STORMLOOP

#RateYourRun STORMLOOP 2014

De eerste obstacle run van het weekend zit er weer op. Wij zijn net terug van STORMLOOP in Zandvoort en hebben er van genoten.

Sinds anderhalf jaar publiceren we op?Obstakels.com?onze?reviews?van alle obstacle runs die we lopen. In de Benelux behandelen we ze allemaal en regelmatig zijn we in het buitenland te vinden om runs te reviewen. Nou denken we zelf best een goed idee te hebben van hoe goed of slecht een run was en wat er aan verbeterpunten mogelijk zijn. Deze kun je dan ook lezen in de uitgebreide reviews die we geven van elke run. We vragen tijdens de run en na de run aan veel mensen of ze het naar hun zin hebben en wat ze er van vinden.

Toch blijft het?onze mening?en niet die van de massa. Misschien zitten wij er wel eens naast of hebben wij intussen een andere standaard door alle runs die we lopen. Daarom zijn we ook benieuwd naar hoe jullie de run ervaren hebben en lezen dus graag?jullie mening.

Onze uitgebreide review en onze foto’s volgen snel.?Was jij ook bij STORMLOOP 2014? Laat dan helemaal onderaan je mening achter.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

18 reacties op “#RateYourRun STORMLOOP 2014”

 1. Leuke run. Afwisselend, pittig. Flinke stukken alleen hardlopen. De verzorging onderweg en de catering achteraf kunnen beter. Een sportdrankje ipv. na afloop zou niet misstaan, misschien wat bananen. De flesjes water, ipv. bekertjes, onderweg zorgt voor een hoop afval en verspilling.

 2. eerste keer meegedaan had gekozen voor een rondje dat was jammer ging echt leuk

 3. Zwaarder parcours dan gedacht. Het begon allemaal een beetje laf, met wat tonnetjes op de weg, maar toen het eenmaal los ging met zandbulten en klimmen hielt het ook niet meer op. Het stukje zwemmen wat natuurlijk een bonus. Mooie uitdaging.
  Faciliteiten waren spartaans maar geen wachtrijen en ook geen overgrote drukte op parcours.

  Verbeterpunten:
  1. Timer aan de start & finish! Ik ben hard gerend maar slechts een schatting van m’n tijd…
  2. Startnummers met veiligheidsspelden zijn geen goed idee in obstacle world. Ga aub over op bandjes!

  Houden:
  1. Aantal obstakels
  2. Zwemmen
  3. Waterpunten etc. allemaal o.k. verzorgd
  4. Taaie klimobstakels die teamwork vergen

 4. Eerste obstacle run ooit.
  Heb me goed vermaakt.

  Afwisselende ondergrond en leuke/goeie hindernissen.

  Zeker niet mijn laatste.

 5. leuke loop,best pittig,alleen jammer geen fruit tijdens de race,maar er na

 6. De run an sich was wel goed. Alhoewel alle races steeds meer op elkaar gaan lijken. Maar goed, dan kun je zelf wat aan doen om hem anders of zwaarder te maken. Het rennen deze keer met een gewichtsvest was een leuke uitdaging.

  De organisatie blonk niet uit in informatie voorziening. De ingang was slecht aangegeven. Ik als domme Brabander snapte niet dat je niet de eerste, maar de tweede ingang moest hebben. Vervolgens moest ik kiezen of ik door een tunneltje liep of rechtdoor naar een tribune waar ik geluid hoorde. Uiteraard wederom de verkeerde keuze gemaakt. 🙁 Bordjes zijn van die handige dingen, die ze beter hadden kunnen maken ipv die 86 vlaggen die overal hingen als je er eenmaal was.

  Het parcours was lek, maar ik heb niet het gevoel gehad dat ik 25 hindernissen heb gehad. Die muur hadden er best 3 achter elkaar mogen zijn. Die 6 balken achter elkaar waren wel leuk. De net climb was goed, het zwemmen erg lekker, want het was warmer dan ik had verwacht. Er is wel leuk gebruik gemaakt van de omgeving.

  Wat nog wel wat beter kan, is et toezicht bij hindernissen. Dat waren allemaal broekies en bakvissen. Gaan die iemand helpen als er iemand valt? Bij het zwemmen was het prima toezicht en er was genoeg EHBO aanwezig.

  Dus als de organisatie zelf wat beter zijn best doet kan het nog wat worden.

 7. Remco Raaphorst

  Leuke run waarbij de mogelijkheden van het terrein goed gebruikt zijn, het thema kan nog wel wat beter worden uitgewerkt. Het lopen was door de hoogteverschillen en losse ondergrond middelmatig zwaar, de hindernissen niet al te zwaar. Met het dragen van het crossXvest is het toch nog een pittige run geworden.
  Met regen tijdens of voor de run zal het er allemaal heel anders uitzien en ik denk dat het dan zelfs nog behoorlijk zwaar zal zijn.

  De buddy carry was leuk! doordat ik 2 rondes alleen liep heb ik zo nog even een leuk praatje gehad met een wildvreemde. Bij de laatste hindernis was het net bij m’n 3e ronde op een aantal plaatsen kapot, dat gaf wel een beetje onveilig gevoel. Verder miste ik de banaatjes bij de verzorginspost en een energiedrankje na afloop.

  De vrijwilligers waren over het algemeen enthousiast en stonden mee te helpen of luidkeels aan te moedigen.

 8. Niels de Bruijn

  Leuke run, maar er had veel meer in kunnen zitten. De obstakels waren vaak aan de tamme kant hoewel het bovenlijf gelukkig ook werd aangesproken. Telkens onverhard duinkam op en af zorgde wel voor een uitdagende factor maar als ik met een gewichtsvest had gelopen was het weinig zweten.
  Water in flesjes is een slecht idee, teveel verspilling en afval.

  Volgend jaar misschien toch proberen drie lussen te maken in plaats van een rondje en sowieso de finish zwaarder en leuker maken. Toch een race gerelateerde fotobooth met pitspoezen en drie obstakels vlak na elkaar of iets dergelijks.

 9. Thema had beter uitgewerkt kunnen worden denk ik, onderweg maar vooral bij de finish. Locatie is leuk, faciliteiten voldoende ruim. Ik ben hier opgegroeid en zelfs ik moest even goed kijken waar de ingang zat, betere bewegwijzering zou zeker voor onbekenden fijn zijn. Met name omdat er ook wegafsluitingen waren. Hindernissen niet spectaculair, maar daarmee wel voor iedereen toegankelijk. Cargonet was op sommige plekken los/stuk, veiligheid zou wat beter kunnen. Bekertjes water ipv flesjes onderweg ivm verspilling. Goed gebruik gemaakt van terrein, alleen suggestie voor 3 afstanden maak dan een korte en een lange lus. Moet je ook meer verschillende hindernissen bouwen dat wel. Volgend jaar weer? Als met name de verbeteringen op parcours gedaan worden, ja.

 10. Het was voor mij de eerste run en het zal zeker niet mijn laatste run zijn.

  Als hij volgend jaar weer gehouden word ben ik ook weer aanwezig.

  Het zwem gedeelte was erg welkom met het warme weer.
  Het terrein is mooi benut en de obstakels waren afwisselend in zwaarte en teamwork was soms nodig om ze te overwinnen.

  Wel moet ik zeggen dat het aangeven van de ingang iets beter had gekund aangezien wij de eerste keer er voorbij reden omdat we geen borden zagen.
  Een banaan bij het waterpunt had misschien een goed idee geweest.
  Iets meer spektakel bij de finish zou kunnen.

  Al met al vond ik het een leuke race.

 11. De locatie goed gebruikt. Hadden wat mij betreft wat meer muren kunnen staan.
  Rennen door de duinen was leuk. Ik vond de start en finish saai en kaal.
  De crew was prima.
  Misschien twee parcours = lang en kort
  Niet slecht voor de eerste keer georganiseerd! petje af.

 12. Wat was het leuk! Goed georganiseerd, zeker voor een 1e keer! Ga zo door!

 13. Sanne van Gelder

  Prachtig gevarieerde run.
  Start en finish zouden van mij de volgende keer op een locatie mogen waar meer publiek is, bijvoorbeeld aan de kant van de deelnemers faciliteiten.

 14. D. van Schie

  Door het lopen van drie rondes een gave en uitputtende loop. Mooi aantal van 25 obstakels per ronde! Leuk om ook een keer met het CrossXvest te lopen. Leuke extra bijkomstigheid.

 15. We hebben 3 rondes gelopen en ik vond het een mooi parcours met hindernissen voor een ieder te doen en toch uitdagend. Genoten !
  Ik vond alleen de waterflessen niet zo’n succes. Beter in bekers een volgende keer en misschien ook limonade voor de nodige suikers. Een stukje fruit onderweg zou ook zeer welkom zijn, zeker met de 18km.
  Verder een hele gave run, zeker voor herhaling vatbaar.

 16. Casper de vries

  Goed georganiseerd, leuk parcours, finish kon beter, best zwaar als je op een snel tempo loopt en door de heuveltjes en zandzak (en CrossXvest) volgende keer een langeronde, fruit, wat grotere obstakels, meer muren en pitspoezen natuurlijk.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: