Harzer Keiler Run

Review Harzer Keiler Run

Na de Strong Viking Water Edition gingen we met een aantal Team Dutch Mud Men naar de Harzer Keiler Run?in H?rden am Harz. Hier het verslag van Eric.

Harzer Keiler Run

Rond 15.00 uur vertrokken we op de Viking run richting Venlo om ons laatste teamlid op te pikken om dan rond 16.00 uur richting Duitsland? te rijden. Een dikke vier uur later kwam H?rden am Harz in zicht. Wat vooral opviel was het prachtige landschap; het beloofde een mooie run te worden. De parking (gratis) voor de deelnemers stond mooi aangegeven en is pal naast het startterrein. Het ophalen van de startnummer was eigenlijk maar tot 20.00 uur, maar omdat we helemaal uit Nederland kwamen? en zo ver gereden hadden, werd er een uitzondering gemaakt wat ten zeerste op prijs gesteld werd.

Slapen konden we op het startdomein waar je voor 5 euro per persoon kon kamperen inclusief ontbijt. ?Tijd om het terrein te verkennen, ?alles zag er prima geregeld uit. Die avond was er ook een pre-party. Hier kwamen we veel bekende gezichten tegen van andere Duitse runs. Het werd snel gezellig rond het kampvuur?.. braadworst? schnapps?. sterke verhalen? kopfstand?.. loaded pushups en nog meer bier und schnapps. 😉 Rond 1 uur ?s nachts hielden de meesten van ons het dan toch voor bekeken en was het tijd om te gaan slapen.

Harzer Keiler Run

Race Day

Vanaf half 8?kon je gaan ontbijten. Door het late uur en de nodige alcohol ging het opstaan iets minder vlot dan normaal. Het ontbijt was zeker uitgebreid genoeg voor de 5 euro. Overigens waren alle prijzen van eten en drank zeer democratisch. Na rustig ontbeten te hebben hadden we nog ruim tijd genoeg om ons om te kleden. Ondertussen liep het terrein al lekker vol met deelnemers. Rond half elf was het stilaan tijd om naar het startvak te gaan . Qua warming-up heb ik niets gemerkt en het ging ook niet helemaal los voor de start, een puntje van verbetering voor de organisatie. Ik schat dat er zo?n 850 deelnemers waren over de beide afstanden, wat het eigenlijk niet eens zo?n grote run maakt. Wij gaan natuurlijk voor de l?nge strecke van 3 keer de ronde goed voor 24 km. Na de countdown waren we weg voor ons avontuur.

Het parcours liep door het bossen, velden, weiden en heuvels en telde 18 hindernissen. Deze waren zo natuurlijk mogelijk gehouden door gebruik te maken van het terrein (rivier, steengroeve, heuvels) houten boomstammen als basis van de obstakels (muurtjes, klimhindernissen), hooibalen, tijgeren en ook een waterslide mocht niet ontbreken. ?Een aantal obstakels die zeker in de spotlight gezet?mogen worden waren de water- en mud zone met een splash jump gevolgd door enkele balken waar onderdoor gedoken?moest?worden. Als afsluiter een lekkere moddersloot met drie ?water cages.? Ook het aankomst/doorgangsveld rond de atletiekpiste ?telde ?de laatste 8 hindernissen, gaande van rivier-doorsteek met klim via rotsblokken, autobanden, schuine wand, kaas met gaten hindernis 😉 (het was de eerste keer dat ik deze tegenkwam) , houten klimrek, sizzler en nog een houten dak waar we over moesten om dan terug in de start/aankomst zone te belanden.

Op zich geen spectaculaire hindernissen maar alles paste mooi in het landschap en de gezellige Duitse sfeer! Na drie rondjes was ik zeker voldaan; de 21 kilometer die we de dag ervoor gelopen zat er natuurlijk ook voor iets tussen.

Harzer Keiler Run

Conclusie

Het is een behoorlijke afstand rijden maar qua sfeer en gezelligheid zeker de moeite waard! Het publiek was super tijdens de run; de eerste ronde was het misschien iets te druk in het begin van het parcour maar hier heb ik de volgende rondes geen last meer van gehad. Alles was perfect georganiseerd en de leuke pre-party ?was ook een mooie bonus. Volgend jaar hebben sommige mensen nog iets goed te maken, dus denk ik wederom naar H?rden am Harz te gaan, dit keer zonder pech met steunzolen en nare bezoekjes aan het plaatselijk hospitaal en om met z?n allen 3 of misschien wel 4 rondes te overwinnen.

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top