Mud

#RateYourRun Strong Viking Mud Edition 2014

MUD! Bij ongeveer ??n op de drie obstacle runs op?onze kalender?zit dit woord in de naam of de titel van het evenement gebakken. Naast de zwaarste run zien we ook veel runs die aangeven de meest?muddy?run te zijn.?Strong Viking?Mud Edition was hierop geen uitzondering en kondigde dit via de?social media?vooraf ook al aan. Uiteraard waren wij met?Team Dutch Mud Men?in grote getale van de partij om te checken hoe de modder echt was!

Strong Viking

Aanloop naar de run

Via de social media werden we al weken warm gemaakt met meldingen over modder, zware obstakels en teambuilding. Na de?Strong Viking?van vorig jaar en de?Color Obstacle Run?die ook beiden bij?De Berendonck?waren, waren we benieuwd naar alle innovaties bij Strong Viking. We weten dat de organisatie zelf regelmatig in het buitenland zit om nieuwe obstakels te spotten en zo een pittige run neer te zetten. Verder was ons heel veel modder beloofd tijdens deze Mud Edition.

Bij aankomst viel ten eerste het grote obstakel met het logo van Strong Viking al op. Daarna was er ontvangst met twee mooie?Viking-vrouwen?onder het logo waar je mee op de foto mocht. Vervolgens werd je langs de registratiebalie geleid en kon je het terrein op. Verder was alles strak geregeld zoals je verwacht van een goede run; bewaakte tassen, gescheiden garderobe, voldoende toiletten en een duidelijke MC die aankondigde wanneer je naar het startvak mocht. Mede door het zonnige weer waren er ook behoorlijk wat toeschouwers aanwezig. Zelf liep ik in het startvak van 11.00 uur met een aantal anderen van?Team Dutch Mud Men?en met onze vlag.

Water

Strong Viking Mud Edition 2014

Aan een opsomming van alle obstakels doen we niet meer, dan had je zelf maar mee moeten lopen. πŸ˜‰ We focussen ons even op de?hoogtepunten. De start was net iets anders dan tijdens de?Color Obstacle Run?vorig jaar. Toen stond er een muurtje in het startvak, nu stond hij 1 centimeter na het startvak. De warming-up werd gedaan door een Ice Skater van Red Bull. Ook werd de?Viking Oath?gescandeerd. Na de Noorse?Vikingmuziek?werd er afgeteld en mochten we los. Het eerst obstakel was dus de muur waar we overheen mochten. Het voordeel was dat hier het complete veld uit elkaar getrokken werd zodat er later geen rijen bij de obstakels ontstonden.

Strong Viking

Modder

Om toch maar meteen met het belangrijkste item van de?Mud?Edition te beginnen; modder! Hoe was de modder??De modder was te gek!?Er was op diverse plekken modder op het parcours. Zo moesten we een stukje door het moeras, waren er sloten met modder en waren er gladde paden. Had je nog geen geschikte schoenen en dus gladde zolen dan kreeg je het soms zwaar te verduren. Het hoogtepunt lag ergens halverwege op een groot stuk land naast de snelweg. Dit stuk land was helemaal?omgeploegd?en hier werd al dagenlang water aangevoerd om zo de modder maar van topkwaliteit te krijgen. En dat is gelukt.?Wegzakken?in de modder terwijl je aan het hardlopen bent, trenches en tijgeren, het zat er allemaal in en volgde elkaar ook allemaal op. De trenches waren overigens echt fantastisch; je begon met het beklimmen van hoge?zandheuvels, gleed over een modderige glijbaan zo het koude en diepe water in om vervolgens met moeite weer uit het water te komen. Ik heb ze niet geteld, maar het waren er behoorlijk wat. Vervolgens ook nog eens drie keer tijgeren onder de prikkeldraad door. Hier was de modder?spekglad?geworden, dus je kon lekker glijden. Na dit modderveld kon je alleen weg via een steil heuveltje wat ook spekglad was. We hebben hier mooi een aantal mensen naar boven kunnen trekken.

Samengevat was dit het beste modderparcours wat we tot dusverre in Nederland gezien hebben; perfecte modder, goed vies worden, pittige obstakels en alles direct na elkaar.

Strong Viking

Teamwork

We hebben deze run samen gelopen met een deel van het team. Dat was soms ook echt wel nodig. Het begon al met de muur direct na de start waar iedereen elkaar overheen hielp. De bekende drie muren die niet horen te ontbreken bij een run zijn een zelfde hindernis. Ook daar werd iedereen door elkaar over de muur geholpen. Ook het obstakel?Viking Roof Climb?wat halverwege het grote modderveld stond was lastig om alleen te doen. Op de schuine wand waren de dwarsbalken net zo ver uit elkaar vastgeschroefd dat het een stuk eenvoudiger was om samen te doen. Net als de schuine heuvel na het modderveld en alle slootjes onderweg. Jammer genoeg ontbrak het obstakel waar je elkaar moest tillen.

Strong Viking

Bovenlichaam

We hebben afgelopen jaar een aantal keer als verbeterpunt aangegeven dat het bovenlichaam best wat meer geprikkeld mocht worden. Bij?Mud Masters?mochten we dit jaar al met zware?zandzakken?lopen, dus daar waren we blij mee. Ook Strong Viking had op dit gebied flink uitgepakt. Zo mocht er ten eerste een aantal keer?geklommen?worden. Over hoge netten, tegen houten wanden op en in een los touw waarbij je een balk bovenin moest aanraken. Lukte dit niet dan mocht je als man 30 keer en als vrouw 15 keer opdrukken. Strong Viking hanteert als ??n van de weinigen een soort van “straf” als bepaalde obstakels niet gehaald worden. Bij de behoorlijk lange apenhang was deze straf dat je in het koude water viel.

Verder mochten we bij?Raise the sail?in een Vikingschip een zandzak aan een touw naar boven trekken. Moesten we een zware houten balk op een soort van wip 10, 20 of 30 keer omhoog tillen om vervolgens 3 boomstammen aan een touw over een veld te trekken. Dan was er nog het dragen van het schild en hamer, de monkeybars en de ringen. Samengevat was er?genoeg uitdaging?om eens goed getest te worden.?

Stong Vikings

Je angsten overwinnen

Een ander ding van obstacle running is dat je geprikkeld wordt om uit je?comfort zone?te gaan. Je stapt over je angsten heen en anders wordt je er wel overheen geholpen door je?teamgenoten. Geen weldenkend mens gaat voor zijn lol door stroomdraden rennen. Het is leuk om te zien dat het obstakel bij de helft van alle runs terugkomt, maar toch vaak net iets anders is. Deze keer hingen er houten palen is waar je op moest letten. Ook je?hoogtevrees?werd op de proef gesteld want naast het hoge net in het begin was er ??n behoorlijk hoog obstakel met balken waar je overheen moest klimmen. Verder was er het tijgeren door een betonnen buis waar wat water in stond. Maar zoals iedereen voor de start al riep: “Vikings conquer their fears!” Dus iedereen overwon zijn of haar angsten om door te gaan naar het volgende obstakel.

Strong Viking Mud

Thema

Dan het thema. Volgens Strong Viking hebben we allemaal nog wel een stukje?Viking-bloed?door onze aderen stromen. Dat is er dan deze dag zeker uitgekomen. Het thema was leuk aangekleed. Vlak voor de start werd tijdens de eed typische Scandinavische muziek gedraaid. Ook zijn veel obstakels vernoemd naar iets uit de Viking-tijd en daar waar mogelijk ook zo aangekleed. Zo mochten we de vlag hijsen bij?Raise the flag?welke ik eerder benoemde. Als detail was er ook echt een?Vikingschip?nagebouwd waarin we dit deden. Ook mochten we een hamer er een?schild?van hout dragen over een stuk parcours en namen we dit mee door een obstakel met hangende zandzakken.

Joost

Water

De?Water Edition?van Strong Viking staat pas later dit jaar op de agenda en dat is maar goed ook. We mochten vandaag een aantal keer door het water verspreid over het parcours. Bij de?Mud Slide?gleden we zo het?ijskoude water?in en ook bij de apenhang vielen er veel mensen naar beneden in het water. Ondanks dat het een prachtige zonnige dag was merkte je wel dat het water nog niet opgewarmd is. Door de slootjes lopen was overigens goed te doen, maar het obstakel uit de?Water Edition?waarbij je een stuk moet zwemmen zou voor vandaag waarschijnlijk wat te koud geweest zijn.??

Viking

En verder?

En verder waren er vooral veel obstakels die altijd wel terugkomen bij een goede run. Je balans houden over een balk boven de sloot, houten dwarsbalken over het pad waar je overheen moet klimmen, slootjes, een stuk moeras en vlak voor de finish uiteraard een?bataljon aan Vikings?die je nog proberen van de finish weg te houden. Hier gingen we natuurlijk met ons hele team tegelijk doorheen, dus we hebben de Vikings overwonnen. ??n obstakel verdient nog wel even een vermelding. De houten muurtjes die dwars op het water stonden. Je moest hier als een soort verticale klimwand overheen. Dit deed je via de gaten die in het hout geboord waren. Wat het leuke was is dat je door de gaten heen andere deelnemers ziet en op elkaar tenen kunt gaan staan. Voor de?sfeer?onderweg was dit een erg goed obstakel.

Omdat er op sommige plekken een aantal hindernissen dicht op elkaar staan had dat als gevolg dat er soms flinke stukken hardgelopen moesten worden. Nou heb ik daar zelf niet zo’n problemen mee, maar we merkten wel dat de iets minder getrainde hardloper het hier wat zwaarder kreeg. Maar daar ga je de uitdaging natuurlijk ook voor aan.

Strong Viking

Afterparty

Toen we over de finish waren kregen we ons finisher-shirt en mochten we met twee andere?Viking-dames?op de foto. Daarnaast was er natuurlijk een?biertje?en werd er muziek gedraaid. Door het mooie weer was het gezellig druk op het?festivalterrein. Je kon je?afspoelen?met slangen en daarna omkleden. Net als bij de obstakels waren er nergens rijen voor bijvoorbeeld het omkleden, dus dat was top geregeld. De enige rijen die we zagen was bij de eettent, dus volgende keer een extra frituurpan klaarzetten als het mooi weer is πŸ˜‰

De volledige aftermovie komt na het weekend.

Verbeterpunten

Om eerlijk te zijn is dit best een lastig punt deze keer. De organisatie zat echt heel strak in elkaar en de run was bijzonder leuk. Tijdens de run om ons heen hoorden we ook alleen maar positieve feedback en veel enthousiasme. We hebben ook heel wat reviews en reacties gelezen. De verbeterpunten lijken vooral klein van aard. Zo waren de klimtouwen van nylon en zien mensen daar liever echt touw. Wat ons betreft had er iets meer teamwork in de run gekund. Hopelijk komt?Carry A Viking?volgende keer weer terug in het parcours. En het was wat druk bij de eettent naderhand.

Zelf je mening achterlaten? Dat kan in dit bericht:?#RateYourRun Strong Viking Mud Edition 2014. Alle feedback is welkom zodat de runs in Nederland steeds beter worden.

Samen

Conclusie

De lat ligt weer een stukje hoger.

We hebben intussen veel runs gedaan in zowel binnen- en buitenland. Deze?Mud Edition?van Strong Viking was er echt eentje van een?bijzonder hoog niveau. De organisatie, de modder, de obstakels, het weer, de sfeer…?Het klopte?gewoon allemaal afgelopen zaterdag. We kunnen daarom ook niet wachten op de allereerste?marathon-editie van Strong Viking.

De lat ligt weer een stukje hoger. Dit was echt een fantastische run waar iedereen ontzettend van?genoten?heeft. En dat is precies wat wij graag zien. Doordat de lat steeds iets hoger komt te liggen houden de organisaties elkaar scherp en krijgen we nog betere runs. Komend weekend is?DirtKings,?the dirtiest ever, dus we zijn erg benieuwd of ze dit niveau aan modder gaan evenaren.

Zien we jullie bij de?Hills Edition?of?The Iron Viking??Je kunt je?hier?nu met korting inschrijven.

Strong Viking

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

34 reacties op “#RateYourRun Strong Viking Mud Edition 2014”

 1. Op alle fronten een enorm succes. Goed geregeld voor de start, mooie verdeling van hindernissen en zoals belooft heel veel modder.

  Alleen die ringen waren nogal glad πŸ˜‰

 2. Jeroen laurant

  Mede door het prachtige weer een goede mud run gelopen met een uitstekende sfeer. Faciliteiten waren echt top en de obstakels goed uitgedacht.

 3. Beste run in Nederland tot zover! Mooie hindernissen, goeie modder en lekkere sfeer. Voor de helft van de prijs van de Strongmanrun een dijk van een evenement! Topper!

 4. Johan Hindriks

  Goed georganiseerd en alles is duidelijke te vinden. De hindernissen zijn zeker de moeite waard. Vooral het “wasbord” met daarna 3x tijgeren door de modder. Volgende keer zeker aanwezig.

 5. Top sfeer, top parcours, Meeste MUD in NL.. geen woorden maar daden door de organisatie! Mudmasters eat yout heart out… See you next Viking Run. AANRADER

 6. Super leuke sfeer, goed georganiseerd, super modder, uitdagende gevarieerde obstakels.

 7. Erg genoten vandaag! Van deze zeer blubberige loop! Alles was goed aangegeven en de crew was op de hoogte van hetgeen er moest gebeuren. Het modderstuk met het tijgeren was erg goed en vermoeiend. Was een top dag met super weer. Wat extra barpersoneel had geen kwaad gekund. Voor de rest top geregeld!!

 8. Ja wat zal ik zeggen….. MODDERRRRRRRRRRRRRR VET!!!!!! TOP team waarmee gelopen werd, TOP modder, TOP obstakels, TOP sfeer, al met al gewoon TOP!!! Mud Masters zal echt z’n best moeten gaan doen om Strong Viking te overtreffen.

 9. Remco Raaphorst

  Goed georganiseerd, van binnenkomst tot start alles vlot verlopen. Leuk start terrein waar de sfree er meteen al goed in zit. De run was leuk: lekker modderige stukken in het parcours en niet te veel water. Hindernissen waren goed te doen maar met name de muren waren wat lastiger dan gewoonlijk vanwege de brede bovenbalken. Doorstroming was prima en ik heb nergens hoeven wachten. Tot nu toe m’n favoriete run!

 10. Het was een feest, van begin tot eind! Goede sfeer, leuke mensen, lekker weertje, heeeeel veel modder, het was afzien met een big smile!

 11. Kevin Bruijnaers

  Met recht de beste obstacle run van NL. In vergelijking met andere runs krijg je hier dus echt waar voor je geld.
  De modder was echt top, zo heb ik het nog nergens gezien.
  De organisatie is echt vooruitstrevend op gebied van obstakels. Hier zou de rest in NL nog wat van kunnen leren.
  Volgende keer ben ik er zeker weer bij, want een echte obstacle racer moet aanwezig zijn bij het top evenement in NL.

 12. Super run….de enige dingen die ik zie als verbeterpunten zijn douches (of meer tuinslangen, al voldeed het meer ook redelijk) en een betere warming-up, deze vond ik wel slechter als vorig jaar. Voor de rest een run waar ik met heel veel plezier op terug kijken met vooral bergen Modder ….daar doe ik t voor

 13. Moddervette run, ik ga zeker meer viking run’s lopen! Hulde voor de organisatie.

 14. Vorig jaar was ik in Juni aanwezig bij de eerste run van Strong Viking.
  & ik kan vol trots zeggen dat alles is verbeterd en niets verslechterd.

  De organisatie heeft om de 4km borden neergezet zodat we weten hoever we waren,
  De WC-faciliteiten waren gisteren in overvloed,
  In de ‘kleedkamer’ waren er bankjes toegevoegd, pluspunt t.o.v. vorig jaar,
  De banaan & water stops om de 5km waren heerlijk,
  De obstakels en modder waren er genoeg, maar niet te veel,
  De opzwepende muziek bij de start en op enkele plekken tijdens de run,
  & doordat alles glad was, was teamwork meer nodig dan de water editie van vorig jaar.
  & Teambuilding is goed voor iedere obstacle run.

  Wat ik er graag nog zou zien:
  – Run Tracker om te zien hoelang ik over elke km heb gedaan en de run in totaal.
  – Run Tracker niet mogelijk? Een grote klok bij de start en op plekken tijdens de run.
  – Muziek was motiverend en gaf energie, dus graag op meerdere plekken

  Meer verbeteringen zag ik niet,
  Het was prachtig en volgend jaar doe ik sowieso weer mee

 15. Na vele goede verhalen de eerste Strong Viking πŸ˜€ Erg gaaf parcours en de modder was voortreffelijk πŸ˜€ Zeker bij 6km was het een groot feest haha. De ringen vond ik tof! Net het einde niet gehaald… Ben het met Marc eens qua verbeterpunten. Nu op naar Dirtkings in Amsterdam πŸ˜‰

 16. Eddy-Paul Bakker

  dit was voor mij de zwaarste tot nu toe, de organisatie heeft woord gehouden over de inderdaad MODDERvette race. Heel blij dat ik weer mee heb gedaan.

 17. Mooie goed in elkaar gestoken run.
  Heb me eigen uitstekend vermaakt en de sfeer op het parcours maar ook daarnaast bij de tenten was top.
  Had misschien wel een paar hindernissen meer gehad op de grote lus richting de muren en richting de boerderij.
  Verder aan modder en stinkwater geen gebrek dus helemaal goed!

 18. Prachtig evenement goed georganiseerd gaaf parcour hemelse modder en gezellige afterparty met een lekker biertje. Kortom een aanrader voor iedereen om een x aan mee te doen.

 19. Zeer afwisselend parcours, goed groepsgevoel. Top organisatie, en lekker veel modder πŸ™‚

  Enige verbeterpunten hebben niet met de challenge te maken (wachttijden muntenkassa/horeca)

  Banaan en water onderweg = goud.
  Al met al een aanrader!

 20. De hele hoge obstacles zijn best beetje tricky. Maar als je goed oplet goed te doen. Verder organisatorisch helemaal top en parkoer super zwaar maar daardoor erg gaaf. Zeker geen eitje. Overall: 9.7!!

 21. Jeffrey van Empel

  Was helemaal top! Goede modder, prachtig parcour, geweldig georganiseerd! Zou wat mij betreft nog wel een dj in de grote tent mogen staan voor een afterparty.. Maar dat staat los van de run.. Helemaal TOP!

 22. Heel leuk en voor mij redelijk zwaar parcour. Jammer dat de ringen zo glad waren en ik had graag wat heen en weer zwaai/slinger obstakels gezien. Maar ik heb echt genoten en ben enorm trots dat ik weer mee gedaan heb. Ik ga nog even vol aan de bak voor de 19 km in juni!

 23. zeker de moeite waard, heb genoten en mijn team ook. lekker zwaar en veelzijdige hindernissen. je word goed uitgedaagd.

  verbeterpunten:
  liefst iets vaker een drinkplek. eventueel een tijdklok her en der zodat je voor jezelf je voortgang kunt bekijken;)

 24. Bert Loedeman

  M’n eerste obstakelrun was een groot succes! Wat heb ik genoten! E?n hindernis mag van mij worden afgeschaft: ik h??t stroom (wel tof dat je er op je buik onderdoor kon ;))! Tussen 3 en 5 km leken de hindernissen een beetje op – daar had van mij wel een hinder is extra gemogen (nog een hoog obstakel met een net oid :)). De modder bij 6km: WOOOW! Heel erg gaaf! Als we toch bezig zijn: ??n modderglijbaan waarbij je echt kopje onder zou gaan leek me wel geinig πŸ˜‰ … De banaan en het water waren meer dan welkom! Zeker erin houden!!! De finish en het welverdiende biertje waren top! Ik heb me ingeschreven voor de water edition en heb nu al ontzettend veel voorpret! Oorah!!!

 25. Gewoon een dikke 10
  Alles was top vd run tot aan de toiletten tot aan het bier
  Gewoon allees op en top geregeld
  Enige minpuntje is dat we tot 24 mei moeten wachten tot de volgende run…
  Nogmaals bedankt voor deze supper dag!!
  Oooraaah
  Tot 24 mei

 26. Mijn eerste obstacle/mud run ooit.

  Wat een top ervaring. De sfeer was uitstekend en alles was tot in de puntjes geregeld. Ondanks dat het volledig uitverkocht was en dus best druk was hebben we nooit ergens voor hoeven wachten.

  Dit smaakt zeker naar meer!

 27. Dit was mijn eerste deelname aan de StrongVikingRun, ik heb wel meegedaan met veel andere runs in binnen-/buitenland.

  Hoewel de run goed was vond ik de zaken er om heen wat minder goed geregeld. Ik zou zelf niet snel weer gaan, zeker gezien het steeds groter wordende aanbod. Dan is het wat mij betreft om sommige andere plekken beter geregeld.

  Welke zaken het voor mij beter zouden maken:

  T-shirt
  – graag uitdelen v??r de run, i.p.v. na de run. Dan kan iemand zelf beslissen of hij het t-shirt aan doet tijdens de run of daarna.

  Faciliteiten
  – gemis aan douches vond ik erg jammer, daarom zijn we vrij snel na afloop weg gegaan. Als er een beetje gedoucht kon worden zouden we de hele middag nog een feestje hebben gevierd.

  Drinken halen
  – er waren 2 plekken om drinken te halen, met elk 2 man personeel. Drinken halen duurde daardoor behoorlijk lang. Vooral na je run wil je graag snel een drankje kunnen halen.
  – tip zou ook zijn om dan wellicht na de run al wat drinken aan te bieden, i.p.v. 1 munt

  Eten & drinken
  – een banaan en wat water vond ik wat matig
  – energydrink en klein fruitzakje was beter geweest
  – er was geen bakje eten

  Een tracker (met bandje om je schoenveters) om:
  – je tijden te kunnen zien
  – persoonlijke foto’s te kunnen zien

  Meer plekken met harde, opzwepende muziek. Graag na (of tijdens) een zwaar obstakel!

  Al met al vond ik hetgeen je kreeg voor het geld wat weinig.

  Wat ik wel goed vond was:

  – de verschillende startvakken waardoor je nergens lang hoefde te wachten
  – de diversiteit aan obstakels
  – het mooie weer πŸ™‚
  – afwisselende parcours om te lopen

  De run op zich was heel gaaf! Dank voor de organisatie

 28. Super run. Rustiger dan verwacht t.o.v. Water Edition in 2013.

  Sfeer was perfect, obstakels perfect, organisatie perfect. En tja die modder: meer dan perfect!

  Puntje van opbouwende kritiek: zet meer mensen in op de catering. Het duurde allemaal net iets te lang totdat je geholpen werd.

  Op naar de volgende!

 29. Was er aan het einde van de dag bij de latere startgroepen geen fotobabe meer bij de finish? Zou leuk zijn als iedereen zelfde aantreft bij de finish.
  Touwenobstakel was klein, te glad , te dun nylon touw. Al het andere ; helemaal top! Superrun verder. Klein verbeterpunt nog; grappige steenkolen engels van de warmup πŸ™‚

 30. Matthijs Monster

  Moddervette versie, ik heb genoten! Goed georganiseerd, pittig parcours en heeel veeeel modderrr. Goede sfeer tijdens en na de run. Perfecte service ook, goed vindbare foto’s en zelfs de mogelijkheid om na afloop de beentjes te laten masseren. Echt top. 24 mei ben ik er dus weer bij (en de lat ligt hoog)!

Laat een reactie achter

Scroll naar top