tanden bijten, en door rennen. Tijdens het sporten merk je de pijn nauwelijks. De adrenaline stroomt nog door je lichaam, daarnaast lijken blauwe plekken en rode handen wel mode! Is bescherming daarom niet een overbodige luxe in deze sport? Je weet toch van te voren wat je tegen gaat komen.

Beschermende kleding of natuurlijke heling?

Toch liever niet

Sinds kort worden?er in Engeland en Nederland beschermende attributen verkocht specifiek voor obstacle running. Men merkt dat de pijn?en schaafwonden de eerste keer wel leuk zijn, maar om elke maandag blauw en gehavend op werk aan te komen gaat irriteren. Vooral de handen en knie?n hebben het zwaar te verduren, waar simpelweg handschoenen en kniebeschermers de oplossing voor zijn. Sta je dan voor schut als je beschermende kleding draagt tijdens een obstacle run? Nee hoor, want zwaar zal het altijd wel blijven. Of je nou bescherming draagt of niet, het gaat erom dat je het haalt!

[button color=”orange” size=”big” link=”https://dutchmudmen.com/product-category/mannen/kleding-mannen/bescherming/” target=”blank” ]Bescherming[/button]


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top