Great Escape

Review The Decathlon Great Escape 2014

Afgelopen zondag 8 juni zijn wij met een select gezelschap weer is afgedaald vanuit het Zeeuwse landschap helemaal naar Gent voor een nieuwe obstacle run?genaamd: ?The great escape.?
Dit parcours?was opgezet op en rond het recreatieterrein Blaarmeersen in Gent. Een van de vele pluspunten die wij onderkende was onder andere?het aantal parkeerlocaties. Wij zelf hadden gekozen om de auto gratis te parkeren net buiten het terrein maar voor een klein bedrag was er ook de mogelijkheid om op het terrein te parkeren waar genoeg beschikbare plekken waren.

Het startgebied

Eenmaal op het terrein aangekomen was het duidelijk waar je je startnummers kon ophalen en je je tassen kon achterlaten (bewaakt). Uiteraard kijken wij eerst even rond op zoek naar de bekende zwart/oranje shirts en ja hoor de Belgische tak van Team Dutch Mud Men was ook aanwezig. Een korte scan over het veld merkte wij op dat er diverse stands aanwezig waren, onder andere een wervingsstand voor de politie en defensie, diverse drank- en frituurstands en een stand waar je je medaille kon laten drukken. Daar meer over in dit artikel als afsluiter.

De totale afstand van deze run was 10 kilometer en er waren ongeveer 600 deelnemers die mee deden?aan dit evenement. De organisatie had al medegedeeld dat dit ??n van de goedkopere runs zou worden die georganiseerd zouden worden in Belgi?. Dit zouden ze doen door het gratis parkeren (indien op het terrein zelf tegen gereduceerd tarief), gratis bewaakte opslag van je tassen, geen t-shirts uitgeven waardoor de ticket kosten lager zijn en gratis foto?s. Deze punten zijn ze ook allemaal nagekomen waardoor het evenement al een stuk aantrekkelijker werd.

Great Escape

The Decathlon Great Escape zelf

Om 13.15 uur gingen wij als eerste groep naar de start toe waarbij we door dranghekken veilig werden gehouden totdat het startschot zou knallen. Althans dat is wat wij dachten?doordat iedereen een beetje stond te kletsen met elkaar hebben we geen waarschuwing vooraf gekregen of een aftelmoment waargenomen. Want ineens loeide de sirene (wat dus het startschot was) en mochten we het parkoers op, maar dit kon enkel nadat je gelijk de eerste hindernis had genomen. Het onderdoor kruipen van een balk met prikkeldraad waardoor de groep gelijk uiteen werd getrokken.

De run was deels opgezet op het zandstrandje aan het meer waarbij we leuke en afkoelende waterobstakels mochten overwinnen, deels door schaduwrijk bospaden en een kort gedeelte over asfalt. Ik ben zelf geen nieuwe onbekende obstakels tegen gekomen en de zwaarte van de obstakels zijn ook te kenmerken als makkelijk, (voor de beginnende obstakelrunner misschien middelzwaar als je de technieken nog niet kent). Een van de mooiste obstakels was een stuk kruipen door een gang van dranghekken waarbij aan beide zijde (bewakings) honden stonden die opgejut werden door hun bazen. Indien je geen hondenvriend bent is dit wel een uitdaging. Helaas hebben we weinig mud gezien op een half opgedroogd slootje na dan door de hitte.

Qua voorzieningen onderweg kan ik alleen maar zeggen Chapeau! Er waren voldoende waterpunten (3 stuks) voor deze afstand van 10 kilometer. Een opmerking is wel dat na de eerste waterpunt we 5 minuten verder rende en gelijk weer een bevoorradingspunt tegen kwamen met drinken, koek en sinaasappels. Voor ons had dit punt een stuk verderop mogen staan op het traject.

Great Escape

Bij de laatste obstakel die vlak voor de finish stond werden wij aan twee zijden gefilmd, eenmaal door de Oost Vlaamse televisie en eenmaal door het evenement zelf door onze chipregistratie. Uiteraard werd daar nog een dansje bij gedaan voordat we de finish overkwamen. Bij binnenkomst kregen we een flesje drinken (een tweede was ook geen probleem overigens) en onze medaille. Ditmaal een ludieke medaille door deze in een ?dogtag? te krijgen met nog een tweede blanco tag erbij welke je op het terrein gratis kon laten stansen.

De een had een spirituele zin erin laten zetten, de ander TDMM en ik heb er Stressinout in gezet.

Conclusie

Kort samengevat; het was een leuke run die voor de eerste keer georganiseerd was, 10 kilometer lang, leuke maar makkelijke obstakels, genoeg bevoorrading, originele medaille, goede voorzieningen.
De GoPro was uiteraard weer mee, dus het filmpje van deze run wordt later geupload op het youtube kanaal van marcellus mars.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Review The Decathlon Great Escape 2014”

  1. StevenHaelterman

    Een aangename run, met een heel mooi en afwisselend parcours. Kleine startboxen wat de wachttijden minimaliseert. Een goede frisse organisatie die openstond voor de gekheid van het Team Dutch Mud Men. We mochten zonder probleem de run 2 maal lopen, en voor de beren onder ons konden we een extra autoband dragen. De obstakels waren overzichtelijk en uitdagend, steeds met steward voorzien. Een klein puntje van kritiek was misschien een duidelijkere afbakening van het parcours en een kilometer aanduiding, maar dit is amper het vermelden waard

    Volgend jaar zijn we weer aanwezig alleszins!

    -TDMM-
    Steven

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: