DirtKings Drenthe

Review DirtKings Drenthe 2014

Dirt Kings Drenthe in Assen stond zondag op het programma. Na de 19km Strong Viking Hills, twijfelde ik toch een beetje of ik hier naartoe zou gaan. Zondagochtend toch besloten om te gaan, en om half 12 zat ik dan ook bij mijn buurvrouw in de auto richting Assen. Dirtkings is een bekende en grote run waar ik toch wel naartoe wilde. Daarnaast was afzeggen geen optie, aangezien er ook deelnemers van de Iron Viking zouden meelopen.

DirtKings Drenthe

Aankomst in Assen

Eerste wat opviel toen we Assen binnenreden, waren de wegwijzer bordjes richting het terrein. Eenmaal bij het terrein aangekomen werd je ontvangen door een aantal verkeersregelaars, en na het betalen van ? 5,- konden we de auto parkeren en richting het terrein gaan. Bij de inschrijfbalie ging het ook snel, naam doorgeven en uit een stapeltje bandjes werd je startnummer gevist. Omkleed gelegenheid was aanwezig, zo ook een garderobe tent.?Tegen half 2 werd men al verzocht om naar het startvak te gaan, links de 6km en rechts de 12km. Tot nu toe liep alles vlekkeloos en gingen we gerust naar de start toe.

DirtKings Drenthe

Start

Leuk detail was dat Chantal, Frauke en Daisy naar voren werden geroepen tijdens de warming-up en op het podium lekker energiek tekeer gingen alsof het de eerste run van het weekend was. Niks is minder waar, want deze twee POWER VROUWEN hadden de dag ervoor de Iron Viking gelopen, de organisatie was wel zo hoffelijk om dit ook wel even te laten weten.
Anyway na de nodige opzwepende beats en spring werk gingen we EINDELIJK van start.

DirtKings Drenthe

Het parcours

De start?was meteen goed want, je moest onder het podium en door de rook heen?kruipen . Aangezien er in 1 grote wave gestart werd, was dit obstakel een mooi veldbreker. Dit pakte goed uit tot de trenches, welke niet al te breed waren, en je ook niet echt bijzonder kon noemen. Had liever gezien dat ze allemaal vol stonden met water en lekker modderig waren. Hierna diverse obstakels gehad waarvan we de meesten ondertussen wel kennen, en niet echt een “surprise” waren. Maar gelukkig waren er andere obstakels en onderdelen die mij wel erg aanspraken…….

DirtKings Drenthe

Surprise

??n van de leuke obstakels was de “The Dutch“. Dit was een obstakel van 4 balken dwars geplaatst over een sloot, het leuke hieraan was dat deze hindernis ronddraaide en hulp hierbij meer dan welkom was. Heb met een glimlach staan kijken hoe mede DirtKings?deze hindernis namen. Het rondje over de crossbaan met twee?bakstenen was ook een leuke afwisseling in het parcours. ?Er waren flink wat stukken door het water of modderslootjes. Dit zorgde voor de nodig pret, zoals buikschuivers door de modder, of de alom bekende bommetjes. Het leukste obstakel vond ik toch wel de finish.?Hier moest je middels een touw omhoog klimmen, bovenlangs via een cargo net naar de overkant, en middels een paal naar beneden glijden. Dit laatste was voor sommige mensen toch wel een brug te ver, en kozen ervoor om naar beneden te gaan met een ladder, wat overigens helemaal geen schande is. Al met al was het een leuke dag en zijn we weer een t-shirt rijker, welke overigens alleen nog maar in M te krijgen was.

DirtKings Drenthe

Al met alles

Voor de organisatie heb ik wel een aantal aandachtspuntjes; Op sommige plekken was het erg onduidelijk welke kant je op moest. Hier hoorde ik meerdere mensen over, dus bespaar hierbij niet op afzetlint of zet hier mensen neer. Zorg voor meer bananen, want toen wij bij de eerste waterpost aankwamen waren deze al even op. Rechtopstaande stronken net na een hindernis vind ik ietwat gevaarlijk. Fietsers/mountainbikers en bromscooters OP het parcours, liever?niet. En de vrijwilligers die jullie hadden, neem die de volgende keer ook weer mee, want deze waren TOP!!! Wat waren ze enthousiast.
Al met al was het een erg leuke dag, en zeker voor herhaling vatbaar. Tot de volgende keer!

Zelf je mening achterlaten? Dat kan onderin?dit bericht. Alle feedback is welkom zodat de runs in Nederland steeds beter worden. Jezelf op de foto terugvinden doe je?hier.

DirtKings Drenthe

Foto’s via?Obstakels.com


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

7 reacties op “Review DirtKings Drenthe 2014”

 1. Mark westerholt

  De dirtkings drenthe was leuk betreft het parcours en obstakels. Lekker veel water wat het weer interessant maakt. Alleen de vele knelpunten met de 6km en 12km deelnemers was dramatisch. Veel wachtijden en daarna voor de snelle 12km lopers een gedoe om de (vele wandelgroepen van de 6km) deelnemers op de singletracks in te halen. Ook de start zal voor veel mensen lang hebben geduurt door het beginnen met tijgeren.
  Al met al een leuk evenement met een erg leuk parcours en de obstakels (vooral de natuur) erg leuk.
  Ook promoten ze bij de start voor de deelnemers die voor een tijd willen gaan vooraan moeten starten. Deze deelnemers zullen hebben lopen balen bij de knelpunten helaas.

 2. nathalie pol

  Locatie en parcours was top, maar de verzorging echt slecht.
  Je moest zelf uit een jerrycan drinken waar met grote golven wat uit het tuutje kwam waar iedereen met zijn mond aanzit. Ook was de drukte bij het samenkomen van de 6 en 12km k**. Behoorlijke opstoppingen voor elk obstakel.
  Daarnaast hadden de mannen een functioneel finish shirt en de dames een katoenen.
  Bij de finish moest je kiezen tussen bier OF water…dat had EN mogen zijn met dit warme weer.
  De sfeer zat er wel goed in en de MC en muziek was super!
  Idd de start had anders gemogen, sommige zullen zeer lang hebben moeten wachten op de tijgerende voorgangers anderzijds spreidde dit de deelnemers wel, alleen met het risico de langzaamste voor je te hebben.

 3. Danny Roodzant

  Ik ben gematigd enthousiast, maar dat komt wel naar voren in de review, maar aan de andere kant, misschien ben ik wel TE verwend door Strong Viking.

 4. Sanne van Gelder

  Super parcours. Mooie locatie. Enthousiaste vrijwilligers!
  Maaarrrrrr………de doorslag gaf voor mij: het was weer super warm. En dan moet je extra drinkposten bouwen……………En dat was niet gebeurd. Iedereen is vooraf en achteraf verantwoordelijk voor de eigen verzorging. Maar tijdens de run moeten de organisatoren hun zorgplicht ?cht h??l serieus gaan nemen, zeker met warme dagen.

 5. Geweldige run…en dan ook eindelijk in de provincie Drenthe…
  Goed te combineren omdat het voetbalseizoen al stil ligt…
  Volgend jaar zeker weer van de partij!!
  eventueel een optie om 18 km parcours toe te voegen..!

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: