Keuzes

2014: keuzes, keuzes, keuzes!

In 2012 was er slecht een handjevol obstacle runs in Nederland. In 2013 heeft de sport veel meer bekendheid gekregen en zeker in het naseizoen moest er voor het eerst een keuze gemaakt worden omdat er meerdere runs waren op dezelfde dag of in hetzelfde weekend. Zet je maar schrap voor 2014, want er komt nog veel meer aan.

Keuzes voorjaar 2014

Het voorjaar van 2014 wordt er eentje van keuzes maken. Tot aan de zomervakantie hebben we al 24 runs staan die hun datum bekend gemaakt hebben. we kunnen al wel verklappen dat het daar niet bij zal blijven. Dit jaar kon je op een gegeven moment elk weekend ??n of twee runs lopen zodat je niks hoefde te missen. Die vlieger gaat voor 2014 niet meer op, omdat er nog meer in een weekend georganiseerd wordt. Zo hebben we in het weekend van 24 en 25 mei nu al vier runs staan; Strong Viking Hills Edition, Strongmanrun Belgi?, Dirtkings en Venlo Stormt. In het najaar wordt het misschien nog wel drukker trouwens. Zo staan er op 30 augustus al drie runs; Strong Viking Color Obstacle Run, Tough Ten Miles – Tough Safari en Trolls X’trem Run in Belgi?.

Cold

Winteredities

Waar we ook blij mee zijn is dat er wat meer?echte voorjaarsruns komen. Muts op, handschoenen aan en de kou in! Dit jaar openden we het seizoen met Mud Masters. Daar leek het voor 2014 ook op uit te gaan draaien, totdat er twee winterruns gelanceerd werden. Als het zo blijft openen we het seizoen met Tough Ten Miles – Winter Challenge op 8 februari. Een week daarna is de tweede editie van Tough Dirt Run in Arnhem. Mud Masters volgt daarna met een dubbel weekend op hun oude locatie.

Bijzondere locaties

Wat we ook zien in dat er steeds meer mooie locaties bijkomen. Ten eerste lijkt het erop dat we wat vaker in de buurt van Amsterdam kunnen gaan lopen, wat wij persoonlijk wel prettig vinden. Wij reizen graag heel Nederland (en Europa) door voor alle runs, maar we merken dat er veel van onze vrienden zijn die (nog) niet bereid zijn veel te reizen. Dus meer runs in de drukke Randstad is een goede ontwikkeling. Hopelijk groeit hiermee de groep van obstacle runners in Nederland. We?krijgen in ieder geval een editie van Muddy Mates in Spaarnwoude, Strong Viking komt ook twee keer naar Spaarnwoude en we hebben de?STORMLOOP op Circuit Park Zandvoort. Ook het befaamde GORUCK doet Amsterdam twee dagen aan.

Keuzes Beekse Bergen

Ten tweede zien we ook dat er een aantal aansprekende locaties bijkomen. Dit jaar mochten we al door de Amsterdam ArenA, de Rotterdamse haven en prachtige natuurgebieden. Komend jaar mogen we onder andere over het racecircuit van Zandvoort tijdens de?STORMLOOP. Ook mogen we tussen de wilde dieren lopen in safaripark de Beekse Bergen tijdens de Tough Ten Miles. Verder zullen we weer veel mooie natuur in Nederland mogen ontdekken.

Kidsruns

Ten slotte zien we dat er voor de kleintjes onder ons ook steeds meer bijkomt. Steeds meer runs organiseren naast een run voor volwassenen ook een kidsrun, zie onze kidscorner voor alle kidsruns. Zo kun je er een compleet dagje uit voor de familie van maken.

Alle runs voor 2014 vind je uiteraard op onze kalender. Kun je niemand vinden om samen mee te lopen of twijfel je nog? Sluit je dan aan bij Team Dutch Mud Men en loop een keertje mee!

Foto's via Flickr en Flicrk.

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “2014: keuzes, keuzes, keuzes!”

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: