AQUARUN

Flink prijzengeld bij Aquarun

Nu de sport groeit en steeds serieuzer wordt, met bijvoorbeeld de eerste competitie, ontstaan er ook andere ontwikkelingen. Daar waar in de VS ?al regelmatig prijzengeld te verdienen is bij een obstacle run bleven we op dat vlak nog een beetje achter in Nederland. Totdat we gebeld werden door de Aquarun.

Wat is de Aquarun?

De Aquarun is uniek concept binnen de obstacle runs die we kennen. Bij sommige runs het binnen- en buitenland hebben we al wel eens een stuk door het water over opblaasbare obstakels mogen klimmen. Bij de Aquarun mag je dat ook doen, maar op een wedstrijdbaan van 500 meter met allemaal obstakels. Zien is geloven, dus check eerst het onderstaande filmpje. Wij werden (geholpen door het lekkere weer) meteen enthousiast om mee te gaan doen.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Tussen 4 en 22 oktober?zijn de voorrondes. Deze zijn in het weekend en op woensdagmiddag. Een heat bestaat uit 5 tot 10 banen die naast elkaar liggen. Een beetje zoals bij de 100 meter sprint op de olympische spelen dus.?Ben je de winnaar van een heat dan ga je door naar de halve finale. Hoor je bij de snelste 10% van de niet-winnaars, dan ga je ook door naar de halve finale.

Op 23, 24 en 25 oktober zijn de halve finales. Ook hier geldt weer dat de winnaars en snelste 10% van de niet-winnaars doorgaan naar de finales. Deze finales zijn op 26 oktober op de Vlietland Recreatieplassen.

AQUARUN

Wat kan ik winnen?

We hadden het over prijzengeld en dat is er inderdaad. Voor de winnaar maar liefst 5000 euro. Er zijn een aantal categorie?n waarin je mee kunt doen;

 • Voorronde deelnemers: Goodie bag, bestaande uit deelname T-shirt, voucher aquaparx (1 uur gratis) en sponsor items.
 • Halve Finales deelnemer: Sponsor items, halve finale medaille, deelname T-shirt, voucher aquaparx (5 personen 1 uur gratis) en deelname foto.
 • Finale deelnemers: Finale deelname beker, een Aquaparx 2015 seizoenskaart, deelname T-shirt, deelname wet-suit + sponsor items, deelname foto en onderstaande prijzen voor de snelste vijf;

< 12 jaar oud

 1. ? 1.000 spaarrekening
 2. ? 750 spaarrekening
 3. ? 500 spaarrekening
 4. ? 250 spaarrekening
 5. ? 200 spaarrekening

12-17 jaar oud

 1. ? 2.000 spaarrekening
 2. ? 1.500 spaarrekening
 3. ? 1.000 spaarrekening
 4. ? 500 spaarrekening
 5. ? 400 spaarrekening

18+ jaar oud

 1. ? 5.000 cash
 2. ? 4.000 cash
 3. ? 3.000 cash
 4. ? 2.000 cash
 5. ? 1.000 cash

Aquarun

Meedoen?

Inschrijven kost je tussen de 20 en 30 euro. Dit is inclusief een wet-suit en wet-socks voor tijdens de run (die je naderhand natuurlijk wel weer in dient te leveren.) Inschrijven doe je op Aquarun.com.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top