Run For Our Lives

Review Run For Our Lives 2013

Urbanathlon, Run For Our Lives, Marathon Eindhoven. Het leven bestaat uit keuzes maken en zelf zijn we gisteren naar de Urbanathlon gegaan. Gelukkig hebben we binnen Team Dutch Mud Men intussen voldoende lopers zodat er altijd wel iemand van ons aanwezig kan zijn. Zo was Eric dit weekend wel in Belgi? voor de Run For Our Lives. Hier zijn verslag.

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van de Run for our lives obstacle run in recreatiedomein de Ster nabij St-Niklaas in Belgi?. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachtigingen niet hoog gespannen waren toen ik rond half 11 richting St-Niklaas vertrok, maar iedere organistie van een nieuwe run krijgt het voordeel van de twijfel tot het tegendeel bewezen is.

Deze run had het voordeel dat ik maar 25 min moest rijden. Bij aankomst stonden er reeds veel mensen op de gratis parking, maar er was nog meer dan plaats genoeg over. Achteraf bleek dat ik de verkeerde ingang had genomen en nog een kleine 2 kilometer naar de andere kant van het domein moest wandelen. Normaal gesproken is dit geen probleem maar het regende met bakken uit de hemel en er stond een snijdende wind die alles nog veel kouder maakte. Bij binnenkomst op de startplaats stond alles prima aangegeven (kleedruimte, toiletten, ophalen startnummer, etc.)

Run for our lives

Op basis van je naam kreeg je je startnummer en goodiebag en t-shirt uitgereikt. Het t-shirt was?helaas van katoen, dus iets minder geschikt om in te lopen. Het omkleden kon in de kleedkamers van het sportstadion waar ook de mogelijkheid tot douchen was na de run. Verderop na een beetje zoeken vond ik ook de plek waar de sporttas afgegeven kon worden. Dit ging een beetje chaotisch en biedt ruimte voor verbetering.

Om 12.00 uur was de start van de 11,4km op de atletiekpiste en na het aftellen van 10 naar 0 sprinte iedereen weg. Het waren 2 rondjes van 5.52km. De eerste obstakels bestonden uit een soort van stelling waar opgeklommen moest worden en aan de achterzijde terug afgesprongen mocht worden op een dikke mat. Vervolgens kwamen er nog de volgende hindernissen; eerst even tijgeren (deze was lekker modderig en nat door de hevige regenval), dan up en down over balkjes tussen de bomen, sticky modderbergen met een kleine slide naar beneden en een autobandenberg(je). Daarna kwam een leuk obstakel, namelijk muurtjes met daarachter brandweerslangen die je vol in het gezicht kreeg als je over het muurtje ging.

Run for our lives

Verder kwamen we nog een slootje tegen waar we doorheen moesten, enkele op elkaar volgende glibberige natuurlijke heuvels, Quicksand (2 containers gevuld met zachte mousse), apenbrug en tracktorbanden waar doorheen moest worden geklauterd. Leuk was ook het stukje strandloop waar de brandweer wederom met hun spuiten klaarstonden alvorens we het water in gingen om over 3 vlotjes te klimmen (voor mij hadden die dieper mogen liggen dan kniehoogte.)

Tussen de obstakels door zaten soms “te mooie” stukken om te hardlopen. Deze paden waren meestal onverhard door bos, verharde paadjes langs de vijver en grasland. Qua modder was er niet extreem veel wat wel spijtig was. Het was net iets te mooi om te lopen om een mud run te zijn. Op het einde van de eerste ronde mochten we ook nog een donkere tunnel door met rook en stoboscooplampen. Klaar vaar een tweede ronde van hetzelfde, maar nu mochten we terug de atletiekpiste in richting aankomst. Hier was nog een kleine hindernis voorzien van opgehangen autobanden. Bij de aankomst kregen we nog wat fruit en een medaille.

Run for our lives

Als ik dan toch twee verbeterpunten mag geven zijn het deze. Ten eerste kon de garderobe beter. Ten tweede waren de hindernissen iets te basic als je publiek wilt aantrekken die er veel kilometers voor willen rijden om een mooie run te kunnen doen.

Zo zie je maar dat je met weinig investeringen en deelnemers toch een leuk evenement kunt neerzetten. Zeker met een bonus obstakel, namelijk het weer dat het echt wel lastig maakte. Hopelijk keert hij volgend jaar terug met nog betere hindenissen en een nog modderiger parcours, dan ben ik er zeker weer bij!

Run for our lives

De foto’s komen van de Facebook-pagina van Run For Our Lives.

 


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top