Het grote synchronisatie-topic

Een belangrijk onderdeel van een obstacle run is het deel waarbij je moet hardlopen, van obstakel naar obstakel. Hoe sterk je ook bent, je zult die meters ook moeten maken. We merken dat niet altijd iedereen dat even leuk vindt om te trainen. Nou is obstacle running een teamsport en geldt dat ook voor trainingen. Laten we elkaar dus proberen virtueel te motiveren. Ons?Team Dutch Mud Men?zit intussen boven de 1.350 obstacle runners, dus dat moet toch lukken??We hopen dat het meer motiveert en je fitter aan de start gaat verschijnen.

Strava

We weten dat Runkeeper het meest populaire platform in Nederland is om je runs te delen, maar zien ook dat Strava aan een grote opmars bezig is. Helaas heb je daar geen mogelijkheden voor je eigen team. Strava is stiekem ook wat leuker en motiveert daardoor weer wat meer. Vandaar dat we gekozen hebben om een?Club?te starten bij Strava. Aanmelden bij Strava gaat eenvoudig en kost je niets. Om je bij ons team aan te sluiten klik je hier:?http://www.strava.com/clubs/dutchmudmen. Het team bij Strava is intussen meer dan 100 leden groot en dat zien we natuurlijk graag groeien.

Zelf hebben we Garmins, Nike Plus en smartphones die we gebruiken tijdens trainingen. Er zijn tientallen manieren om je trainngen te?tracken.?Om het zo makkelijk mogelijk te maken leggen we hieronder uit wat je moet doen als je een bepaald merk of bepaalde app gebruikt en dit met Strava wil synchroniseren.

GPS Horloges

Als je tijdens een obstacle run je tijd bij wilt houden ben je beter af met een horloge dan met je smartphone, die gaat het namelijk niet overleven. Hieronder de meest populaire horloges, hun platforms en de manier voor synchronisatie?met Strava.

Garmin | Connect

GarminHeb je een?Garmin GPS horloge, dan heb je?meerdere?opties. Garmin Connect is kortgeleden helemaal vernieuwd en je kunt op diverse manieren met Strava synchroniseren;

[checklist]

 • Draadloos verbinden met de?website?van Strava
 • Via?CopyMySports?automatisch en gratis laten verbinden met Garmin of RunKeeper
 • De website?Tapiriik?die heel veel services synchroniseert.
 • Handmatig je bestanden downloaden via?Garmin Connect?en ze dan uploaden bij Strava.

[/checklist]

We hebben zelf diverse?Garmins getest en dit werkt top.

Suunto | Movescount

SuuntoDe horloges van Suunto worden steeds populairder bij de trail- en ultrarunners merken we. Suunto heeft hun eigen website, Movescount.

[checklist]

 • Movescount en Strava aan elkaar linken via deze pagina.
 • Draadloos verbinden met de?website?van Strava
 • Handmatig je bestanden downloaden?en ze dan uploaden bij Strava.

[/checklist]

Timex of Soleus

TimexHeb je een?Timex of Soleus device? Dan zijn dit je opties;

[checklist]

 • Draadloos verbinden met de?website?van Strava
 • Handmatig je bestanden downloaden?en ze dan uploaden bij Strava.

[/checklist]

Nike | Plus

nike sportswatchNike is een beetje het Apple van de sportwereld. Wat we hiermee bedoelen is dat ze graag alles voor zichzelf houden en niet zo open zijn. Nike Plus is dus het meeste werk wil je het bijhouden in Strava, thanx Nike!

[checklist]

 • Handmatig je bestanden downloaden via deze website?en ze dan hier?uploaden bij Strava.

[/checklist]

We gebruiken zelf Nike Plus en ondanks dat het wat moeite kost hebben we dit toch even getest. It works!

TomTom | Mysports

TomTomOp ons Nike horloge staat heel groot TomTom, toch maakt TomTom ook nog eigen GPS-horloges.

[checklist]

[/checklist]

Apps voor je smartphone

Tijdens het hardlopen zien we veel mensen die hun Android, iPhone, iPod of Windows Phone om de arm gebonden hebben via een handige armband. Via diverse handige apps kun je je gelopen parcours bijhouden en uploaden. Hieronder de apps die veelgebruikt worden en de optie om ze te synchroniseren met Strava.

Strava Android / iPhone

stravaStrava heeft een hele mooie app voor Android of iPhone. Deze kun je?hier?downloaden. Het werkt hetzelfde als de App van RunKeeper. Heb je een horloge van?Garmin, Suunto, Timex, Tomtom of Soleus?dan kun je veelal direct synchroniseren met de website van Strava.

De app is getest en werkt goed.

RunKeeper Android / iPhone

RunkeeperGebruik je nu RunKeeper? Dan kun je dit synchroniseren met Strava via de website?Tapiriik. Je logt op deze site in met RunKeeper en Strava en klikt dan op “Synchronize now.” Dit kun je handmatig doen of je kunt er voor kiezen dit helemaal automatisch te laten verlopen. Handmatig overzetten kost je niks en is heel eenvoudig, automatisch synchroniseren kost je eenmalig 2 dollar.

We hebben Tapiriik getest en het werkt perfect. Ook de RunKeeper app werkt overigens goed.

Endomondo Android / iPhone / Windows Phone

EndomondoEndomondo zien we op Facebook ook nog wel eens voorbij komen. Dit is een app die veel door bezitters van een Windows Phone gebruikt wordt omdat Strava en RunKeeper niet bestaan voor dit platform. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om Endomondo te synchroniseren met andere sites omdat ze dat geblokkeerd hebben. Jammer voor de Windows Phone gebruikers en dus niet de meest gebruiksvriendelijke app.?Update: je kunt weer synchroniseren.

[checklist]

 • De website?Tapiriik?die heel veel services synchroniseert.

[/checklist]

Andere platform of apps?

Gebruik je nog een andere service of ken jij een handigere manier? Laat het ons weten! We hebben er een aantal bekeken, zoals Looptijden.nl, maar die synchroniseren niet.

Join us on Strava!

Waar wacht je nog op?

[checklist]

 • Meld je aan bij?Strava
 • Word lid van?Team Dutch Mud Men
 • Trek je schoenen aan en go running!
 • Deel je resultaat en motiveer elkaar!

[/checklist]

Zoek je een ideaal horloge voor in de modder? Check dan dit forum-topic.

Oh ja, samen trainen in?real-life?zien we natuurlijk ook graag en we zijn dan ook blij met alle trainingsinitiatieven in het team 😉


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top