10 Q: Organisator Marijn Hol

Obstacle run Organiseren, makkie toch?
Twee jaar geleden waren er ongeveer zes obstacle runs, dit jaar gaan we richting de 100 obstacle runs. Deze 100 runs zijn niet allemaal van hetzelfde niveau. Wij merken dat sommige organisatoren denken een obstacle run even snel neer te zetten, terwijl het toch meer omvat dan dat je van tevoren zou denken.

Slapeloze nachten gegarandeerd met dit soort projecten.10 Q: Organisator Marijn Hol

Wij hebben Marijn Hol, organisator van Men of Steel run Zevenhuizerplas & Scheveningen, hier 10 vragen over gesteld.

1: Is dit de eerste editie van de Men of Steel Runs?
Ja

2: In ??n zin, welke visie vormt de basis voor de Men of Steel Runs?
De passie voor extreme sporten gekoppeld aan het testen van je uiterste limiet met daarbij op alle fronten iets extra?s bieden.

3: Wat deed je besluiten om deze twee obstacle runs te organiseren?
We volgde al jaren met passie de Strongmen Run en de Mud Masters en vonden het jammer dat er niet zo?n fantastische run in Rotterdam werd gehouden. Je ziet dat heel veel mensen die van outdoor sporten houden, meer willen dan alleen hardlopen. Ze willen getest worden tot op de limiet. Men Of Steel Run wordt georganiseerd om aan deze behoefte te voldoen.?In onze thuisbasis aan de Zevenhuizerplas gaan we met sponsoren als Red Bull, Hornbach, Gunco, Spa en Grolsch nu een een potentieel nationaal event neerzetten.


4: Aan welke aspecten moet een nieuwe obstacle run voldoen?
In onze visie moet je echt meer bieden dan wat de huidige obstacle runs doen. Meer obstacles, hogere obstacles, mooie locaties, douches, kluisjes, zwemmen en een professioneel festival. Bij de Men of Steel Run krijg je de meeste obstacles tot 7 km om je oren (41 obstacles), en dan geen kleine. Bij de 14 km krijg je er dus 70 obstacles en moet je ook nog eens 2 x 300 mtr extra zwemmen. We hoorden dat er bij andere runs niks anders was dan alleen de run en dat wilden we anders doen, resultaat is een gehele dag uit voor het gezin. Er wordt een?heel festival omheen gebouwd, inclusief veel life artiesten, 4×4 offroad rijden met DODGE RAM Pick-ups trucks en een 10 meter hoge klimmuur.

5: Welke problemen ben je als organisator tegengekomen?
Met alle respect voor gemeentes, wij hebben natuurlijk locaties uitgekozen die niet afgelegen liggen maar dichtbij grote steden. Hierdoor is het verkrijgen van een vergunning organisatorisch uitdagender.?Zoals eerder benoemd wilden we er echt uitspringen, daarom hebben we de grote sponsoren gezocht die we nu hebben. Om de Men of Steel Run echt in ??n?keer op de kaart te zetten. Om deze bedrijven achter je te krijgen is niet makkelijk in deze economische uitdagende tijden. Je moet een goed verhaal hebben.
Daarnaast is er een explosie van Obstacle runs tegenwoordig dus je moet ook goed kijken waar je de run?gaat houden, wat je voor extra?s gaat bieden en hoe je de?doelgroep gaat bereiken.

6: Hoe heb jij dit aangepakt?
Het begint met een goede presentatie van je idee, goed kijken naar locaties (zeker in een dicht bevolkt gebied) en goed beseffen waarom een sponsor met jou in zee zou willen gaan.?Wat heeft de sponsor ermee te winnen? Branding? Omzet? Personeelsuitje?

7: Wat zal de Men of Steel Runs onderscheiden van andere?
41 obstacles 7 km, 70 obstacles 14 km, The challenge (een strijd in koppels tegen de politie, bootcampclubs en het?leger), de locaties, de sponsoren, het 4×4 offroad rijden, de klimmuur en de bands die er optreden.

8: Wat zijn je toekomst plannen betreft obstacle runs?
We zijn concreet bezig met Mud Runs in Zuid-Holland, Belgi? en Duitsland. De sponsoren hebben toegezegd om mee te gaan.
Dat is het voordeel als je internationale sponsoren hebt. Daar hebben we heel veel geluk mee.

9: Van wie kan je hulp verwachten als organisator?
Als je geluk hebt dan heb je een grote schare vrijwilligers achter je, ook is het?essentieel dat de gemeente en lokale middenstand achter je staat.?Zonder deze groep krijg je niks voor elkaar.?Natuurlijk de sponsoren, een productie als deze nadert de 500K. lijkt me sterk dat iemand persoonlijk dit risico gaat lopen.?Het aller belangrijkste is dat je op jezelf kan vertrouwen, het is geen gemakkelijke weg. Degene die het er hardst en langst in gelooft, die redt het.?De rest haakt af. Slapeloze nachten gegarandeerd met dit soort projecten.

10: Heb je nog tips voor aanstaande organisatoren?
Het is een achterhaalt idee dat je op dit moment zomaar in NL even een obstacle run organiseert, er is een explosie van aanbod.
Met als gevolg weinig plekken die nog interessant zijn. Het aanbod voor deelnemers stijgt enorm, wat het risico op falen verhoogd.
De meeste interessante sponsoren zijn al een keer benaderd wat ook de kans op sponsoring verkleind. Een andere?trend is dat deelnemers teleurgesteld raken doordat wat er wordt beloofd niet wordt nagekomen tijdens de run. Iedereen beloofd de zwaarste, de gekste etc etc te zijn. Dat kan, maar dan moet je dat ook wel waar maken. Anders raakt je merknaam bedoezeld en ben je uitgespeeld.?Beter eerlijk te zijn en de run jaar na jaar uit te bouwen. Het is ook een utopie om te verwachten dat je in het 1ste jaar gelijk winst gaat maken. Je hebt in het eerste jaar zoveel opstartkosten.
Al met al geen leuk verhaal maar weet je, soms moet je ook schijt hebben wat een ander zegt en je eigen droom najagen. Wie weet komen ze nog uit ook.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top