Neptunus Run Spartacus Series 2013 Nieuwpoort jolskipolski 7

Review Neptunus Run

Nadat we bij?Race Against Nature?de hindernis met water tegenkwamen die vernoemd was naar de volgende run uit de?Stihl Spartacus Serie?wisten we eigenlijk al direct dat we erbij gingen zijn. De?Ultimate Crossrun?bij Den Helder ging ook door de duinen en over het strand en dat was ons goed bevallen.?Terwijl Nederland gebukt gaat onder een een zware storm kunnen wij veilig binnen even onze review over de Neptunus Run schrijven. Ook daar veel wind en water gisteren!

Voor de run

Vooraf was alles al duidelijk aangekondigd, ook dat je je auto beter ergens anders neer kon zetten en de kusttram kon nemen. Nou zijn wij redelijk eigenwijs uitgevallen en zijn we dus naar het startgebied gereden, waar gelukkig nog voldoende plek was voor ons. De bordjes onderweg waren overigens prima. Neptunus liet zich intussen behoorlijk gelden want er trokken een paar zeer zware buien over waardoor alles in ieder geval goed nat was. De Neptunus Run vond plaats op de militaire kazerne Lombardszijde aan de kust bij Nieuwpoort.

Daar aangekomen was alles net als de vorige keer goed geregeld. Het ophalen van het startnummer en het t-shirt ging prima. Het shirt was overigens van katoen, dus handig voor na de run, maar niet om in te sporten. Er waren voldoende wc’s en ook het wegbrengen van de tassen ging vlot (en droog!) Ook hier was weer de mogelijkheid om?Spartan Stripes op je gezicht of de rest van lichaam te doen met verf en veel deelnemers maakten daar gebruik van.

Wat leuk is bij deze runs is dat de startvakken niet achter elkaar, maar naast elkaar zijn. Om de vijf minuten mag er dan ??n startvak vertrekken en vult het zich daarna direct met de volgende?wave. Ik liep vandaag samen met Toine, Ronald en nog een maatje van Toine en we mochten in ??n van de laatste startvakken weg. Ook hier werd met behulp van muziek en een vrouwelijke MC het publiek wat opgezweept. Vervolgens was het startvak voor startvak aftellen tot 0 en dan mocht je weg. De laatste twee startvakken mochten tegelijkertijd weg en iedereen had er direct veel zin in zagen we!

Neptunus Run 2013 zelf

We begonnen uiteraard met een stukje hardlopen over het terrein en kwamen al vrij snel het eerste obstakel aan. Alsof we nog niet nat genoeg waren?Riot Ready Super Soaker door een aantal vrijwilligers met brandweerslangen nog even extra nat gemaakt. Leuk gedaan en qua water begon het dus goed.

Riot Ready Super Soaker

Het tweede obstakel had de naam?Sand for the Strand en bestond uit het dragen van een zandzak over een lengte van ongeveer 50 meter. Nou hadden we met zijn drie?n een behoorlijk eind moeten reizen (sommigen zelfs 4,5 uur) voor een run van 10 kilometer. Als je ieder weekend ??n of twee runs doet, dan zoek je op een gegeven moment naar een extra uitdaging. En die vonden we bij deze zandzakken! Besloten werd om alledrie een zandzak in de nek te leggen en deze over het hele parcours en over alle obstakels heen te nemen tot de finish.

De volgende “hindernis” noemen wij typisch Belgisch omdat we hem tijdens de Race Against Nature ook al tegenkwamen. Under Attack was een oud vervallen huisje waar je doorheen moest. Binnen was het donker, stonden er een soort van oorlogsgeluiden op en hingen er stroboscopen. Leuk gedaan en weer eens wat anders. We mochten vervolgens direct door naar de vrouwelijke drill sergeants. Hier waren een aantal hindernissen na elkaar geplaatst en zo’n circuitje is altijd leuk. Het begon met 10 push-ups. En we kregen vrij snel door dat ze in Belgi? opdrukken “POMPEN” noemen. De dames met de megafoons deden goed hun werk! Verder klimmen, tijgeren, autobanden en nog meer POMPEN!

Neptunus Run Spartacus Series 2013 Nieuwpoort

Bij?Belly scraper kun je al wel raden wat de opdracht was; tijgeren. Nou is dat met een zandzak een stukje pittiger dan zonder, maar ook hier kwamen we prima doorheen. Vervolgens gingen we richten het einde van het terrein om richting strand te gaan. Via?Dune du Pyla, een duin waar we overheen mochten klimmen liepen we rechtsaf het strand op. Tussendoor kregen we nog ??n obstakel;?Flanders Fields. Dit waren commandonetten die in de duinen waren gespannen. Ten eerste was het langer dan vooraf gedacht en ten tweede werkte de zandzak ook niet helemaal mee. Het was een lekker obstakel voor de bovenbenen, deze willen we vaker zien.

Het hele deel over het strand was zo’n 2,5 kilometer lang. Toen we op het einde van het eerste deel kwamen was daar?Omaha Beach wat hoge heuvels van geel zand waren met daar tussenin zeewater. Het had nog wel iets dieper gemogen qua water, maar dit soort obstakels horen er zeker in thuis. Na deze hindernis mochten we omdraaien en het hele stuk, plus nog een paar honderd meter extra weer terug rennen. Het leuke van een lus en teruglopen via hetzelfde stuk parcours is dat je veel medelopers tegenkomt en ziet. Je merkt dan ook dat grote teams, die opbreken onderweg en in kleinere groepjes lopen, elkaar extra aanmoedigen als ze elkaar tegenkomen.

Neptunus Run

Na het strand gingen we het duingebied in wat je op de foto hierboven ziet. Daar begonnen we met Cliffhanger want een touwnet was waarmee je een stuk muur op moest klimmen. Vervolgens kwam er een obstakel wat we samen deden en wat volgens de naam ook de bedoeling was. Bij?Smells like team spirit hielp je elkaar over muurt gjes heen. Vervolgens door naar Knockout waar we door elastieken mochten, een soort houten molen mochten ontwijken en tussen zandzakken aan touwen door liepen.

Ondertussen hadden we al twee keer drinken gehad, hoefden we nergens te wachten bij obstakels en merkten we dat mensen elkaar de helpende hand toestaken. De sfeer zat er goed in! Wat ons ookviel is dat het leek alsof er veel mensen in een team liepen.

Neptunus Run Spartacus Series 2013 Nieuwpoort

Nu kwam misschien wel de leukste, hoe eenvoudig hij ook was, The Devil’s Staircase. We mochten een heuveltje oprennen wat helemaal vol gespoten was met schuin. Net een schuimparty die berop ging. Erg leuk gedaan, zeker nadat we even kopje onder gingen en er als witte sneeuwmannen weer vandoor gingen. Daarna kwam nog?Devil’s Staircase, een Red Bull obstakel dat leek op eentje die we ook al gezien hebben tijdens Race Against Nature. Eerst een muurtje, dan een schuine wand met touwnet en daarna via de steiger weer naar beneden.

Vervolgens door naar de finishstraat, The Final, waar vier containers stonden die we met behulp van hooibalen mochten beklimmen. Tussendoor lagen nog wat autobanden en daarna kwamen twee schoonmaakcontainers waar je je even af kon spoelen. Op de container en bij de finish stonden twee speakers iedereen binnen te praten. Erg leuk als dat gedaan wordt en mensen toch even aandacht krijgen na hun prestatie. Ook stond daar nog Neptunus himself die ons een drietand gaf.

Hier een mooie video met alle obstakels nog eens achter elkaar.

Na de run

Toen we over de finish kwamen konden we onze tijd weer zien op het digitale bord, iets wat we in Nederland nog niet gezien hebben. Verder werd je chip direct van je schoen geknipt en kregen we de nodige verzorging van de vrijwillgers;

  • Een space blanket om warm te blijven
  • De drietand in plaats van een medaille
  • Een Belgische wafel
  • Red Bull (helaas suikervrij)
  • AA Sportwater

Nadat we nog een andere Dutch Mud Men tegenkwamen die al eerder had gelopen zijn we onze tas gaan halen en om gaan kleden in de grote hal. Er waren zelfs douches, maar die hebben we niet gebruikt. Het feit dat je daar de speakers van de finish ook hoorde was leuk gedaan. Je kon ook hier weer de?I Survived foto laten maken en nog wat eten en drinken.

Neptunus Run Spartacus Series 2013 Nieuwpoort jolskipolski (6)

Verbeterpunten

We hadden iets meer water verwacht. Uitereindelijk viel dat namelijk wel mee voor een run aan het strand met Neptunus als thema.?Alle runs uit de serie zijn zo’n 10 kilometer. Een optie om twee rondjes van 10km te kunnen doen zou top zijn. Zeker in 2014 waar mensen wat selectiever gaan worden door het nog grotere aanbod in zowel Nederland als Belgi? zou een langere afstand een mooie extra reden zijn om weer naar de kust af te reizen.

Conclusie

We hebben ons weer goed vermaakt afgelopen zondag. In 2014 zullen jullie zeker meer van ons horen over deze serie.?Houd onze agenda in de gaten voor de volgende runs uit de Stihl Spartacus Serie.

De uitslagen vind je hier. Daar kun je ook je persoonlijke video terugvinden.

Jolien, bedankt voor de mooie foto’s.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top