Obstacle running kan iedereen

Obstacle running kan iedereen

?Te gek! Neee dat red ik nooit?

Vol enthousiasme vertel ik aan wat vrienden over de obstacle run van afgelopen weekend. Over hoge hekken klimmen, stukken door het water en als toetje in de modder duiken. Gelukkig blijven mijn vrienden vaak aardig en hoor ik dingen als ?Wat gaaf? en ?Te gek?. Als ik opper om de volgende keer met z?n allen te gaan, zie ik de gezichtsuitdrukkingen snel omslaan. Alsof ze net een zure mat in hun mond stoppen.

Obstacle running kan iedereen

Mijn eerste keer…

Om eerlijk te zijn, zag ik er de eerste keer ook behoorlijk tegen op. Zeker na een tijd niet meer intensief gesport te hebben. De race waar ik aan mee zou doen bestond uit een ronde van 6 km, die je ??n, twee of drie keer kon lopen. Mijn vrienden stonden er op dat ik mee zou doen, ?Ah joh, zo zwaar is dat echt niet!? en ?Red je makkelijk!? kwamen minstens twee keer per dag voorbij. Ok?! Ik doe het, maar dan wel 6 km. Dat leek mij al zwaar genoeg met alle obstakels tussendoor. Met nog geen twee weken om te oefenen en geen flauw idee wat mij te wachten staat, begon ik met trainen.

Het echte werk

Daar sta ik dan, aan de start in mijn nieuwe compressie shirt, nieuwe obstacle run schoenen met extra grip en nog spierpijn van mijn afgelopen hardloop training (van 6 km, dat zegt al wat over de huidige conditie). START. Natuurlijk even mijn vrienden imponeren en veel te hard van start gegaan. We renden van het ene obstakel naar het andere in een prima tempo’tje. De obstakels waren erg leuk om te doen en zo uitdagend als je het zelf wilde maken. Bij elk obstakel konden je benen vaak even tot rust komen. Dit maakte het hardlopen een stuk minder zwaar dan normaal. Daarnaast werd je bij elk obstakel door andere geholpen.

Het viel eigenlijk toch best wel mee!

Obstacle running kan iedereen

Gefeliciteerd, u passeert START

Klaar! De 6 kilometers zitten er op. Maar mijn vrienden wilden dat ik nog een ronde meeliep. Ik stond even stil bij het start / finish vak en besefte dat het allemaal veel soepeler ging dan ik van tevoren dacht. Huppatee, nog een ronde! ??n minpuntje, blijkbaar krijg je in het echte leven niet ? 200 bij het passeren van start.

Spierpijn

Uiteindelijk heb ik drie rondes van 6 km gelopen (inderdaad 18 km!). Wie had dat van tevoren gedacht, ik in ieder geval niet. Na het eerste biertje begon ik mijn spieren wel goed te voelen. Die avond kroop ik vroeg onder de wol, want je voelt het wel in je hele lichaam. Logisch, want je gebruikt ook je hele lichaam en bent lang in de buitenlucht aan het sporten.

Sinds deze obstacle run, heb ik er alweer een aantal achter de rug. De sport is net als een verslaving, maar dan ook nog eens leuk.

Obstacle running kan iedereen


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top