Brian Bruijnaers

10 vragen aan… Brian Bruijnaers

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan?Laurens Slaats. Vandaag gaan we verder met Rat Race Dirty Weekend promoter Brian Bruijnaers.

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Brian Bruijnaers, ik ben 23 jaar en ik woon in het o?zo mooie Brabant in het dorpje genaamd Reusel. Ik ben nu een dik 4 jaar Vrachtwagenchauffeur bij Cotax Transport. De meesten kennen mij ook wel via Facebook want ik reageer overal op ;).?Zelf loop ik regelmatig runs dus je hebt me vast wel een keer zien rondhuppelen met mijn broer en dat doen we nog steeds met veel plezier

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?
Ik ben begonnen met obstacle running toen Kevin (mijn broer) me mee vroeg naar Mud Masters?in 2013 sindsdien zijn we maar doorgegaan en is mijn verslaving aan obstacle running begonnen. Niet dat dit heel erg is want mijn conditie is intussen beter dan mijn nederlands ;). Toen wij eenmaal bij Army Urban Run in Oirschot Dirk en Jeff aanspraken zijn we in contact gekomen met Team Dutch Mud Men en sinds dat moment zijn we aangesloten bij dit geweldige team.

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
Obstacle running is in mijn ogen leuk omdat je niet alleen aan ??n stuk loopt, maar ondertussen ook nog wat obstakels?neemt en toch zo je angsten (als je die hebt) kunt overwinnen. Zelf heb ik angst voor een sprong het water in van een bepaalde hoogte,?omdat ik geen zwemdiploma heb (maar ik kan wel zwemmen!) Ook is bij obstacle running geen wedstrijd element dus kun je het gewoon op je eigen tempo lopen!

Brian Bruijnaers

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Ik zou niet weten hoeveel obstacle runs ik al achter de rug heb, maar als ik het zo bekijk heb ik in 2014 er al aardig wat gelopen en er blijven er maar bij komen. Ook heb ik me al voor een enkele run in 2015 ingeschreven, dus er komt geen eind aan. Toch ga ik me meer verdiepen in wat grotere runs en niet meer die kleine lokale runs.

Hoe train je voor je obstacle runs?
Ik train zelf niet doordeweeks, eigenlijk ik loop enkel de runs. In het begin heb ik nog wel altijd met mijn broer getraind op De Weerterbergen waar de Elite Off-Road Challenge word gehouden, maar dit word steeds minder omdat de runs altijd in het weekend zijn.

Brian Bruijnaers

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Tijdens Rat Race Dirty Weekend heb ik flink afgezien. Ik heb veel kou gehad in het stuk Waterzone.?Ik had het hier zo koud dat ik tegen onderkoeling aanzat of er al in zat. Ik had een wazige waas voor me ogen en ik zag de obstakels niet meer staan, ik liep er zo voorbij. Dit duurde tot dat iemand met het idee kwam om wat folie onder mijn kleren te doen zodat mijn natte kleren van mijn lichaam gescheiden werden?en dat ik het weer warm kreeg! Ook had ik al bij de 9 mijl krampen en toen mocht ik nog 11 mijl?lopen. Dit was gruwelijk afzien voor mij, ik hoop het er aankomend jaar beter vanaf te brengen!

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
Voor mij is het meest lastige obstakel de jump in het water van een hoogte, puur omdat ik niks met water heb. Vooral niet dat kopje onder gaan. Ook heb ik een gruwelijke hekel aan stroom, wat voor mij bij de runs geen meerwaarde geeft? Ten slotte bij de Spartan Race het tillen van boomstammen en zandzakken.

Brian Bruijnaers

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Ik heb nog wel wat uitdagingen staan zoals de Braveheart Battle en Spartan Race (Beast) in Oktober.?Toch ga ik ook weer de uitdaging aan bij Rat Race Dirty Weekend waar ik weer gruwelijke zin in heb. Verder zie ik nog wel wat er op mijn pad komt, maar natuurlijk ga ik wel steeds zwaardere en meer uitdagende runs zoeken!

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Als ik ??n race mag noemen is het toch wel Rat Race Dirty Weekend. Gewoon omdat je 32 kilometer mag bikkelen om 200 obstakels te overwinnen. Ook de sfeer eromheen is geweldig het hele evenement zit tiptop in elkaar, hier valt niks over te zeggen! Dus sluit je aan voor 9 mei 2015 en ga mee met dit geweldig weekend voor meer info kijk bij evenementen in onze Facebook-groep.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Ik zou zeggen doe je eigen ding laat je niet opjagen door de fanatieke lopers. Zij doen dit gewoon veel vaker dus loop je eigen tempo. Je kunt meer dan je denkt, durf je grenzen te verleggen, maar let wel op en luister naar je lichaam! Loop anders een keer een run met iemand die al vaker een run heeft gelopen of vraag advies aan iemand.

We hebben Brian?gevraagd aan wie ze het stokje door wil geven. We blijven komende week in Brabant en gaan verder met?Erik Slegers.

Brian Bruijnaers


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top