Review Utopia Obstakel Run

Een paar maanden terug kregen we een mailtje van Joey uit het SBS TV-programma Utopia met de vraag of we eens langs wilden komen om te praten over een Utopia obstacle run. Aangezien ??n van onze doelen is om de sport onder de aandacht van de mensen te krijgen is, zeiden we daar natuurlijk geen nee tegen. We zijn die middag rondgeleid over het terrein, hebben de inwoners ontmoet en de eerste idee?n voor de obstacle run gehoord. Afgelopen zaterdag was het dan uiteindelijk zo ver, de Utopia Obstakel Run en Party.

Op weg naar Utopia

Je loopt Utopia niet zomaar even binnen. Nadat een vriendelijke man bij de slagboom je binnen laat kun je je auto parkeren en mag je je melden. Vervolgens dien je een formulier te ondertekenen waar ondere andere instaat wat je wel en niet mee naar binnen mag nemen en dat de beelden gebruikt kunnen worden voor TV. Aangezien Utopia op een commerci?le zender wordt uitgezonden wordt datgene wat je wel mee mag nemen gecontroleerd op logo’s en deze worden afgeplakt als ze te veel opvallen.

Vervolgens mochten we in twee groepen het terrein op waar we werden ontvangen door de inwoners en ons om konden kleden. De groep bestond uit ongeveer 40 personen. Naast een aantal Dutch Mud Men was er een rugbyteam, fitness-club en vrijgezellenfeest aanwezig. Ook stond er een grote bus van de EHBO en stond er bij elk obstakel een vrijwilliger (een inwoner in dit geval.)

Utopia Obstakel Run

Utopia Obstakel Run

Om eerlijk te zijn waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Dat kwam deels doordat het kaartje slechts 15 euro kostte en omdat we wisten dat het een kleinschalige run met beperkte middelen zou worden. Zonder een groot budget kun je geen grote obstakels neerzetten en de inwoners moesten het doen met wat ze hebben. Daarnaast konden we het terrein niet af voor de run en het uitzetten van een lang parcours behoorde dus niet tot de mogelijkheden. We mochten daarom tien rondjes over het parcours lopen wat ongeveer 500 meter lang was.

Ergens rond half 2 gaf Joey het startsein en mochten we los. We begonnen met een serie van banden die op de grond lagen. Vervolgens mochten we over vier hoge houten tafels / schotten heen springen. Het volgende obstakel bestond uit banden die aan touwen hingen tussen twee bomen. Hier mocht je tussendoor lopen om vervolgens bij een obstakel uit te komen welke twee keer in het parcours zat. Aan een strakke kabel hingen vier banden onder elkaar waar je in moest klimmen om zo over de kabel heen te gaan. Dit was naar mijn mening het leukste obstakel en er waren een aantal deelnemers die er behoorlijk wat moeite mee hadden.

Utopia Obstakel Run

Het volgende obstakel had wederom iets met autobanden van doen. We mochten ??n of twee (of voor de fanatiekeling zelfs vier) banden meenemen en over muurtjes van banden springen. De banden lieten we vervolgens achter om door een stukje bos te lopen en wederom over een muur van banden te klimmen. Hier kwam een puntje van rust en kon je even water drinken om vervolgens de banden die je achtergelaten had weer op te pakken en terug te brengen. Ten slotte mochten we onder stroomdraden door tijgeren. Hier stond overigens zelden stroom op. Na nog een paar meter lopen langs de zonnepanelen af kwamen weer bij start / finish en begon de volgende ronde.

Na negen rondjes liet Joey de gasdruktoeter gaan en kondigde hij aan de we aan de laatste ronde begonnen. Deze hebben we vlug even afgemaakt en we zijn met zijn twee?n over de finish gegaan. Vervolgens hebben we alle andere deelnemers gezellig opgewacht bij de finish om te binnen te klappen.

Utopia Obstakel Party

Ondanks dat?inwoner Giorgio de mensen met een slang al wat stond af te spuiten verkozen de meesten van ons toch de soort van “jacuzzi” die er gebouwd was om onszelf in schoon te spoelen. Ik denk dat ze het water daar wel kunnen vervangen. Na de run begon het feest en daarmee kwamen er ook nog andere mensen op het terrein die de obstacle run overgeslagen hadden. Na een rondleiding en een biertje heb ik het voor gezien gehouden en ben ik naar huis gegaan.

Utopia Obstakel Run

Conclusie

Zoals aangegeven waren de verwachten die al te hoog. Achteraf bleek dat realistisch te zijn en was het voor ons als ervaren lopers niet heel spectaculair. We kwamen vooral heel veel autobanden tegen. Toch heb ik wel een leuke middag gehad en vond ik het zeker de moeite waard om naar Utopia af te reizen. Daarnaast is het voor de sport goed dat het onder de aandacht van een wat breder publiek komt. Of er uiteindelijk geld verdiend is met de run en het feest weet ik niet. Dat zien we misschien vanavond in de uitzending. De baan blijft overigens intact, dus misschien kun je zelf een keertje tijdens een activiteit mee gaan doen.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top