Venlo Stormt

Kick-off Venlo Stormt 2014

Maandagavond waren we in Venlo aanwezig bij de offici?le kick-off van Venlo Stormt. Dit is een nieuwe obstacle run die in 2014 plaats moet gaan vinden in, je raadt het al, Venlo. Waar we normaal gesproken via e-mail of telefoon op de hoogte worden gesteld van nieuwe runs werden we hier uitgenodigd om lang te komen bij een restaurant aan de Maas in Venlo alwaar de presentatie van de run was. Toen de band aan het spelen was werd ons verzocht naar buiten te gaan alwaar een aantal lopers met fakkels over de brug liep. Even later voegden zich daar nog twee bootjes met fakkels bij. Het leek erop alsof er een soort olympische vlam binnengedragen werd.?Het stichtingsbestuurd stelde zich vervolgens voor, legde wat uit over de run en het idee erachter en ook de wethouder van Venlo verscheen nog even om zijn steun uit te spreken. Leuk in elkaar gezet.

Venlo Stormt 2014

Maar wat is het nou precies? Venlo Stormt gaat een run worden die deels door het centrum van Venlo gaat en deels langs de Maas zal lopen. Het rondje is 10 kilometer en kan indien gewenst ook twee keer gelopen worden. Langere afstanden als 20 kilometer, dat zien we graag!?Een video van het parcours kun je hier overigens terugzien. Starten gaan we doen in groepen van 100 personen die om de 5 minuten weg mogen. In totaal mikt de organisatie op zo’n 2.000 tot 3.000 deelnemers. Het parcours bevat ongeveer 10 obstakels en hoe meer geld er binnen komt hoe groter de obstakels zullen zijn. Er zitten een aantal unieke obstakels in, zo komt er midden in de stad een modderbassin (met balken) te staan, is er een glijbaan en kun je met cargonetten tot wel drie containers hoog klimmen.

Venlo Stormt

Op dit geld en de hele begroting werd overigens ook ingegaan. De stichting achter Venlo Stormt heeft een iets andere insteek.?De organisatie richt zich niet op sponsoring of subsidie, maar hoopt met deelnemersgelden,?donaties?en?partners?voldoende geld op te halen om de race te kunnen organiseren. Er werd ook een oproep gedaan aan iedereen die aanwezig was. Heb je machines, materialen of vrijwilligers en kun je de stormloop ondersteunen, dan kun je je melden bij de organisatie.

Wat nog wel een beetje onduidelijk bleef is of het nou een wedstrijd is of niet. Teamwork en lol staan hoog in het vaandel volgens de organisatie, maar het is wel echt een race. Er is tijdsregistratie met behulp van chips en er wordt zelfs over gedacht om winnaars per obstakel uit te roepen en daar ook tijdsregistratie aan te koppelen. Dus als jij het snelst ergens onderdoor kunt tijgeren, dan ben je winnaar van het tijgeren.

Onze gedachten?

Het aantal deelnemers is een ambitieus doel, maar dat past bij de ambitieuze organisatie. Wat wel in het voordeel werkt is dat er in die regio nog geen enkele run is. Strong Viking in Wijchen en Elite Off-Road Challenge in Budel zijn het dichtste bij. Verder is het prijskaartje van 30 euro aan de lage kant, wat de drempel verlaagt. Dus als de organisatie er voldoende aan trekt kan er een mooie grote run in het zuiden bijkomen komend jaar.

Waar we wel een beetje onze twijfels bij blijven hebben is de tijdsregistratie per obstakel. Als je met cargonetten steeds hoger gaat klimmen en hier tijd gaat meten kan dit toch wat gevaar opleveren. Misschien is het een idee de “wedstrijdlopers” in een eerste?wave te zetten en de rest die voor de fun en uitdaging loopt daarna te laten lopen, zoals bij de meeste runs gebruikelijk is.

Wij wensen de organisatie veel succes en zullen er 25 mei bij zijn. De inschrijvingen gaan op 1 november dit jaar (om 18.00 uur) open! Wij zullen de run blijven coveren, maar er is ook een nieuwsbrief vanuit Venlo Stormt.

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top